Dora

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri (paino 37 kg)
Syntymäaika: 12/2014
Tautitestattu: 12/2021

4.2.2022
Upea Dora valloitti oman kodin ja perheen Tampereelta.

7.1.2022
Upea Dora on ihmisrakas, aina iloinen karvapallo! Dora etsii kotia, jossa se saisi paljon huomiota ja rapsutuksia.

Dora on viettänyt Suomessa kohta kuukauden. Se on ottanut ilon irti kaikesta: leluista, puruluista ja etenkin huomiosta ja rapsutuksista. Dora rakastaa ulkoilua ja on aina valmis lenkkeilemään tai vain puuhailemaan ulkona. Myös autoilua Dora rakastaa, joten siitä saisi varmasti oivan seikkailukaverin itselleen.

Toisista koirista Dora ei kovinkaan paljon piittaa, joten Dora sopisi hyvin ainoaksi koiraksi. Kissat saavat Doran innostumaan turhan paljon, joten kissa- tai pieneläinkotiin Doraa ei luovuteta.

Koska Dora on arktista rotua, etsii se kotia, jossa sillä olisi oma piha käytössä. Dora ei kuitenkaan muuta pelkäksi ulkokoiraksi, vaan sillä tulee olla aina halutessaan mahdollisuus tulla sisälle. Dora rakastaa niin kovasti ihmisiä, että rapsutuksia sen täytyy tulla usein hakemaan!

Dora kävi Suomessa eläinlääkärissä, jossa sen rastoittunutta turkkia leikattiin pois. Samalla tarkistettiin, että Stickerin sarkooma on parantunut, ja siitä ei näkynytkään enää merkkejä. Dora olisi siis aivan valmis valloittamaan uuden perheensä!

4.1.2022
Dora nauttii kotihoidossa rapsutuksista ja ihmettelee uusia ääniä:

Viipurin koirat - Dora kotihoidossa 31.12.2021

30.12.2021
Dora sai kotihoidossa leluja. Katso uudelta videolta mitä mieltä Dora oli pallosta:

Viipurin koirat - Dora kotihoidossa 29.12.2021

19.12.2021
Ihana Dora pääsi Suomeen sijaiskotiin jatkamaan kodinetsintää.

Dora sai viettää Svetogorskissa viimeisen viikkonsa Elenan kotona. Doran turkki oli pahasti takkuuntunut ja Elena otti sen luokseen turkkia selvittääkseen, eikä raaskinut enää palauttaa koiraa tarhalle. Dora sopeutui kotielämään yllättävän hyvin: se oli hiljainen, sisäsiisti ja nautti elämästään selvästi. Myös hihnakävelyt sujuivat mainiosti, eikä se kuulemma reagoinut ulkoa kuuluviin ääniin. Muiden koirien tai kissojen kanssa asumista ei ole vielä testattu mutta siihen on mahdollisuus nykyisessä hoitopaikassa. Tällä hetkellä Dora asuu kuitenkin jaetussa ulkoaitauksessa, missä sillä on toinen koira seuranaan, verkkoaidan toisella puolella. 

Dora tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Doran yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

7.12.2021
Mitä ihmisrakkain Dora on kohta 7-vuotias alaskanmalamuutti, joka päätyi kodista Elenan tarhalle vajaa kolme vuotta sitten. 

Doran menneisyydestä tiedetään, että sen omisti nainen, jonka aidatulla pihalla Dora asui. Dora oli usein karkuteillä, ja näillä reissuillaan se myös tuli usein tiineeksi saaden pentuja. Naapurit huolestuivat Dorasta ja ottivat yhteyttä Elenaan. Omistajaa ei tarvinnut kahta kertaa suostutella luopumaan koirasta ja Dora annettiin tarpeettomana samantien Elenalle.

Vieraillessamme Elenan luona, on sydäntä aina särkenyt ihmisrakkaan Doran surkea olemus yksinäisenä ketjun päässä. Kuinka paljon se rakastaakaan ihmisten huomiota, silityksiä ja läheisyyttä. Ja miten onnettomalta se näyttää, kun ihmiset sen luota lähtevät. Doran paikka on kotona, ei monen sadan koiran tarhalla.

Dora valittiin Viipurin Koirien adoptio-ohjelmaan jo vuonna 2019 ja se oli yksi ensimmäisistä Elenan tarhan koirista, jotka sinne valikoituivat. Dora kuitenkin sairasti Stickerin sarkoomaa eli tarttuvaa sukupuolisyöpää, joka haluttiin ensin hoitaa pois. Sarkooma parani Viipurin Koirien sponsoroiman solusalpaajahoidon myötä. Ja sitten tulikin pandemia, joka sulki rajat koirien tuonnilta puoleksi vuodeksi kokonaan.

Dora kaipaa kipeästi omaa kotia, mutta mihin tahansa kotiin Doraa ei kuitenkaan luovuteta. Dora ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi vaan Doran tulevan omistajan on oltava kokenut. Dora on suurikokoinen ja voimakas koira, joka ei välttämättä koskaan ole saanut edes alkeellisinta peruskoulutusta. Hihnakävely voi olla melkoista menoa eikä sisäsiisteydestä tiedä kukaan. Dora ei ole tottunut elämään sisällä kotona, mutta pelkäksi ulkokoiraksi emme Doraa luovuta. Yksinolojen sujumisesta tai sujumattomuudesta ei ole tietoa, mutta vahvasti seurallisena ja omaa laumaa arvostavana rotuna Dora tuskin viihtyy kovin hyvin yksin. 

Dora toivoo oman kodin löytyvän omakotitalosta, missä olisi kiva oma aidattu piha. Aidan on oltava riittävän jykevä ja korkea, mikään heppoinen risuaita ei Doraa pidättele. 

Dora luovutetaan joko ainoaksi koiraksi tai leppoisan uroksen kaveriksi. Dora elää Elenan tarhan keskipihalla ketjussa, missä sillä on oma koppi. Pihalla elää vapaana useita koiria, joiden kanssa Doralla ei ole aina niin sopuisat välit. Elenan mukaan Dora pääsee välillä vapaaksi juoksentelemaan pihalle eikä silloin välitä muista koirista. 

Dora täyttää pian seitsemän vuotta. Melkein kolme vuotta elämästään se on viettänyt tarhalla ankeissa oloissa ja sitä ennen omistajansa luona, joka ei siitä kovin paljon piitannut. Doralla voisi olla vielä edessään monta hyvää vuotta perheessä, joka oikeasti välittäisi siitä. Pitäisi huolta sen hyvinvoinnista ja antaisi sille mitä se eniten maailmassa kaipaa - rakkautta ja seuraa omalta ihmiseltään. Jäämme Doran kanssa odottamaan, että jostain sellainen ihminen tälle kultakimpaleelle löytyisi.

Viipurin koirat - Dora tutustuu kissoihin, 7.12.2021

Viipurin koirat - Dora 2.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.