Sylvietta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 1/2022

3.3.2022
Sylvietta muutti omaan kotiin.

30.1.2022
Tummaturkkinen kaunotar Sylvietta on reipas, fiksu ja ihmisrakas tyttö, joka tykkää kovasti lapsistakin. Sylvietta etsii ensisijaisesti kotia ainoana koirana.

Kotihoitaja kuvailee Sylviettaa ihmisten seurassa upeaksi koiraksi, lempeäksi ja rauhalliseksi. Tämä tyttö ei ole lainkaan arka eikä säikky, vaan tykkää kovasti touhuilla lastenkin kanssa. Sylvietta on tavannut ulkona leikkiviä lapsia ja ollut talvisena ulkoilupäivänä grillailemassa lapsiperheiden kanssa.

Lenkeillä Sylvietta kulkee reippaasti eikä reagoi suuremmin vastaantulijoihin tai mihinkään muuhunkaan. Häntä heiluu iloisesti ja rennosti kävellessä. Tyttö osaa toimittaa asiansa pihalle ja on sisäsiisti, jos vain pääsee ulkoilemaan tarpeeksi usein.

Fiksuna tyttönä Sylvietta oppii temppuja nopeasti ja tykkää opetella uusia asioita namipalkan motivoimana. Herkkujen lisäksi myös leluilla leikkiminen on tytön mieleen.

Sylvietta on jäänyt nätisti muiden koirien seuraan kotihoitajan työpäivien ajaksi. Se kuitenkin haukkuu, jos joutuu olemaan yksin eri huoneessa kuin muut koirat ja ihmiset. Joskus tytön suuhun jää tavaroita, mutta mikään tuholainen Sylvietta ei ole, vaan lähinnä nukkuu työpäivät.

Alussa ilmennyt resurssiaggressio on vähentynyt hienosti ja loppunut jo melkein kokonaan. Resurssiaggressio kohdistuu vain toisiin koiriin. Nykyään Sylvietta hallitsee jo hyvin hermonsa ja malttaa odottaa omaa vuoroaan namijonossa. Jos vahtiminen meinaa alkaa, pieni muistutus kuten yskäisy auttaa, ja silloin tyttö lopettaa heti. Lasten seurassa Sylvietta ei kuitenkaan siedä muita koiria lähelleen, vaan ajaa ne pois.

Sylviettan unelmakoti olisi rivi-, pari- tai omakotitalo, jossa ei olisi toisia koiria eikä muitakaan eläimiä, vaan Sylvietta saisi olla perheensä ainokainen silmäterä. Kaupunkialuekin käy tytölle. Jos ainoan koiran paikkaa ei Sylvietalle aukene, reipas keskikokoinen tai iso uroskoira saattaisi tietyin kriteerein soveltua Sylviettan kaveriksi.

23.1.2022
Sylvietta on reipas tyttö, joka voisi soveltua monenlaiseen asuinympäristöön aivan ydinkaupunkia lukuunottamatta. Sylvietta etsii kissatonta kotia, jossa saisi olla ainoana koirana.

14.1.2022
Sylvietta pääsi Suomeen! Sylvietta odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Vihdissä.

Sylvietta tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Sylvietan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

5.1.2022
Sylvietta sterilisoitiin Viipurin koirien tuella.

19.12.2021
Musta kaunotar Sylvietta odottaa omaa ihmistään. Olisitko se sinä, joka opastaisit tämän tytön elämässä eteenpäin?

Sylvietta ja sen viisi sisarusta syntyivät Kamenkan kylässä vapaana eläneelle narttukoiralle. Emolla ei ollut omistajaa, vaan se vaelteli kahden muun narttukoiran kanssa alueella. Kun se synnytti pennut, alkoivat paikalliset asukkaat huolestua koirista. Pennut saatiin kiinni ja toimitettiin Snezhannan tarhalle marraskuun alussa. Emo ja kaksi muuta aikuista koiraa tullaan myös ottamaan kiinni ja sterilisoimaan. Sylvietan sisaruksia ovat Sabrina, SandraSoranna ja Serena.

Sylvietta on nyt kuukauden päivät totutellut tarhaelämään. Sillä riittää siinä vielä ihmettelemistä, mutta varovaisen uteliaasti se silti suhtautuu kaikkeen uuteen. On ymmärrettävää, että Sylvietan mielestä maailmassa on vielä niin kovin paljon jännittäviä asioita.

Sylvietasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Se saattaa taustastaan johtuen jäädä vähän varovaiseksi tytöksi, josta ei ehkä koskaan tule vilkkaassa kaupungissa viihtyvää. Mutta metsälenkit ja muut rauhalliset lenkit ovat takuulla sen mieleen. Ja niiden lisäksi Sylvietta tulee kaipaamaan varmasti kaikkea kivaa puuhailua ja aktivointia, jotta sen nuoren tytön energia suuntautuisi mielekkääseen tekemiseen.

Sylvietta on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.