Kessi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Järvenpää, Suomi

2.12.2022
Reipas Kessi löysi pikavauhtia oman kodin ja muutti Vantaalle!

25.11.2022
Kessi muutti Suomeen opettelemaan kotikoiran eloa. Kessi odottaa hakemuksia Järvenpäässä.

Ennen Suomeen tuloa Kessi testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. Lisäksi Kessin rabiesvasta-ainetasot tukittiin ja nähtiin, että sillä on rokotuksesta saatu suoja tautia vastaan.

Kessin yhteyshenkilönä toimii Jonna.

12.11.2022
Kessi sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

11.10.2022
Vaikka Kessi kuuluu aitauksensa pienimpiin, pitää se silti huolen että tulee huomatuksi. Kessi on hyvin ihmisrakas, ihana pentu!

Kessi ja Kiwi päätyivät kesällä Elenan luokse Tammisuolta, läheltä Viipuria. Niiden kaksi siskoa oli jo aiemmin löytänyt tiensä Elenalle. Elena sai yhteydenoton huolestuneilta ihmisiltä, jotka kertoivat että heidän kesämökkinaapurinsa pitää datšallaan kahta vain muutaman kuukauden ikäistä pentua ketjussa koppiin kiinnitettyinä. Naapurit seurasivat jonkin aikaa tilannetta. Pennut olivat enimmäkseen yksin ja ruokaa niille oli tarjolla vähän. Naapurit eivät kestäneet katsella pentuja vaan tilaisuuden tullen irrottivat ne ketjuista, ottivat mukaansa vieden Elenalle päättäen, että näitä pentuja voi odottaa parempikin tulevaisuus.

Ei mennyt kauaakaan, kun venäläisessä somessa Elena ystävineen törmäsi ilmoitukseen missä huskymix-pentuja tarjottiin ilmaiseksi. Sattumalta juuri Tammisuolla. Kuvista Elena huomasi, että tässähän hänellä on nyt kolme tuon pentueen pentua käsissään. Neljäskin oli, mutta se sai jo kodin. Kuvista on nähtävissä, että pentujen emo muistuttaa suuresti huskya. Pentujen isästä ei ole tietoa.

Pennut muuttivat Elenalta Snezhannan tarhalle kesän lopussa, missä niille oli tarjolla enemmän tilaa ja paremmat sosiaalistumismahdollisuudet. 

Kolme siskosta ovat nimeltään Kessi, Kiwi ja Kelly.

Tapasimme Kessin siskoineen syyskuun lopussa. Kessi on jäänyt pienemmäksi kuin siskonsa Kelly, vaikka muuten tytöt ovatkin hyvin samannäköisiä. Kessi on ehkä siro ja pieni, mutta ei mikään muiden jalkoihin jäävä uikuttaja vaan osaa pitää myös tomerasti puoliaan. Kyllä tämä tyttö myös urista ja öristä osaa, onhan se huskyn sukua. Kessi kulkee mukavasti valjaissa ja hihnassa, on kiinnostunut ympäristöstä ja uusista ihmisistä. Ympärillä pyörivät toiset koirat eivät saa oikein minkäänlaista reaktiota Kessissä aikaiseksi, ei haukkumisia tai pelkäämistä. Kessi vain touhottaa häntä heiluen reippaana eteenpäin. Tästä tytöstä joku saa takuulla vielä hienon koiran ja hyvän ystävän.

Kessi on löytänyt itselleen hoitopaikan Suomesta minne se pääsee matkustamaan marraskuun alussa.

Kaikki siskokset ovat reippaita ja sosiaalisia. Niiden emo ei ole ollut mikään villikoira, mutta tarkempia tietoja emon luonteesta meillä ei ole. Kotikoira, jota on ehkä pidetty ulkona ketjussa ja välillä vapaana saaden tehdä omia reissujaan. Pentujen rotuperimästä löytyy ainakin huskyn geenejä, joten odotettavissa on että tytöistä kasvaa keskikokoisia ja aktiivisia koiria aikuisina. Vaikka pennut ovat sieltä reippaammasta päästä, voi niidenkin eteen tulla vielä uusia ja jännittäviä asioita. Sisällä asuminen on niille vierasta ja kotikoiran opit on aloitettava nollasta. Aikaa, vaivaa ja pissalätäköiden korjaamista. Sitähän se elämä pennun kanssa on. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Kessi 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.