Curry

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2013
Tautitestattu: 8/2022

20.11.2022
Ihana Curry löysi oman kodin Oulusta.

25.10.2022
Curryllä on kotiehdokas eikä siitä oteta enempää hakemuksia vastaan.

18.9.2022
Jos pitäisi kuvata Currya yhdellä sanalla, se olisi ihana. Nimittäin sellainen Curry on. Ihana rauhallinen kaveri, joka tykkää nukkua sohvalla ja käpertyä ihmisen viereen.

Kotihoitaja kertoo Currystä näin: "Currya luulisi ikänsä puolesta hitaaksi laahustelijaksi, mutta mitä vielä: hänen kanssaan voi tehdä kepoisasti 1,5 tunnin reippaan kävelylenkin eikä tunnu vielä missään. Hiukan Curry kiskoo hihnassa, mutta ei kuitenkaan mitenkään höyryveturin lailla. Maailma on kuitenkin ihana paikka tutkittavaksi ja hajujen perässä mennään. Vierestä saa suhahtaa auto tai pyörä, koira tai ihminen, Currya se ei haittaa.

Curry on varmaan ollut joskus kotikoirana. Hän on sisäsiisti ja oli heti sellaisella meiningillä, että tällaisessa paikassa ollaan oltu ennenkin.

Curry on ollut kovin hiljainen: emme ole kuulleet hänen kertaakaan edes haukahtavan. Ei, vaikka olemme kulkeneet talon ohi jossa rähisevät koirat aidan toisella puolella, ei vaikka kotiin tulee vieraita. Curry on vain hiljaa.

Omaan saman ikäiseen mummokoiraamme Curry suhtautuu kiinnostuneesti, mutta antaa tämän olla rauhassa, jos toinen niin haluaa. Hän ei näytä olevan ruokaresurssiaggressiivinen edes toiselle koiralle. Ihminenkin saa mennä Curryn pedille, harjata ja leikata kynnetkin.

Kun kylässä oli viisi alakouluikäistä lasta, Curry vain tykkäsi kun oli monta rapsuttajaa lisää.

Curry ei ole mikään säheltäjäkoira ja edelleen jotkut asiat ovat vähän pelottavia, kuten pyykinpesukone tai rappuset. Tämä pelko on kuitenkin tässä viikon aikana vähentynyt, ja uskon että rappususiakin pitkin onnistuisi menemään kun vain treenaisi – nyt hän pääsi namien avulla hankalia kierreportaita jo melkein yläkertaan saakka.

Curry on ollut muutamia tunteja yksin. Hän hyppää helposti 80 cm koiraportin yli koska olisi kiva päästä ihmisen mukaan. Hän ei ole tuhonnut paikkoja, eikä haukkunut, ja nykyään osaa mennä takaisin sohvalle nukkumaan kun ihminen on lähtenyt.

Currya voisi ajatella koiraperheeseen, jos toinen koira ei ole dominoiva. Currykaan nimittäin ei ole sellainen. Kissoja hän saattaisi jahdata, sillä Curry on ainakin ulkona kiinnostunut jahtaamaan fasaaneja ja oravia. Myöskään muut pieneläimet eivät sovellu Curryn kanssa samaan talouteen.

Curry on lumonnut kaikki, ja toivommekin, että hän pääsisi ihanaan rakastavaan perheeseen viettämään eläkepäiviään reippaan ulkoilun ja sohvalla makoilun merkeissä."

Viipurin koirat - Curry

9.9.2022
Reipas Curry pääsi Suomeen kotihoitoon.

Ennen Suomeen tuloa Curry testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Currylla positiivinen, kaikki muut olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Curryn rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

27.8.2022
Curry on hyvin iloinen ja ystävällinen, jo vähän vanhempi tyttö.

Se tarina Currystä, jonka me tiedämme, alkaa muutamien vuosien takaa Viipurin kaduilta. Siellä Curry eli parin muun koiran kanssa vapaana. Kukaan ei tunnustautunut niiden omistajaksi, mutta naapurustossa suhtauduttiin niihin kuitenkin sen verran ystävällisesti, että koiria ruokittiin ja ne jopa vietiin sterilisoitaviksi.

Sitten koitti se päivä, kun koirien oleskeluun kyllästyttiin ja joku kuljetti ne Elenan tarhalle Svetogorskiin. Curry sujahti koiratarhan elämään varsin mutkattomasti, vaikka varmasti sille oli iso stressi joutua vapaasta elämästä kadulla koiratarhan ahtaaseen aitaukseen. Sosiaalisena tyttönä Curry kuitenkin sopeutui uuteen laumaansa nopeasti.

Nyt Curry on asunut ainakin pari vuotta tarhalla. Vuodet ovat sitä vanhentaneet ja sen seurauksena aitauskaverit alkoivat sitä kiusata. Curry itse ei haasta riitaa, ja se jääkin helposti muiden koirien jalkoihin. Curryn tarha-ajan olisikin korkea aika päättyä ja sen päästä rauhalliseen kotiin viettämään onnellisia loppuvuosia.

Curry on keskikokoinen tyttö, se painaa arviolta 20-25 kg. Se suhtautuu kaikkiin ihmisiin erittäin avoimesti ja kiinnostuneesti. Myös toisten koirien kanssa se tulee omasta puolestaan hyvin toimeen. Curry on päässyt hieman harjoittelemaan hihnassa kävelemistä ja se olikin todella innoissaan, kun pääsi edes hetkeksi pois aitauksestaan.

Curry etsii kotia, jossa ymmärretään, että se ei välttämättä koskaan ole asunut kotioloissa. Se tarvitsee siis varmasti harjoittelua niin yksinjäämisessä, sisäsiisteydessä kuin hihnassa kävelemisessäkin. Reippaana ja sosiaalisena tyttönä Curry oppii kuitenkin varmasti nopeasti uudessa elämässä tarvittavat taidot.

Viipurin koirat - Curry 14.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä.Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.