Gnom

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2022
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

10.7.2022
Gnom adoptoitiin venäläiseen kotiin.

2.7.2022
Gnom on iloinen poika, se nauttii ihmisten seurasta ja hellittelystä. Gnom tahtoisi kovasti oman ihmisen, toivottavasti joku huomaisi iloisen pienen tirriäisen.

Toukokuun lopulla Snezhanna kuuli pelastetuista pennuista, jotka asuivat eräässä hoitopaikassa. Hoitopaikalla ei kuitenkaan ollut varaa pentujen ruokkimiseen, ne olivat hyvin laihassa kunnossa. Snezhanna haki kaikki viisi nälkäistä pentua luokseen ja nyt ne ovat keränneet itselleen jo lihaa luiden ympärille. Pentuja on kahdesta eri pentueesta. Sisaruksia ovat Gnom, Diana ja Margo sekä Yoshi ja Yaffa. Kuulemamme mukaan pennut ovat alunperin peräisin Pesochnoen kylästä.

Snezhanna kehuu Gnomia hyvin ihmisrakkaaksi ja sosiaaliseksi pennuksi. Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat opettaneet Gnomia kävelemään hihnassa ja valjaat onkin tulleet jo tutuiksi pojalle. Gnom on päässyt seurustelemaan niin naisten, miesten kuin lastenkin kanssa. Gnom vaikuttaa melko sirolta pennulta eikä siitä välttämättä kasva mitään jättiä aikuisena, mutta kuvista on kuitenkin vaikea saada käsitystä todellisesta koosta. Iloinen Gnom olisi ihan valmis kääntämään kuonon kohti Suomea, kunhan sopiva koti  löytyy jostain!

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Gnom 6/2022

Viipurin koirat - Gnom, Diana, Margo, Yoshi, Yaffa 6/2022

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.