Alma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2018
Tautitestattu: 11/2022

18.11.2022
Alma sai kodin Helsingistä.

15.11.2022
Alma valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Almalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

24.8.2022
Kuka huomaisi lempeän ja vaatimattoman Alman, joka on miltei valmis kotikoira ilman omaa kotia?

Alma saapui toukokuussa Margaritan tarhalle. Se oli löytynyt Borovinkan kylästä (ent. Antrean Koljola), jossa tämä entinen kotikoira oli hylätty kadulle. Emme tiedä miksi Alma hylättiin, mutta tytöstä itsestään se ei varmasti johtunut. Alma on kiltti ja rauhallinen, noin. 4-vuotias helläluonteinen tyttö. Se on kovin kiintynyt ihmisiin ja hakeutuu mielellään aitauksessa vierailevien ihmisten läheisyyteen hakemaan rapsutuksia. Se ei hypi, eikä häslää vaan painautuu kiinni ihmiseen, aivan kuin toivoen, että se otettaisiin mukaan ja vietäisiin pois tarhalta.

Alma kulkee hienosti hihnassa ja tekee mielellään yhteistyötä ihmisten kanssa. Se antaa käsitellä itseään ongelmitta ja suhtautuu lempeästi aitauksessa vieraileviin pikkulapsiin. Alma tulee aitauksen muiden koirien kanssa toimeen, mutta ihmiset ovat sille se tärkein asia. Alma ei tee itsestään numeroa, mutta ihmisten poistuessa paikalta se jää surullisena itkemään.

Alma on sterilisoitu Viipurin Koirien tuella.

Alma ei herätä huomiota tavanomaisella ulkonäöllään, mutta uskomme, että jossain on ihminen joka pysähtyy juuri Alman kohdalla. Toivottavasti tuo ihminen löytää Alman pian, ettei tytön tarvitse jäädä viettämään koleaa ja sateista syksyä tarhalle.

Viipurin koirat - Alma 14.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.