Lola

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2022
Tautitestattu: 8/2022

22.9.2022
Lola sai kodin Kouvolan seudulta.

16.9.2022
Lola on ollut hoitopaikassa pian viikon, ja on osoittautunut vallan ihanaksi syliperunaksi.

Lola rakastaa hoitajiaan, kiipeilee syliin ja antaa pusuja. Hoitopaikassa asuu myös 5-vuotias tyttökoira joka saa myös osansa pusuista. Lola on kuitenkin selvästi enemmän ihmishoitajiensa perään vaikka välillä ”isosiskon” kanssa leikkiikin ja tulee sen kanssa hyvin juttuun.

Lola kulkee hihnassa kuin vanha tekijä ja on ulkona suhtautunut reippaan uteliaasti monenlaisiin asioihin, myös ilman koirakaverin läsnäoloa. Lola myös selvästi tajuaa jo sisäsiisteyden idean ja osaa herättää yöllä kun pissahätä iskee ja muutenkin on tehnyt tarpeensa pääasiallisesti ulos. Pissa on lirahtanut sisälle ainoastaan tilanteissa joissa joku uusi asia on yhtäkkiä käynyt liian jännäksi, esimerkiksi kun yritettiin tulla portaita alas ensimmäisen kerran.

Lola ei ole vielä harjoitellut yksinoloa, mutta portin taakse omaan huoneeseen on jo osannut rauhoittua nukkumaan, vaikka aluksi hoitotädin poistuminen näköpiiristä itkettikin. Miehiä Lola ei tunnu mitenkään erityisesti arastelevan, tähän asti ulkona tavattuihin vieraisiin on suhtautunut alun pöhinän jälkeen uteliaasti, mutta hieman ujostellen.

Vieraat koirat ulkona ovat hieman jännittäneet liian lähelle tultuaan, mutta naapurin rauhallista shelttiherraa jo hieman haisteltiinkin. Saadessaan edetä omaan tahtiinsa, Lola todennäköisesti pitäisi koirakaverista mutta voisi hyvin viihtyä myös ainoana koirana, kunhan tekemistä järjestyy muuten riittävästi. 

Lola on pentumaisen touhukas, mutta on osannut myös rauhoittua nukkumaan. Hepulikohtauksia ja hammastelua esiintyy, mutta Lola on sen verran kiinnostunut ihmisistään että sen huomiota on ollut helppo ohjata muualle. Lola vaikuttaisi olevan huomattavasti kasvattisiskoaan miellyttämishaluisempi, joten Lolasta saattaisi olla myös harrastuskaveriksi.

Lola painaa nyt noin 15 kiloa, mutta tassut ovat yhtä isot kuin 30-kiloisella isosiskolla eli kokoa varmaan tulee vielä jonkin verran. Lola asuu nyt rivitalossa ja reagoi ulkoa tuleviin ääniin jonkin verran; melko hillitysti, mutta osaa kuitenkin käyttää ääntään.

9.9.2022
Suloinen Lola muutti Suomeen ja kodin etsintä jatkuu Turusta käsin.

Ennen Suomeen tuloa Lola testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Lolan rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

25.7.2022

Lola vilahtaa videolla, jossa esiintyvät pääosassa sen sisko Nika ja iso koirapoika Lex.

Viipurin koirat - Lex ja pennut Joy, Lola & Nika

21.7.2022
Kaunis, isokorvainen Lola päätyi Elenan tarhalle toukokuussa sisarustensa kanssa.

Toukokuussa Elena sai tiedon, että läheisessä kylässä pyöri arahko emokoira neljän pentunsa kanssa. Pennut saatiin talteen, mutta vaikka emo ei ollut mikään villikoira, oli se varovainen ja väisti ihmisiä eikä antanut kiinni. Emo saatiin muutaman päivän kuluttua kuitenkin loukutettua. Se sterilisoitiin ja vapautettiin takaisin tuttuun ympäristöönsä täpötäydelle tarhalle ottamisen sijaan.

Neljä pentua paljastuivat kaikki sosiaalisiksi ja iloisiksi tapauksiksi. Pentueen poikia onnisti ja ne löysivät itselleen kodit. Tytöt, vaaleanruskea Lola ja punaruskea Nika, jäivät kuitenkin tarhalle ja Elena pyysi apuamme kotien etsimisessä ettei tyttöjen tarvitsisi jäädä varttumaan tarhalle. Elena ei ole raaskinut laittaa niitä asumaan aitaukseen vaan ne saavat asua tarhan keskellä sijaitsevassa mökissä ja ulkoilla vapaamminen isolla, aidatulla alueella. Elena kehuu molempia tyttöjä ystävällisiksi, kilteiksi ja sosiaalisiksi ja toivottavasti kumpaakin onnistaisi lähitulevaisuudessa oman kodin löytymisessä.

Pennut ovat todennäköisesti syntyneet ulos eikä niillä ole aiempia kokemuksia kotikoirana elämisestä. Niinpä ne etsivät koteja, missä niiden kotiuttamiseen ja erilaisten taitojen opiskeluun on rutkasti aikaa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä.

Kahdessa viimeisessä kuvassa on pentujen emo. Viimeisessä kuvassa se on juuri sterilisoitu.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.