Pipsa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 10/2022

23.10.2022
Pipsa löysi kodin.

8.10.2022
Reipas Pipsa muutti häntä heiluen Suomeen. Pipsa jatkaa kodin etsimistä hoitopaikassa Outokummussa.

16.8.2022
Pipsa on kympin tyttö, todella miellyttävä sekä käytökseltään että luonteeltaan.

Kun tapasimme Pipsan, se suhtautui jokaiseen ystävällisesti, avoimesti ja luottavaisesti. Kaikki ihmiset tuntuvat olevan Pipsan mielestä kivoja, eikä isokaan mies säikäyttänyt. Kun toiset koirat hyppivät ja pomppivat innoissaan, Pipsan tapa tervehtiä oli hiukan hillitympi. Se ei myöskään yhtynyt haukkukoroon, vaikka muut saman aitauksen koirat kiihtyivät kovasti ohi kävelevistä irtokoirista ja lenkille lähtijöistä. Tuli mieleen, että osaako tämä tyttö haukkua ollenkaan..? 

Ihastuttava Pipsa antoi tarhareissulaisille itsestään todella positiivisen vaikutelman. Tuntuu, että tämä tyttö voisi sopia monenlaiseen kotiin ja pärjäisi myös kerrostalossa ja/tai ainoana koirana. 

Viipurin koirat - Pipsa 13.8.2022

25.6.2022
Pipsasta kukkaniitty on ihan kiva, mutta se ei ymmärrä miksi herkkuja tarjotaan välillä niin hitaasti? Vielä vähemmän Pipsa ymmärtää sitä, että se joutuu elämään ahtaalla koiratarhalla.

Pipsa päätyi toukokuussa tarhalle siskonsa Pennin kanssa. Liikkuva sterilointiklinikka oli ottanut tytöt mukaansa Pesochnoen kylästä ja toimittanut Snezhannan luokse. Tämän enempää emme tiedä tyttöjen menneisyydestä, mutta tulevaisuudesta voimme sanoa, ettei tarha ole kummankaan paikka. 

Pipsa suhtautuu siskoaan ujommin ihmisiin. Tai sitten se ei vain ehdi keskittyä tutustumiseen, koska pienet hetket aitauksen ulkopuolella pitää käyttää tehokkaasti. Lyhyessä hetkessä täytyy ehtiä tutkimaan kaikki hajut, päästä ihmisten rapsuteltavaksi ja tietenkin tankata herkkuja. Pipsa on kovin utelias ja tämän uteliaisuuden avulla se uskaltautuu kohtaamaan myös jännittäviä asioita. Olisikin tärkeää, että Pipsa saisi pian oman kodin, jottei sen utelias luonne lannistu ja se muutu taas yhdeksi tarhalle unohtuneeksi arkajalaksi.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Pipsa & Pessi 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.