Hana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm, 17 kg)
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 6/2022

27.8.2022
Ihana Hana muutti omaan kotiin Kittilään.

21.7.2022
Hanalla on kotiehdokas eikä siitä oteta kyselyitä vastaan.

18.7.2022
Hana viettää iloista elämää hoitopaikassaan ja kuluneet viisi viikkoa ovat varmasti olleet sen elämän parasta aikaa. Ihmisrakas Hana soveltuu niin ainoaksi koiraksi kuin koiraseuraankin.

Hana on rauhoittunut paljon. Innostuksesta johtuva hammastelu on vähentynyt huomattavasti. Hana on lisäksi huomannut, että rapsutuksista saa nauttia ihan joka päivä eikä enää suhtaudu huomionosoituksiin yhtä kiihkeästi. Perheen pienimmätkin saavat nyt rauhassa rapsutella tyttöä, joka mielellään painautuu vasten nauttimaan läheisyydestä.

Hana rakastaa ihan kaikkia ihmisiä, niin lapsia, naisia kuin miehiäkin. Jos lenkeillä vastaantulevat ihmiset juttelevat ystävällisellä äänensävyllä ja erehtyvät samalla vielä katsahtamaan Hanaan päin, on tämä Hanan mielestä suora kutsu sille ja se olisi jo menossa korvat selässä ja häntä viuhtoen kohti pusuja jakamaan. Autoista, pyöräilijöistä ja muista liikkujista Hana ei välitä, mutta joskus lenkin varrella tulee vastaan asioita jotka vähän kummastuttavat ja joista täytyy varoen ottaa lisää selkoa. Pienen nuuhkuttelun jälkeen matka jatkuu reippaasti häntä heiluen.

Hana on edistynyt sisäsiisteydessä ja yleensä päivän aikana ei tule vahinkoja. Jos hoitaja on liian hidas, aamulla saattaa odottaa pieni pissalätäkkö, mutta vain harvoin.

Hana nauttii suuresti leikeistä hoitopaikan muiden koirien kanssa. Yhdestä vanhuksesta Hana ei jostain syystä pidä, mutta muiden kanssa se tulee toimeen. Joskin pari kertaa on sattunut rähinä johonkin resurssiin liittyen, mutta näistä on aikaa ja Hana on koko ajan sopeutunut paremmin porukkaan. Vaikka Hana tulee loistavasti toimeen useamman hoitopaikan koiran kanssa, saattaa se välillä suhtautua täpäkästi johonkin resurssiin eikä myöskään sulata vierasta koiraa omassa kodissaan noin vain.

Jos Hanan tulevassa kodissa on koirakaveri, on tärkeää ymmärtää että koirien tutustuttaminen toisiinsa voi vaatia muutaman viikon aikaa. Toiveissa olisikin, että tulevalla kodilla olisi kokemusta koirien totuttamisesta toisiinsa ja ymmärrystä resursseja muilta koirilta vahtivasta koirasta. Tämä piirre Hanassa varmasti vähenee ajan ja tutustumisen myötä kuten kotihoitopaikassa, mutta tuskin kokonaan katoaa pois. Lelut ja muut Hanan löytämät aarteet se luovuttaa kyllä ihmisille nätisti ja tämän neitosen suusta onkin tullut ongittua jo yhtä sun toista.

Hanaa ei luovuteta kerrostaloon eikä kissakotiin.

Pienessä Hanassa on varmasti ripaus huskya, mutta välillä tuntuu että joku ripaus jotain vahtiakin olisi eksynyt mukaan, sillä omalla pihalla Hana kyllä osaa ilmoittaa epäilyttävistä tapahtumista. Hurjan vahtikoiran voi kuitenkin unohtaa siinä vaiheessa kun vieraat saapuvat sisään, murtovarkaatkin saisivat tältä tytöltä lämpimän vastaanoton. Hana nimittäin toivottaa kaikki ihmisvieraat samantien tervetulleiksi. Kotiin palaavia perheenjäseniä on vastassa aina iloinen häntäänsä vispaava tyttö, jonka korvat ovat liimautuneet selkään ja tervetuliasfanfaarina kuullaan pitkä huskymainen urina, jolle ei voi olla hymyilemättä.

Hana on päässyt hoitoperheen mukana vähän sinne sun tänne, myös meren äärelle. Aaltojen jahtaaminen oli hauskaa ja Hana kävi rohkeasti pulahtamassa vilpoisessa meressä. Nuoren ja aktiivisen Hanan unelmakoti olisi reipashenkinen, ulkoilusta nauttiva ihminen tai perhe. Hanasta saisi mahtavan kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen tai patikkaystävän vaelluksille. Hana jaksaa naurattaa eikä tähän tyttöön voi olla ihastumatta. Joku onnekas saakin Hanasta vielä mitä parhaimman ystävän.

20.6.2022
Kotikoiran elämä kelpaa Hanalle, se on sopeutunut hienosti ja suhtautuu räjähtävällä rakkaudella hoitoperheensä ihmisiin. Ihminen on Hanan paras kaveri!

Melkein yhdeksän kuukautta pikku Hana odotteli koiratarhalla haluaisiko joku sen omakseen, mutta ei, kukaan ei huomannut Hanaa. Hanan ei kuitenkaan tarvinnut jäädä loppuelämäkseen tarhalle vaan sille löytyi hoitopaikka Suomesta yhdistysaktiivin luota, minne se matkusti kesäkuun alussa. 

Hana muutti omakotitaloon lapsiperheeseen rauhalliseen taajamaan, missä se on nyt vähän yli viikon verran riepotellut omia ja lasten leluja, spurttaillut taskurakettina ympäriinsä ja pitänyt huolen siitä, että kaikki ruoka piilotetaan tavallistakin paremmin.

Mies, nainen, lapsi.. Sukupuolella ja koolla ei ole mitään merkitystä, Hana suhtautuu kaikkiin hoitoperheen ihmisiin samalla lailla eli haluaisi lähinnä syöksyä päälle pitelemättömällä, rakkautta pursuavalla tyylillään pienillä kintuillaan potkien. Pienet lapset täytyykin nostaa turvaan hyvissä ajoin etteivät jää Hanan jyräämiksi.

Hanan hoitopaikassa asuu viisi muuta koiraa, yksi narttu ja neljä urosta. Hana oli alkuun vähän varuillaan tavatessaan uudet kaverit eikä pitänyt yhtään hyvänä asiana, että toisille koirille jaettiin huomiota. Silloin Hana kävi ajamassa niitä pois ihmisten luota. Käytös on kuitenkin tyypillistä monelle vasta tarhalta kotiutuneelle koiralle ja tässäkin tapauksessa aika on tehnyt tehtävänsä. Hana leikkii innoissaan muiden kanssa ja seisoo joukossa häntä heiluen vastaanottamassa rapsutuksia ja nameja.

Vähän yli vuoden ikäinen Hana on vielä ihan pentumainen, äärimmäisen ketterä ja fiksu, nopea, eloisa ja hauska koira. Koiraportit ovat sille ihan koristeita, Hana hyppii niiden yli mennen tullen jättäen muiden koirien hölmistyneet katseet taaksensa. Kun Hanan on päästänyt ovesta isolle, aidatulla takapihalle, ei ole ehtinyt edes puoliväliin asuntoa kun se jo juoksee innoissaan vastaan pitkin keittiötä, sillä on pompannut sisään toisesta auki olleesta ovesta koiraportin yli.

Hana käyttää paljon hampaitaan ja tietysti mitä enemmän kierroksia ja innostusta nousee mittariin, sen enemmän intoudutaan myös hampaiden käyttöön. Hanan kanssa kannattaakin harjoitella erilaisia rauhoittumisharjoituksia ja palkita sitä rauhallisesta käytöksestä. Voi olla, että kierrokset laskevat kunhan se kotiutuu paremmin, mutta kyllähän nuorella koiralla aina virtaa piisaa. Mutta ei Hanankaan patterit ikuisesti kestä ja aikansa touhuttuaan se väsähtää. Mieluisin nukkumapaikka on aina ihmisen vieressä ja usein Hana haluaa käpertyä ihan kiinni ihoon tunteakseen ihmisen vierellään.

Hana on jäänyt nätisti muiden koirien kanssa yksin, mutta ihan yksin ilman koiraseuraa se ei ole ollut. Sisäsiisteyttä Hana harjoittelee vielä. Hana kävelee hihnassa hienosti eikä välitä muista liikkujista sen suuremmin. Jotkut omituiset äänet, aurinkolasit silmillä kohti tulevat tai muuten jollain tapaa jäykästi pönöttävät ihmiset voivat saada osakseen muutaman matalan mörähdyksen. 

Hana pääsi haistelemaan (ja maistelemaan) maisemia merenrannassa. Yllättävää kyllä, Hana käveli suorinta tietä suoraan mereen ja nautti siitä. Hanhia Hana jaksoi vähän aikaa katsella, mutta suurempaan suosioon pääsivät pikemminkin jätökset kuin niiden tuottajat.

Hana haukkuu jonkin verran talon ulkopuolelta kuuluville äänille ja on muutaman kerran päästänyt suustaan ihan kunnon vahtihaukkua takapihalla. Hana ei ihan vielä ole varma valinta kerrostaloon vaan se etsii tällä hetkellä mitä tahansa muuta asuinmuotoa. Hana pärjäisi varmasti niin maaseudulla kuin vilkkaammassakin ympäristössä. Hana sopeutunee myös ainoaksi koiraksi, mutta omistajan on oltava valmis harjoittelemaan yksinoloja sen kanssa. Hanaa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. 

Hoitoperheen mielestä Hana on ihan täydellinen ja ainoa ongelma tuntuukin olevan siitä luopuminen. Hana etsii elämänmittaista ystävyyttä ja ihmistä, joka antaa tälle pienelle mutta mahdottoman suurisydämiselle pikkuketulle kaikkensa.

Viipurin koirat - Hana kotihoidossa 6/2022

11.6.2022
Reipas Hana pääsi Suomeen! Hana odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan pk-seudulla.

Hana tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat tutkitutti myös Hanan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

14.5.2022
Hana kävi tehosterokotuksilla ja haaveilee omasta kodista.

23.11.2021
Hana kävi sterilisoitavana Viipurin Koirien tuella.

6.11.2021
Elenan ahdastakin ahtaampi tarha on saanut jälleen uuden asukkaan: Hana-tyttö, 6 kk, joka asui kodissa ja jonka omistajat ovelasti hylkäsivät tarhalle.

Elena sai syyskuun lopussa yhteydenoton omistajilta, jotka ystävällisesti pyysivät josko Elena pystyisi pitämään huolta heidän koiranpennustaan muutaman viikon työmatkan ajan. Elena suostui ja koira toimitettiin sovitusti tarhalle. Kun pari viikkoa oli kulunut, alkoi Elena soittelemaan omistajille, joista ei ollut kuulunut pihaustakaan - mutta turhaan. Omistajat eivät enää vastanneet Elenalle, joka pian ymmärsikin mistä koko hommassa oli ollut kyse. Omistajat olivat tarkoituksella jättäneet koiransa tarhalle eikä heillä ollut aikomustakaan hakea sitä takaisin. Tätä kaikkea vahvisti toiselta tarhanpitäjältä saatu tieto siitä, että omistajat olivat yrittäneet hylätä koiransa hänen tarhalleen vain hetkeä ennen kuin he olivat ottaneet yhteyttä Elenaan.

Hana on monen ikäisensä tavoin puuhakas ja utelias koiran alku, joka on kiinnostunut kaikesta ja kaikista. Kaunis Hana lienee perinyt osan geeneistään huskylta, ja suloiseen ulkomuotoon on aiempien omistajien ollut varmasti helppo tykästyä. Mutta kas kummaa, kun koira venähtää ja alkaa vaatia enemmän liikuntaa ja muuta aktivoimista, alkaa elo sen kanssa käymään raskaaksi ellei tiedä mihin on ryhtynyt. Elena kehuu Hanaa hyvin fiksuksi ja ihmisrakkaaksi tytöksi, ja sosiaalisessa Hanassa olisi varmasti ainesta monenlaiseen kotiin. Hana ei ole varttunut koiratarhalla, ja vaikka sen sopeuttaminen kotielämään kävisikin helpommin kuin tarhalla kasvaneen koiran, tulee uuden omistajan silti varautua harjoittelemaan erilaisia kotikoiran taitoja hihnakävelystä yksinoloihin.

Hana on pian valmis matkustamaan Suomeen ja se sterilisoidaan ennen sitä. Kunpa iloista tyttöä onnistaisi oman kodin kanssa, sillä muuten kotikoiranelämään tottuneelle Hanalle koittaa ankarat ajat talven saapuessa tarhalle.

Hanan rokotusohjelma aloitettiin varalta aivan alusta, joten se on valmis tulemaan Suomeen tammikuussa 2022.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.