Lev

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa suureksi
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 12/2022

18.12.2022
Lev sai kodin Hyvinkäältä.

18.10.2022
Lev on aivan häkellyttävän ihana muhkeilla tassuilla ja valtavalla kuonolla varustettu sydäntenmurskaaja.

Jos tämä komea partahyyppä osaisi puhua, suusta olisi kuulunut jo moneen kertaan pusujen annon lomassa että paljonko näitä pitää vielä oikein antaa, ennen kuin ymmärrätte viedä minut kotiin täältä? 

Tapaamme Levin lokakuun alussa vieraillessamme Margaritan luona. Olemme saaneet pojasta jo muutaman etukäteiskuvan, joten tiedämme odottaa parrakasta hurmuria. Mutta livenä poika on niin paljon enemmän kuin pelkkä parrakas hurmuri. Niin ystävällinen, hyväkäytöksinen, ihmisrakas, luottavainen.. Vierelle kellahtava ja suukkoja jakava ihanuus, jonka lähestulkoon jokainen sen tavannut aktiivi olisi jo valmis adoptoimaan. Miten tälläinen poika on päätynyt kodittomaksi? 

Lev ja sen arka sisko Layla ovat Viipurin seudulla loukutettuja, mutta tarkka löytöpaikka ei ole tiedossa. Ne saapuivat Margaritan luokse syyskuussa. Margarita on varma, että Levillä on ollut joskus koti, mutta sisko toisaalta on hyvin arka. Sisarusten elämänvaiheista olisi mielenkiintoista kuulla, mutta valitettavasti niiden menneisyys jää hämärän peittoon. Lev ei tunne huolta huomisesta, ei säikähdä tarhan pihaan ajavia autoja eikä pelästy vieraita, miehiä tai lapsia. Muista koirista se on kiinnostunut ja suhtautuu kaikkiin tasapuolisen ystävällisesti. Valjaat eivät ahdista ja hihnassa se lampsii tottuneesti.

Levin todellista ikää emme tiedä, mutta sisarukset ovat vielä keskenkasvuisia ja alle vuoden ikäisiä. Lev on jo nyt isokokoinen nuorukainen ja siitä kasvaa aikuisena suuri koira. Lev on siskoaan raskasrakenteisempi ja hiukan matalampi. Sen askellus on nuorelle ja isokokoiselle koiralle tyypillisesti vähän löysähköä, joka toivottavasti vähenee iän ja lihaskunnon kasvamisen myötä. Laadukas ruoka olisi kasvulle tärkeää, mutta siitä saa tyytyä tarhaoloissa vain haaveilemaan. 

Emme tiedä mitä Levin rotuperimä pitää sisällään, mutta voi olla että aikuistuttuaan tämä suurikokoinen poika saattaa terästäytyä oman kodin ja pihan vahtimisella. Varmuudeksi Leviä ei siis luovuteta kerrostaloon. Vaikka Levin elämän alkuvaiheista ei ole tietoa, olemme jokseenkin varmoja että näin luottavaisella ja ihmisrakkaalla pojalla on vankka tausta ihmisten parissa elämisestä. Emme kuitenkaan tiedä millaisissa oloissa Lev on asunut, onko sillä ylipäätänsä kokemusta sisätiloissa asumisesta ja onko sille opetettu mitään kotikoiran taitoja. Uuden kodin tuleekin olla sitoutunut pojan kotiuttamiseen, varata riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä uusien taitojen opiskeluun ja korjata suosiolla vähintään ruokapöydän korkeudelta ja sen alapuolella sijaitsevat ei-tuhottavaksi-sopivat asiat ja esineet piiloon jättikokoisen maistelijan varalta. 

Lev, jota venäläiset kutsuvat hellittelynimellä Lyovushka, olisi pian valmis valloittamaan oman perheen Suomesta.

Viipurin Koirat - Lev 1.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.