Aljana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 12/2021

1.1.2022
Aljana sai kodin Tampereen seudulta.

17.12.2021
Ihana Aljana pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää.

Aljana tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Viipurin Koirat testasi Aljanan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

13.11.2021
Suloinen Aljana on sosiaalinen ja iloinen pentu, jonka pienessä sydämessä on vain yksi toive: häntä vipattaen omaan kotiin ja vauhdilla!

Aljanan ja Ukin tarina on se vanha tuttu. Perheellä oli koira, mutta joko rahat eivät riittäneet sen leikkauttamiseen tai sitten asia ei pahemmin heitä kiinnostanut. Antaa lisääntyä jos on lisääntyäkseen. Ja kyllähän sen tietää, kuinka käy, kun leikkaamaton tyttökoira ulkoiluttaa kylillä itse itsensä. Pentuja. Herranjumala. Pitäisi varmaan jollekin soitella, kun emmehän me nyt lisää koiria tarvitse, tuumasi omistaja. Snezhanna kävi toteamassa tilanteen, sterilisoi emon ja otti neljä pientä pentua mukaansa. Pentujen emon Snezhanna uskoo olevan jotain sukua bordercollielle, mutta tähän tietoon kannattaa suhtautua varauksella. 

Pentuja oli alunperin neljä, mutta kaksi niistä sai kodit Venäjältä. Aljana ja Uki sen sijaan toivovat, että oma koti löytyisi Suomesta.

Voi pientä mustavalkoista Aljanaa, kukapa sinut sitten adoptoisi? Mahdollisuudet omaan kotiin paranevat huomattavasti, jos ulkonäköön on saatu syntymälahjaksi muutakin kuin tavistassuttelijan geenejä. Mutta Aljanalla ei ole vetoavaa pörröturkkia, ei vangitsevia sinisilmiä tai hauskanväristä nenänpäätä. Ei ole ylisuuria korvia tai liian lyhyitä jalkoja, onneksi. Mutta tämmöinen hauska mustavalkoinen väritys löytyisi, lasketaanko sitä? Aljana on Snezhannan mukaan sosiaalinen ja iloinen pentu, joka on tarhalla asuessaan saanut tavata monenmoista väkeä. On tullut seurusteluhetkiä niin aikuisten kuin lastenkin kanssa. Aljana on saanut myös kokeilla hihnassa kävelyä tarhan ulkopuolella.

Ensimmäiset viikkonsa Aljana asui emonsa kanssa, ja tarhalle sisarukset muuttivat elokuun lopussa. Aljana on elänyt kodissa, mutta vain ensimmäiset elinviikkonsa pentulaatikossaan piipertäen. Tulevan omistajan onkin varustauduttava Aljanan tuloon huolellisesti, sillä kaikkia kotikoiran taitoja on lähdettävä opettelemaan nollasta. Aljana olisi jo kovin mielellään kipuamassa Suomeen ajavan rekan kyytiin, jos tälle hellyttävälle neitokaiselle vain löytyisi ottaja.

Aljana on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.