Hupsu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2019
Tautitestattu: 12/2022

18.12.2022
Hupsu sai kodin Ylivieskasta.

24.10.2022
Hupsu ei ole ollenkaan hupsu vaan ihana ja niin liikuttava tyttönen, että saattoi joidenkin aktiivien sydän jättää muutaman lyönnin välistä kun se asettautui kerälle männyn alle nukkumaan.

Hupsu on asunut pienessä aitauksessaan siskojensa kanssa jo lähes kolme vuotta. Nyt tuli viimein niiden aika päästä pois ja lähteä ihmettelemään tarhan ulkopuolista maailmaa. Ihmettelemistä kyllä riittikin, toden totta. Kaikki kolme hakivat toisistaan paljon turvaa, hihnat olivat jatkuvasti solmussa ja aina jonkun aktiivin matka tyssäsi siihen että jalat olivat köytettyinä. Pienellä avituksella siskokset saatiin autotien varrelta läheiselle, rauhalliselle metsätielle missä niiden kanssa vietettiin aikaa ihan kunnolla.

Hupsu on siskoksista sirokokoisin ja tällä hetkellä aivan liian laihassa kunnossa. Hupsu ei ollut ihan niin varovainen kuin siskonsa Hotti, mutta ei myöskään yhtä eläväinen viipottaja kuin siskonsa Holly. Silläkin etenemistapa vaihteli ryömimisestä nelin tassuin kävelyyn, mutta heinikon suojassa oli ehdottomasti turvallisinta ulkoilla. Hupsun jännittävään iltapäivään kuului siis namien syöntiä, rapsuttelua, seurustelua ihmisten kanssa ja monien uusien ja mielenkiintoisten hajujen tutkimista.

Kun monen vuoden jälkeen tapahtuu sitten jotain näin jännittävää ja koiratarhan melusta ja rauhattomuudesta ei ole tietoakaan niin mitä tapahtuu? Katselemme kaikki kun pieni koira käy pitkäkseen kyljelleen ja sen väsyneet silmäluomet painuvat kiinni. Hupsu nukahtaa siskojensa väliin pehmeään pöpelikköpetiin. 

Liikuttava Hupsu ei tiedä paremmasta kuin tarha. Mutta parempaa tämä koira totta vie ansaitsee. Hyvästi kova ja likainen lautalattia, Hupsu ansaitsee pehmeän pedin. Hyvästi nälkä, jano, kesän paahteet ja talven pakkaset. Syksyn sateissa joutuu ehkä vielä jonkin aikaa värjöttelemään, mutta Hupsu kuuluu kotiin ja sen me yritämme tälle pienelle tytölle löytää. Lupaamme sen sinulle, Hupsu.

Viipurin koirat - Hupsu 23.10.2022

10.3.2021
Videoterveiset Hupsulta ja siskoilta!

Viipurin koirat - Holly, Hotti & Hupsu 6.3.2021

1.11.2020
Hupaisa Hupsu etsii kotia tositarkoituksella: rauhallinen ympäristö ja koirakaverikin olisi jo siellä kuitenkin oltava.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Hollyn ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

4.2.2020
Iloinen Hupsu touhottaa tärkeänä: ihania tätejä tuli käymään tarhalla, nyt saa paljon herkkuja ja rapsutuksia!

Hupsu, Honey, Hotti, Holly ja Hiisi syntyivät niin kovin tyypilliseen venäläiseen koiranelämään: emokoira toimitti jonkinlaisen vahtikoiran virkaa viipurilaisen yrityksen pihassa, mutta sen vertaa emosta huolehtiminen ei kiinnostanut, että sitä olisi jaksettu viedä steriloitavaksi. Niinpä eräänä lokakuisena päivänä se synnytti viisi kaunista pentua pihalla olevaan varastoon. Paikalliset eläinsuojelijat kuulivat aikalailla oman onnensa nojassa asuvasta koiraperheestä ja alkoivat kysellä venäläisessä sosiaalisessa mediassa, että voisiko kukaan auttaa pentuja. Pennuille saatiinkin ruokaa ja rokotukset järjestymään. Koiratarhalle niitä ei kuitenkaan kannattanut viedä ennen kuin rokotussuoja oli varmasti riittävän vahva. Elena Svetogorskista lupasi ottaa pennut siinä vaiheessa vastaan, ja niinpä pennut saivat autokyydin Elenan tarhalle vuodenvaihteen tienoilla. Pentujen emo sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella ja se jäi asumaan Viipurin Papulassa sijaitsevan yrityksen pihaan. Emosta on kuva alla.

Hupsu on iloinen touhottaja. Häntä heiluen se tulee tervehtimään, vaikka aluksi sitä selvästi vähän jännittääkin vieraat ihmiset. Herkut kiinnostavat sitä kuitenkin kovasti ja niiden siivittämänä tutustuminen uusiin ihmisiin käy sukkelasti.

Kuvaamista varten Hupsu pääsee syliin. Se onkin sitten selvästi uusi juttu Hupsulle ja ilme muuttuu vähän tuumivaksi. Kiltisti Hupsu kuitenkin nököttää sylissä tarvittavan ajan, ja kun maata on taas tassujen alla, alkaa samanlainen touhotus uudestaan kuin ennen jännittävää sylissä käymistäkin.

Hupsusta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska sen elämän ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet ensin pihavarastossa ja sen jälkeen koiratarhalla, on selvää, että kaikki kotielämään liittyvä on sille uutta ja ihmeellistä. Se tulee varmasti kummastelemaan ylipäätään sisällä asumista, ja sen lisäksi pitäisi vielä oppia, että tarpeet tehdään ulos ja kotiin on turvallista jäädä yksinkin. Ja ulkona pitäisi sitten ymmärtää, miksi ihminen sitoo narulla pennun itseensä, ja että kadulla voi vastaan tulla niin ihmisiä, koiria, autoja kuin polkupyöriäkin. Siinä kaikessa riittää pienelle pennulle niin paljon pureskeltavaa, että on selvää, että kotiutumiseen ja asioihin tottumiseen pitää varata aikaa ja pitkäjänteistä suhtautumista.

Hupsu ei halua sohvankoristeeksi, vaan aktiiviseen kotiin, jossa koiran kanssa halutaan olla ja touhuta. Hupsu arvostaisi varmasti myös kivaa koirakaveria, joka voisi olla apuna uuteen kotiin sopeutumisessa ja helpottaa kaikkeen uuteen sopeutumista. Koska Hupsu on kasvanut varsin rajatussa ympäristössä, ei se halua muuttaa aivan kaupungin humuun, vaan rauhallinen taajama tai maaseutu olisi sille sopivampi ympäristö.

Viipurin koirat - Hupsu 29.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.