Choco

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2022
Tautitestattu: 11/2022

6.12.2022
Choko sai kodin Nurmijärveltä.

2.12.2022
Choco on herättänyt niin paljon kiinnostusta ettei siitä oteta enempää hakemuksia vastaan.

25.11.2022
Choco muutti Suomeen! Choko on nyt askeleen lähempänä omaa kotia ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Vantaalla.

Ennen Suomeen tuloa Choko steriloitiin. Se myös testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. Lisäksi Chokon rabiesvasta-ainetasot tukittiin ja nähtiin, että sillä on rokotuksesta saatu suoja tautia vastaan.

8.11.2022
Voi miten kaunis pentu Choco onkaan. Chokon elämän varhaisista vaiheista ei ole tietoa, sillä tyttö kiikutettiin pahvilaatikossa vaivihkaa veljensä kanssa tarhan edustalle.

Tarhanpitäjä Snezhanna lähti elokuun lopussa ulkoiluttamaan koiria ja palatessaan yksi koirista veti päättäväisesti kohti pusikkoa. Ja mitä sieltä löytyikään? Kaksi pikkuruista pentua pahvilaatikossa pienen markettiruokapussin kera. Snezhanna ei voinut ottaa pieniä ja rokottamattomia pentuja tarhalle vaan sai onneksi järjestettyä niille hoitopaikan. Kun pennuilla oli riittävä rokotussuoja, siirtyivät ne lokakuun alussa tarhalle.

Yhdistyksen aktiivit olivat lokakuun alussa matkalla Kamennogorskin kautta Svetogorskiin, mutta tekivät nopean piipahduksen aamupäivällä Snezhannan tarhalle. Snezhanna kertoi kahdesta tarhalle vastikään siirtyneestä pennusta, joita käytiin nopeasti vilkaisemassa. Aitauksessa kökki kaksi kaunista mutta pelokasta pörrökasaa. Ei mikään ihme että jännitti, sillä pennut olivat vasta samana päivänä saapuneet tarhalle. Ruskea Choco-tyttö saatiin syliin ja siitä ehdittin napsaisemaan muutama kuva, mutta mustaa Bumblebee-veljeä jännitti niin paljon ettei sitä saatu sillä kertaa kuvattavaksi.

Kaunis Choco sai melko pian tarhalle saapumisensa jälkeen kodin, mutta palautui pian takaisin. Syy oli omistajan mukaan se, ettei toinen koira hyväksynyt uutta tulokasta kotiinsa. Choco oli saanut maistiaisen kotikoiran elämästä ja se palautettiin tarhalle puhtaana ja puunattuna. Snezhanna ei kestänyt ajatusta Chocon palauttamisesta tarhalle vaan sai järjestettyä sille tilapäisen hoitopaikan, missä Choco tällä hetkellä asustelee. Hoitokoti sijaitsee maalaisympäristössä, siellä on kaksi koirakaveria ja kissa. Choco tulee muiden eläimien kanssa hyvin juttuun.

Chocolle on löytynyt hoitopaikka Suomesta, minne tyttö pääsee matkustamaan marraskuun puolessavälissä. Kunhan Choco on saanut hetken aikaa kotiutua osaamme kertoa siitä enemmän.

Viipurin koirat - Choco & vapaaehtoiset, syksy 2022

Viipurin koirat - Löytöhetkellä & 1.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.