Pipa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 8/2022

9.9.2022
Pipa löysi oman kodin.

Ennen Suomeen tuloa Pipa testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Pipan rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

23.8.2022
Tapasimme ystävällisen Pipan tarhalla.

Viipurin koirat - Pipa 13.8.2022

26.6.2022
Pipa on muuttanut tarhalle asumaan.

24.5.2022
Pipa on kovin ihmisrakas nuori tyttö, jonka elämässä on riittänyt monenlaisia vaiheita.

Snezhanna sai keväällä yhteydenoton nuorilta tytöiltä. He tiesivät koirasta, joka oli löydetty ulkoa ja asui tilapäisesti jonkun ihmisen kotona. Tämä ihminen ei kuitenkaan ollut tarjonnut pysyvää kotia Pipalle, ainoastaan väliaikaisen majoituksen. Pipa oli asunut väliaikaskodissaan jo puolen vuoden ajan, sen iho oli pahassa kunnossa eikä tällä ihmisellä ollut resursseja Pipasta huolehtimiseen. Pipa saattoi kodissa joutua olemaan useammankin päivän ilman ruokaa ja vettä. Niinpä Snezhanna haki Pipan pois ja se muutti asumaan eräälle Snezhannan miespuoliselle ystävälle. 

Pipan menneisyydestä saatiin tietää, että se oli aikoinaan löydetty kaatopaikalta Goncharovosta (suom. Kähäri) läheltä Viipuria. Snezhannan mukaan Pipalle syötetty ruoka sen entisessä väliaikaiskodissa oli onnetonta ja lisäksi se oli täynnä kirppuja. Ihon pahaa kuntoa selitti myös se, että Pipa on pahasti allerginen kirppujen puremille. Pipa lääkittiin niin sisäisesti kuin ulkoisesti, sille ostettiin kunnollista ruokaa ja iho alkoi hiljalleen parantua.

Snezhanna ei halunnut enää Pipan hoitojen jälkeen palauttaa tyttöä entiseen hoitopaikkaansa vaan pyysi meiltä apua kodin etsimiseen sille. Ainakin toistaiseksi Pipa saa asua Snezhannan ystävän luona eikä sen tarvitse muuttaa tarhalle. Pipan kerrotaan olevan hyvin ihmisrakas, iloinen ja aktiivinen tyttö. Ikää sillä on arviolta muutaman vuoden verran. Pipa osaa kulkea hihnassa ja sitä on pidetty ulkona myös vapaana leikkien yhteydessä. Kepin nouto vaikuttaakin olevan Pipan mielestä ihan mahtavan hauska leikki ja tyttö kirmaa innoissaan hoitajansa luokse odottamaan uusintaheittoa. Pipa osaa joitakin käskyjä eikä ole irtiollessaan karkaillut.

Pipa on ollut yksinolojen aikana nätisti asunnossa, se ei ole tehnyt tuhoja. Jonkun verran se on haukkunut yksinollessaan, joten kerrostalon sopivuutta täytyy harkita vielä huolellisesti. Pipa on ollut sisäsiisti, jos se on päässyt riittävän usein ulos tarpeilleen. 

Snezhanna sterilisoi Pipan toukokuussa.

Olisiko jonkun ihmisen kodissa juuri Pipan mentävä aukko? Pipa etsii tositarkoituksella rakastavaa omistajaa, joka on valmis tarjoamaan tytölle riittävästi liikuntaa ja ihan vaan tavallista yhdessäoloa - keppileikkejä unohtamatta! Pipa osaisi varmasti arvostaa myös miespuolista omistajaa, sillä Snezhannan mukaan Pipa on erityisen kiintynyt omaan, miespuoliseen hoitajaansa.

Emme ole itse tavanneet Pipaa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Pipan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti

Viipurin koirat - Pipa 5/2022

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.