Joy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 13 kg)
Syntymäaika: 4/2022
Tautitestattu: 8/2022

14.10.2022
Joy sai kodin Paraisilta.

26.9.2022
Iloiselle Joylle lisättiin uusi video ja kuulumisia.

Iloinen Joy on nauttinut kotikoiran elämää kahden viikkon ajan kotihoidossa. Joy on päässyt tutustumaan koirapuistoon ja nykyään leikit sujuvat varsin vauhdikkaasti hoitopaikan narttukoiran kanssa. Autolla matkustelua Joy on pariin kertaan päässyt harjoittelemaan ja se on sujunut ihan hyvin. 

Myös lyhyitä yksinoloaikoja koirakaverin kanssa on harjoiteltu. Joy on oppinut nopeasti hoitopaikan rutiinit ja Joy lähtee reippaasti metsälenkeille. Joysta saakin oivan retkikoiran, jolle maistuu mustikat kädestä ja suoraan puskastakin. Riistaviettisyyttä Joylla on havaittavissa, joten vapaana mentävät lenkit tuleekin unohtaa tämän koiran kohdalla. 

Joy sopii lapsiperheeseen.

Viipurin koirat - Joy kotihoidossa 09/2022

14.9.2022
Iloinen Joy on ollut kotihoidossa muutaman päivän ja lähettää terveisiä hoitopaikastaan!

Joy ulkoilee aidatulla pihalla reippaana ja etenkin namien etsiminen nurmikolta on osoittautunut sille varsin mielekkääksi tekemiseksi. Sisäsiisteys on hyvällä mallilla. Hihnakävelyä Joyn kanssa on harjoiteltu muutamaan otteeseen. Suhteellisen reippaasti tämä koirapoika viipottaa häntä pystyssä rauhallisia katuja, mutta esim. pyöräilijän tullessa vastaan on sujahdettava kotihoitajan jalkoihin ihmettelemään.

Joyn kotihoitoperheessä on alakouluikäisiä lapsia, joiden kanssa se tulee vallan mainiosti toimeen. Myös aikuiset sukupuolesta riippumatta Joy toivottaa tervetulleeksi pusujen kera.

Hoitopaikan seitsenvuotiaan narttukoiran kanssa yhteistä leikkisäveltä ei ole vielä löytynyt, mutta lelukorin leluilla leikkiminen sujuu Joylta jo vallan vauhdikkaasti. Pientä ärinää on tullut resursseista – leluista, ruoasta ja ihmisistä – mutta se rauhoittunee stressitasojen laskiessa. Ihmiset ovat Joylle kaikki kaikessa, ja pojan tulevassa kodissa tuleekin panostaa yksinoloharjoitteluun.

Joy vaikuttaa varsin vilkkaalta ja energiseltä pennulta, joka kaipaisi aktiivista kotia.

12.9.2022

Joylle lisättiin uusi video kotihoidosta:

Viipurin koirat - Joy kotihoidossa 11.9.2022

9.9.2022
Reipas nuorimies Joy lähti valloittamaan maailmaa! Joy odottaa omaa kotia Tuusulassa.

Ennen Suomeen tuloa Joy testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Joylla positiivinen, kaikki muut olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Joyn rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

16.8.2022
Joy on kerta kaikkiaan valloittava pentu, joka tulee innoissaan tervehtimään. Uusia ihmisiä, mahtavaa! 

Joy vaikuttaa varsin reippaalta ja mutkattomalta natiaiselta, joka ei juurikaan murehdi maailman menoa. Joy on sen verran reipas, että saatamme harkita sitä myös ainokaiseksi koiraksi ja lapsiperheeseen. Haukkua se kuitenkin osaa, mikä kannattaa huomioida sopivan kodin valinnassa.

Tapaamme samalla vierailulla Joyn emon Gerdan. Gerda hyppää ilman ongelmia tarhan parimetrisen peltiaidan yli ja lähtee mukaamme, kun viemme muita koiria kävelylle. Elena kertoo, ettei Gerda pidä hihnasta mutta se ei haittaa, sillä se kävelee kauniisti mukana ja tulee pyynnöstä luokse. Elena kuvailee Gerdaa yhden ihmisen koiraksi, joka kiintyy omaan emäntäänsä eikä erityisemmin välitä muista. Meihin Gerda suhtautuu ystävällisesti, kenties aavistuksen välinpitämättömästi.

Viipurin koirat - Joy 14.8.2022

25.7.2022
Joy on iloinen ja sosiaalinen pieni natiainen, joka juoksentelee rohkeasti isompien koirien mukana pitkin Elenan tarhan pihaa.

Joyn emo ja sen sisarukset haettiin turvaan toukokuussa Ermilovon kylästä. Emokoira Gerdalla oli omistaja, mutta vähävarainen omistaja ei kyennyt huolehtimaan siitä. Omistaja asui datsa-tyyppisessä ympäristössä peltojen ja metsien läheisyydessä. Emo sai elellä alueella vapaana ja tehdä pentuja aina kun se vain oli mahdollista. Joku oli kuitenkin saanut tarpeekseen vapaana vaeltelevista koirista ja ampunut niitä. Emokoiran jo aikuiseksi kasvanut pentu jostain edellisestä pentueesta sai osumia, ja Elena hälytettiin apuun. Mukaan lähtivät molemmat aikuiset koirat sekä kaikki noin kuukauden ikäiset pennut.

Joyn kaikki sisarukset ovat löytäneet jo omat kodit, mutta Joy pääsee Elenan toiveesta etsimään kotia kauttamme. Joy on sosiaalinen ja iloinen poika, joka rakastaa ihmisiä. Se sai jonkin aikaa asua viipurilaisessa hoitopaikassa, mutta palautui sieltä jo takaisin tarhalle. Vaikka Joy on pieni poika, juoksentelee se rohkeasti aikuisten koirien ja itseään isompien pentujen vanavedessä hiekkakasoja tonkien. Missä ihmiset, siellä Joy. Suuret korvat lepattavat tuulessa kun Joy ampaisee ihmisten luokse ohut siimahäntä kippuralla.

Joy etsii loppuelämän kotia, missä sen sopeutumiseen ollaan valmiita panostamaan. Uusien asioiden harjoittelu voi viedä aikaa eikä kaikki välttämättä mene kuten toivoisi, mutta sellaista se elämä joskus on. Reippaalla ja sosiaalisella Joylla on hyvät edellytykset matkalla täysivaltaiseksi kotikoiraksi - se oma koti vielä vain puuttuu.

Viimeisissä kuvissa näkyy Joyn emo Gerda, joka on Elenan mukaan kultainen ja ihana tyttö.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.