Aurelia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 8/2022

30.9.2022
Aurelian kodin löytyminen kävikin kädenkäänteessä. Tyttö saapui hoitopaikkaan jäädäkseen.

9.9.2022
Aurelia saapui Suomeen ja jatkaa kodinetsintää pääkaupunkiseudulta käsin.

Ennen Suomeen tuloa Aurelia testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Aurelian rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

23.8.2022
Olipa hauskaa vihdoin tavata Aurelia. Aurelia suhtautui vieraisiin luottavaisesti ja ystävällisesti. Into piukeana se lähti juoksemaan aitauksestaan ulos kun hihna oli kiinnitetty ja häkin ovi avattu.

Aurelia on kerännyt tarhalla ylimääräisiä kiloja. Liikkumisen ilo ei kuitenkaan ole kadonnut ja taluttajalla oli tytössä melkoinen piteleminen. Aurelialla on hoitopaikka Suomessa tiedossa minne se matkustaa seuraavassa kuljetuksessa.

Viipurin koirat - Aurelia 12.8.2022

28.5.2022
Aurelia on maaginen kaunotar, mutta pökerryttävän upean ulkokuoren alle kätkeytyy myös mitä ihmisrakkain ja ystävällisin tyttö.

Aurelia päätyi muutaman muun koiran kanssa Snezhannan tarhalle huhtikuussa liikkuvan sterilointiklinikan tuomana. Aurelia on peräisin Poljanyn (suom. Uusikirkko) kylästä, joka sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon. Vaikka Aurelia tepasteli yksinään kadulla, ei se ole mikään katukoira vaan selvästi elämäänsä ihmisten parissa viettänyt, sosiaalinen tyttö. 

Snezhanna kertoo Aurelian olevan hyvin sosiaalinen, lempeä ja ihmisrakas koira. Aurelia on arvioitu noin parivuotiaaksi, mutta todellista ikää on mahdoton tietää. Joka tapauksessa kyseessä on nuori tyttö. Aurelia kävelee hyvin hihnassa ja se nauttii suuresti päästessään pellolle kirmaamaan pitkässä liinassa vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoisten joukkoon kuuluu nykyään myös miehiä ja lapsia, joihin kaikkiin Aurelia on suhtautunut avoimesti ja luottavaisesti.

Aurelia on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se on leikkisä tyttö ja äänialaansakin Aurelia mieluusti tarhalla esittelee. Tällä hetkellä Aurelia asuu pienessä aitauksessa toisen, itseään vanhemman nartun kanssa ja yhteiselo toimii hyvin. 

Reipas ja ihmisrakas Aurelia sopeutunee monenlaiseen kotiin, vilkkaampi ympäristökään ei tätä tyttöä välttämättä säikytä. Aureliasta haaveilevan on kuitenkin tärkeää harkita adoptiota huolellisesti. Onhan nuorelle, aktiiviselle koiralle varmasti aikaa? Aurelia ei välttämättä ole koskaan asunut kotona sisätiloissa eikä sille ole opetettu mitään kotikoiran elämästä ja taidoista.

Aurelia haaveilee sitoutuneesta kodista, missä koira otetaan täysivaltaiseksi perheenjäseneksi eikä sitä vain hylätä pihan perälle aitaukseen. Aurelia haluaa päästä koluamaan kaikkia ihania lenkkimaastoja, nauttimaan liikkumisesta ja oman ihmisen kanssa puuhailusta. Aurelian ulkonäöstä voi päätellä rotuperimästä löytyvän ainakin huskya, joten Aureliasta tulee tuskin koskaan sellaista koiraa, jota voi pitää vapaana.

Viipurin koirat - Aurelia 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.