Dahlia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 12/2021

24.1.2022
Dahlia sai kodin Vantaalta.

14.1.2022
Suloinen Dahlia muutti Suomeen! Dahlia jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Dahlia tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Dahlian rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.12.2021
Suloinen ja hellyttävä pieni Dahlia palelee tarhalla ohuen turkkinsa kanssa ja odottaa kärsimättömästi matkalippuaan Suomeen!

Liikkuva sterilointiklinikka toi syksyllä mukanaan Snezhannan tarhalle neljä pientä, kitukasvuista, ja pallovatsaista pentua. Pennut oli emoineen noukittu kyytiin Ozernoyen kylästä (ent. Lyykkylä). Pentujen emo sterilisoitiin, jotta sen ei enää koskaan tarvitsisi saattaa maailmaan ei-toivottuja pentuja, minkä jälkeen se kuljetettiin eräälle toiselle tarhalle odottamaan sen elämän suurinta onnenlykkäystä – omaa kotia. Suloinen sisaruskatras sen sijaan pääsi Snezhannan tarhalle turvaan.

Tarhalle saapuessaan Dahlian, Dottyn ja Dobin matoja täynnä olevat vatsat pullottivat pahasti samalla, kun niiden selkärangan luut törröttivät ja niiden langanlaihat jalat kannattelivat niiden painoa. Snezhanna valmistautui henkisesti pitkään taisteluun niiden pelastamiseksi, mutta monet matokuurit ja hyvä ruoka auttoivat, ja nyt pennut voivat alkaa etsiä omia kotejaan. Neljästä pennusta yksi sai kodin Venäjältä, mutta kolme on vielä kotia vailla. Dotty ja Dahlia odottavat ja palelevat tarhalla, mutta Dobi onnekkaana poikana pääsi tarhan eläintenhoitajan suojiin omaa kotia etsimään, ja saa kasvaa kodinomaisissa oloissa.

Uteliaana Dahlia tyttönen käppäilee ihmisen luokse rapsutuksia hakemaan, kuitenkin hieman hämmentyneenä. Dahlia kaipaa kovasti omaan kotiin. Se ei lyhyen elämänsä aikana ole onnistunut saamaan tarpeeksi massaa luidensa ympärille, ja kovat pakkaset koettelevat sitä. Voi kuinka se toivoo, että joku huomaisi sen uteliaat silmät, suuret korvat sekä suloisen pienen nenänpään. Oma koti on ehdottomasti sen haaveissa, jotta se voisi kasvaa terveeksi ja vahvaksi tytöksi. Se on kuitenkin pienen elämänsä aikana joutunut kokemaan paljon, ja se toivookin uuden kodin antavan sille tarpeeksi aikaa ja ymmärrystä, jotta se voi oppia ja sopeutua kotikoirana oloon.

Dahlia on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.