Yoshi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/suureksi
Syntymäaika: 2/2022
Tautitestattu: 10/2022

25.10.2022
Yoshi muutti omaan kotiin Vantaalle.

14.10.2022
Yoshi lähettää terveisiä hoitopaikastaan Vantaalta. Ensimmäinen viikko Suomessa on takana.

Yoshin hoitopaikka on kahden aikuisen talous paritalossa pientaloalueella. Perheessä on 2 omaa koiraa ja lisäksi toinen viipurilainen hoitokoira, joka on samanikäinen kuin Yoshi. Yoshi on tullut ensimmäisen illan kyräilyn jälkeen erittäin hyvin toimeen perheen koirien kanssa. Nuorempien kanssa se leikkii välillä villistikin. Toinen hoitolainen on hyvin tarkka resursseistaan, ja ainakin toistaiseksi Yoshi on mieluummin väistänyt kuin hakeutunut konflikteihin. Se vaikuttaa muutenkin sopuisalta pojalta. Vieraita koiria se kuitenkin pelkää ja yritys tavata naapurin ystävällistä labbisurosta lopetettiin lopulta siksi, että Yoshi nappaili ilmaa ja syöksähteli toista koiraa kohti. Kokeillaan myöhemmin uudelleen paremmalla onnella.

Vieraita ihmisiä kohtaan Yoshi on ollut hetken epäilevä mutta tutustuu pian. Sisälle tuleville se saattaa jopa murahtaa, mutta on pian valmis ystävystymään, jos ihmiset osaavat toimia sen kanssa oikein. Ei ole poissuljettua, että Yoshilla kehittyy iän myötä taipumusta vartioida. Tuttuja ihmisiä Yoshi rakastaa ja hakeutuu mielellään rapsutettavaksi. Se on jo tarhalla oppinut oman nimensä ja tulee pyydettäessä sekä myös istuu pyynnöstä. Yoshi on sellainen rennon letkeä nuorukainen, jonka koko kroppa kiemurtelee, kun se on oikein mielissään. Sen liikkeet ovat jossain määrin löysiä ja saattaa olla, että nivelissä on löysyyttä, joka toivottavasti vähenee iän ja lihaskunnon kasvamisen myötä. Yoshi on hoitopaikassaan saanut isoksi kasvavan koiran junioriruokaa mutta aiemmassa elämässä ruokavalio ei ole luonnollisestikaan ollut paras mahdollinen.

Yoshi on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä jo tarhalla ollessaan vapaaehtoisten kanssa. Uusi ympäristö on sen mielestä silti jossain määrin jännittävä ja hihnan kiristyminen lisää epävarmuutta. Toistaiseksi Yoshi vielä seilaa hihnassa sinne tänne ja on hetkessä kiertänyt taluttajansa ympäri niin, että tämä on sidottu hihnalla nippuun, eikä hihna anna enää periksi. Tällaisessa tilanteessa Yoshi saattaa jonkin verran hätääntyä. 

Yoshi on lähes sisäsiisti: se osaa asioida pihalla ja toimittaa tarpeensa yleensä heti ulos päästyään. Jos kova kakkahätä kuitenkin yllättää ilman, että ulos on välitöntä pääsyä, se saattaa vielä tehdä tarpeensa lattialle. 

Yoshi on näyttävän näköinen koira, joka kasvaa suht kookkaaksi. Sen säkäkorkeus on yli 60 cm ja paino lähentelee 30 kiloa. Luonteeltaan se ei ole mikään säheltäjä, vaikka innostuukin välillä pentumaisesti riehumaan ja juoksemaan. 

8.10.2022
Upea Yoshi sai onnekseen matkalipun Suomeen. Yoshi jatkaa kodinetsintää Vantaalla.

25.8.2022
Viipurilaisten korva-aateliston ensimmäisen palkinnon saaja: Yoshi! Tapasimme Yoshin tarhalla ja jostain syystä poika oli helppo tunnistaa nuorisolauman keskeltä.

Yoshi ilahtui vieraista ja tuli reippaasti nuuhkimaan uusia tuttavuuksia. Iloinen poika pääsi kanssamme kävelylle ja koirat pääsivät joen varrelle viilentymään. Yoshi ei uskaltautunut kunnolla uiskentelemaan, mutta oli kuitenkin reippaana tutkimassa päivänpolttavia tuoksuja. Tuttu tarhanpitäjä Snezhanna oli selvästi Yoshin mieleen, niin autuaasti se makoili selällään tämän rapsuteltavana. Paitsi että tutut ihmiset ilahduttivat poikaa, suhtautui Yoshi myös toisiin koiriin hyvin ystävällisesti ja nätisti. Yoshi antoi itsestään hyvin sopuisan vaikutelman mitä tulee muihin koiriin. Miltään kovalta riekkujaltakaan Yoshi ei vaikuttanut ja pienen lenkin, puuhastelun ja uusien ihmisten tapaamisen päätteeksi (ehkä myös kuumuuden) se kävi rauhallisena lepäilemään.

Kai näin upealle pojalle koti löytyy?

Viipurin koirat - Yoshi 1.9.2022

Viipurin koirat - Yoshi 13.8.2022

2.7.2022
Katse ei voi olla kiinnittymättä näihin korviin, ne ovat valtavat! Yoshi on iloinen ja reipas poika, jonka paikka olisi kotona hellästi rapsuttavan käden vieressä tai turvallisten jalkojen juuressa, ei koiratarhalla.

Toukokuun lopulla Snezhanna kuuli pelastetuista pennuista, jotka asuivat eräässä hoitopaikassa. Hoitopaikalla ei kuitenkaan ollut varaa pentujen ruokkimiseen ja ne olivat hyvin laihassa kunnossa. Snezhanna haki kaikki viisi nälkäistä pentua luokseen ja nyt ne ovat keränneet itselleen jo lihaa luiden ympärille. Pentuja on kahdesta eri pentueesta. Sisaruksia ovat Gnom, Diana ja Margo sekä Yoshi ja Yaffa. Kuulemamme mukaan pennut ovat alunperin peräisin Pesochnoen kylästä.

Tarkkaavainen ja utelias Yoshi haettiin veljensä Yaffan kanssa tarhalle kesäkuun alussa. Ruoka todellakin maistui laihoille ja nälkäisille pojille, mutta nyt niiden tilanne on jo parempi. Snezhanna kertoo poikien olevan ystävällisiä ja sosiaalisia. Molemmat pojat ovat perineet melkoiset korvat vanhemmiltaan. Yoshin höröttimet näyttävät nousseen pystyyn ja Yaffankin korvat yrittävät kovasti kääntää kurssia ylöspäin. Tosin, voivathan ne jäädä vähän vinksalleenkin mutta sittenpä on Yaffalla oma, persoonallinen vinksahtanut lookki! 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Yoshin ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Yoshi 7/2022

Viipurin koirat - Yoshi 7/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.