Jackson

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2021
Tautitestattu: 11/2022

18.11.2022
Jackson sai kodin Imatralta.

15.11.2022
Jackson valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

8.9.2022
Kaunis ja ystävällinen huskypoika lyöttäytyy seuraamme heti astuessamme ulos autosta. Nuoressa Jacksonissa on ilkikurisen hurmurin vikaa.

Jackson päätyi Margaritan tarhalle kesällä. Se oli itse jolkotellut sinne vaaleanvihreä panta kaulassaan huonossa ja laihassa kunnossa. Kukaan ei, yllättäen, kaivannut poikaa takaisin kotiin. Niinpä Jackson jäi asumaan tarhalle. Tosin, tarhan aidat eivät tätä poikaa pidelleet vaan se loikki ja kiipeili niiden yli mielensä mukaan. Jackson saakin elää nykyään varsin mukavaa elämää tarhakoiraksi. Yönsä se nukkuu lämpimässä parakissa henkilökunnan tiloissa ja päivänsä se viettää vapaana ulkona touhuten. Jackson ei kuitenkaan lähde pois tarhan alueelta vaan pysyttelee siellä missä ruokaa on tarjolla säännöllisesti ja tutut ihmiset rapsuttelemassa. 

Tapasimme Jacksonin elokuisella tarhareissullamme. Poika suhtautui meihin avoimesti ja luottavaisesti, aivan kuin olisimme tunteneet pidempäänkin. Ympärillä pyöri nuoria vapaaehtoisia tyttöjä totuttamassa arkoja koiria hihnaan, miehiä remonttihommissa, lapsia ja muuta väkeä. Kaiken härdellin keskellä Jackson oli kuin kotonaan, katseli kiinnostuneena muiden puuhia ja välillä touhusi omiaan. Tarhan ulkopuolella eleli muitakin koiria vapaina ja Jackson tuli niiden kanssa moitteettomasti toimeen. Ruokaan liittyvää kinaa ei tullut silloinkaan, kun Jackson ja eräs narttukoira bongasivat samaan aikaan tytöiltä unohtuneet koirien märkäruokapurkit. Jämiä nuoltiin nätisti vierekkäin sulassa sovussa.

Jackson vaikuttaa sosiaaliselta, rennolta ja melko mutkattomalta kaverilta. Sen toiveissa on koti, joka on yhtä innostunut ulkoilusta ja reippaista lenkeistä kuin se itsekin. Kaikenlaisiin ihmisiin niin luottavaisesti suhtautuva Jackson on varmasti saanut viettää varhaista elämäänsä ihmisten parissa, mutta emme tiedä onko se koskaan elänyt varsinaisena kotikoirana. Jacksonin haluavan onkin syytä olla valmis treenaamaan erilaisia taitoja, kuten sisäsiisteyttä ja yksin olemista. Kyllä Jackson varmasti hihnassakin osaa kulkea, mutta kuinka hienosti ja vetämättä, on toinen asia. Niinpä hihnakävelyn hiomiseenkin kannattaa varautua. 

Vaikka Jackson on pysynyt tarhan alueella, tulevan omistajan on kuitenkin varauduttava siihen ettei Jackson ole sellainen koira jota voi pitää huolettomasti vapaana. Huskyt ja huskymixit ovat usein hyvin riistaviettisiä ja voihan se olla, että Jacksonkin tekee välillä pidempiä retkiä mutta palaa lopulta tutulle tarhalle. Matalat ja heppoiset kotipihan aidat eivät myöskään tätä poikaa pidättele.

Iloinen ja ihmisrakas Jackson vaikuttaa monelta kantilta varsin upealta pakkaukselta. Enää puuttuu vain se oma koti.

Viipurin koirat - Jackson 14.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.