Bonya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2021
Tautitestattu: 10/2022

7.10.2022
Bonya sai kodin Vantaalta.

2.9.2022
Tavatessamme Bonyan ensimmäistä kertaa, oli se kovin säikky ja säpsyväinen. Toisella tapaamisella meitä on kuitenkin vastassa vapautunut, leikkisä ja niin ihana Bonya!

Bonya on innoissaan päästessään lenkille. Se haluaisi jo samantien pistää ralliksi aitauskaverinsa Nessin kanssa ja hepuloi villisti sinne sun tänne. Viime tapaamisella Bonya oli ahdistunut, säikky ja pelokaskin, mutta nyt siitä Bonyasta ei ollut tietoakaan. Bonya ei myöskään tällä kertaa pelännyt kameraa, joten kaunottaresta saatiin edustavia kuviakin. Leikkihepuloinnin lomassa Bonya saattoi välillä käydä antamassa pari pusua, mutta eniten sitä kiinnosti leikit toisen koiran kanssa. Bonya osaa laskea pyllyn maahan huomatessaan että namia olisi tarjolla. Se osaa myös mennä maahan ja antaa tassua. Kenties joku tarhan vapaaehtoisista on opettanut taitoja tytölle. Kaiken kaikkiaan Bonya antoi itsestään ihanan vaikutelman!

Viipurin koirat - Bonya 1.9.2022

Viipurin koirat - Bonya 13.8.2022

2.8.2022
Ensin syntymä talvipakkasilla autioituneessa talossa, sitten pelastuminen ja lopulta oman kodin löytyminen. Mutta onnellista loppua ei tullut sittenkään. Lopuksi: hylkääminen.

Bonya on nuori tyttö, ikää sillä ei ole vielä vuottakaan. Snezhanna sai yhteydenoton siitä heinäkuussa, kun ilmoittaja kertoi koiran itkeneen ja ulvoneen useita päiviä erään kerrostalon vieressä. Ilmoittaja kertoi, että hänen naapurinsa, koiran omistaja, heitti koiran pihalle. Snezhanna katsoi saamaansa kuvaa koirasta ja tunnisti sen oitis. Sehän oli Bonya! Ilmoittajan mukaan omistaja oli vain tokaissut, ettei tarvitse enää koiraa.

Bonya ja sen sisarukset pelastettiin pieninä pentuina eräästä autiotalosta, mihin arka emokoira oli ne synnyttänyt. Pennut pääsivät ihmisten huomaan, niistä pidettiin hyvää huolta, niitä syötettiin, juotettiin ja ennen kaikkea ne saivat kokea lempeät ihmiset ympärillään. Pennuista varttui sosiaalisia ja niille kaikille löytyi kodit, myös Bonyalle. Snezhanna kertoo, että omistajat tulivat leikkauttamaan Bonyan hänen ja toisen yhteistyöeläinlääkärimme, Julian, järjestämälle SpayDaylle. Bonyan pelastaneet eläinsuojelijat iloitsivat heille lähetetyistä kuvista, missä Bonya makoili onnellisena perheen lapsen ja kissan kanssa.

Bonyan perhe hylkäsi lopulta Bonyan ulos. Miksi? Emme tiedä. He eivät viitsineet nähdä vaivaa tuodakseen tyttöä edes tarhalle turvaan vaan yksinkertaisesti viskasivat ovesta ulos. He eivät välittäneet edes siitä, että perheeseensä syvästi kiintynyt tyttö itki ja ulvoi ulkona päiväkausia odottaen milloin pääsisi taas kotiin. Siihen kotiin Bonya ei kuitenkaan enää koskaan päässyt, sillä se haettiin tarhalle.

Snezhanna kertoo Bonya olevan hyvin sosiaalinen ja ystävällinen tyttöä. Se on ihmeissään joutumisestaan tarhalle, totta kai. Bonya asuu samassa aitauksessa toisen nuoren tyttökoiran kanssa eikä yhteiselossa ole ongelmia. 

Voi, miten Bonya toivookaan löytävänsä jälleen oman ihmisen. Kunnollisen ja rakastavan kodin, joka ei hylkää ja missä se voi luottaa siihen, että siitä tullaan varmasti pitämään hyvää huolta koko sen loppuelämän ajan. Bonya on asunut kodissa ja se osaa kävellä hihnassa. Meillä ei kuitenkaan ole tietoa sisäsiisteydestä tai yksinolojen sujuvuudesta. Niitä tulevan kodin täytyy olla valmis harjoittelemaan. Kunpa Bonyaa pian onnistaisi eikä sen tarvitsisi jäädä tarhalle pitkäksi aikaa. 

Luovutamme Bonyan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-koirakaveri

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.