Veta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri (n. 70 cm, yli 30 kg)
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 1/2022

14.1.2022
Ihana Veta löysi kodin.

Veta tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia. Ihomato (Dirofilaria repens) oli positiivinen. Veta aloitti lääkehoidon D. repensiin ennen Suomeen matkustamista.

Viipurin Koirat testasi Vetan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

1.10.2021

Vetalle lisättiin uusia kuvia.

6.8.2021
Kaipaako maatalosi ihmisrakasta ja kaikkeen osallistuvaa hyväntuulista pikkuemäntää? Täältä löytyisi, nimittäin Viipurin Veta, muhkea ja ihana nuori neiti.

Tapasimme Vetan tarhalla ensimmäisen kerran loppusyksyllä 2019. Silloin Veta oli vielä pentu, joka kirmaili innoissaan vapaana tarhan ulkopuolella tarhakävijöiden luota toiselle. Ihmisrakas ja ihastuttava pentu hurmasi monet, mutta Vetaa ei otettu adoptioon, sillä se oli erään miespuolisen työntekijän oma koira. Ikävä kyllä meille kerrottiin myöhemmin, että Vetalle voisi sittenkin etsiä omaa kotia, sillä työntekijä ei enää halunnutkaan pitää Vetaa. Siinä vaiheessa Veta oli kasvanut ja venähtänyt jo melkoisesti, se oli jo nuori aikuinen. Koronapandemia laittoi Vetan mahdollisen kodin etsimisen jäihin, mutta nyt tämä ihmisrakas tyttö pääsee kokeilemaan löytyisikö kotionnea Suomesta.

Veta on sellainen koira, johon jokainen tarhakävijä joutui tutustumaan, halusipa tai ei. Vaikka yöt Veta vietti aitauksessa, päivisin se sai olla vapaana sillä se ei koskaan lähtenyt pois tarhan alueelta. Veta oli aina iloisesti vastaanottamassa tarhalle saapuvia vieraita, osallistumassa aktiivisesti adoptioon otettujen koirien video- ja valokuvaukseen ja tieysti häntä heiluen mukana muiden koirien lenkitysreissuilla. Työntäyteisten reissupäivien aikana myös Veta tuli pitämään ansaittua eväs- ja lepohetkeä aktiivien autoille, koska olihan sitä rehkimistä jo päivän aikana kertynyt.

Snezhanna kehuu kovasti Vetaa ja haluaisi löytää sille kunnollisen kodin Suomesta. Venäläiseen kotiin sitä ei haluta antaa, sillä moni haluaisi pistää ison tytön ketjun päähän vahdin virkaa toimittamaan. Eikä meidän ja Snezhannan tuntema Veta kyllä mikään hurja vahtikoira ole. Veta on mahdottoman sosiaalinen tyttö, joka on tullut aina hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Myös ihmiset, ihan kaikki, ovat Vetan mielestä ihania.

Vetalle etsitään kotia mieluiten maalta tai ainakin hyvin rauhalliselta ja väljältä alueelta. Kaupunkiin tai kerrostaloon Vetaa ei anneta. Veta on asunut tarhalla pennusta saakka eikä se ole muunlaiseen ympäristöön tottunut. Lisäksi Vetan kohdalla täytyy huomioida mahdollinen laumanvartijaperimä. Vaikka lupsakka ja rento Veta rakastaakin kaikkia ihmisiä ikään, kokoon ja sukupuoleen katsomatta voi siitä kuitenkin kotiuduttua löytyä ehtaa pihavahdin ainesta. Veta muuttaisi mieluiten omakotitaloon, jonka aidatulla pihalla saisi vapaasti kulkea, tarkkailla ja olla mukana perheen arjessa. Veta on ehdottomasti ihmisen paras kaveri, ja omasta ihmisestä tai perheestä tulee sille varmasti tärkein asia sen elämässä.

Luovutamme Vetan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Veta 31.1.2020

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.