Elvin

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 7/2017
Tautitestattu: 12/2021
Sijainti: Tuusula, Suomi

29.12.2021
Elvin on suloinen. Elvin on jo monena aamuna herännyt hoitajan sängystä ja tulee hakemaan rapsutuksia.

Elvinin kotihoitaja kertoo:

"Hoitajan kosketus on ok, valjaiden pukeminen ja hihnan kiinnitys sujuvat jo hienosti. Elvin ulkoilee mielellään hämärän ja pimeän aikaan, ollaan käyty jo lähimetsässäkin nuuskuttelemassa. Valoisan aikaan aidattu takapihakin on jännittävä, saattaa johtua päivän äänimaailmasta. Pihaan kuuluu satunnaisesti liikenteen ääniä ja naapureiden puuhia. Valoisaan aikaan Elvin käy kyllä toimittamassa tarpeensa ulos, mutta olemme ihan kuistin läheisyydessä, jotta on lyhyt matka sisälle. Elvin on tällä hetkellä sisäsiisti.

Herkkujen ottaminen kädestä ja niiden etsiminen maasta helpottaa jännitystä. Ulkona oleminen siis vielä jännittää ja siihen totutellaan pikkuhiljaa rauhallisessa tahdissa.

Ikänsä tarhalla asuneelle koiralle moni asia on uutta ja pelottavaakin. Esimerkiksi sähköhammasharjan äänelle piti ensin haukkua, mutta seuraavana iltana se oli jo ok.

Elvin on sopuisa ja tulee toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa. Ei ole kuitenkaan ihan nössykkä, eikä tarvittaessa väistä muita koiria ruokailutilanteissa. Elvinillä on useampi koirakaveri hoitopaikassa, kaksi urosta ja kaksi narttua. Yhteiselo on sujunut mukavasti."

Elvin etsii omaa kotia rauhallisesta ympäristöstä, maaseutu tai hiljainen taajama voisi olla sopivia. Kaupunkiin Elvin ei pysty muuttamaan. Asuinmuodoista omakotitalo ja rivitalo ovat mahdolliset, oma piha on välttämättömyys. Kerrostalo ei ole sopiva Elvinille. Reipas kaveri, mieluummin tyttö, on edellytys uudessa kodissa. Toisen koiran malli lenkkeilyyn ja yksin kotiin jäämiseen on tärkeä apu.

Uuden perheen ihmisiltä edellytetään ymmärrystä ja pitkämielisyyttä aikuisen, koko ikänsä tarhalla eläneen koiran arkuutta kohtaan. Elvin on aloittanut hoitopaikassa kotikoiran elämään tutustumisen lupaavasti. Tähän hurmaavaan poikaan pääsee tutustumaan Tuusulassa.

19.12.2021
Elvinin kotihoitokuulumisia näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Elvin kotihoidossa 19.12.2021

17.12.2021
Elvinin pitkä odotus tarhalla päättyi ja se pääsi askeleen lähemmäs omaa kotia Suomeen.

Elvin tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli positiivinen. 

Viipurin Koirat testasi Elvinin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Elvinin yhteyshenkilönä toimii Arja.

30.10.2021
Elvin on harjoitellut ahkerasti ulkoilua hihnassa:

Viipurin koirat - Elvin 24.10.2021

16.10.2021
Katso uusimmalta videolta Elvinin kuulumisia:

Viipurin koirat - Elvin 10.10.2021

19.10.2019
Kaunis Elvin-poika on utelias, mutta ujo poika. Toisaalta se haluaa kovasti tutustua uusiin ihmisiin, toisaalta sitä sitten kuitenkin jännittää uudet asiat.

Elvin on ehtinyt varttua jo kaksivuotiaaksi nuoreksi mieheksi. Kuten tarhalla pennusta asti kasvaneille usein käy, on Elvin jäänyt valitettavasti varovaiseksi pojaksi. Se suhtautuu ihmisiin kuitenkin uteliaasti, vaikkei rapsutuksista se oikein tohdi jäädäkään nauttimaan.

Elvinin reipastumista pyritään edesauttamaan viemällä sitä välillä hihnakävelyille. Vielä niitä ei tosin voi kutsua kävelyiksi, sillä Elvin jännittää niin paljon, että se jähmettyy paikoilleen. Toiset koirat voivat kuitenkin nopeasti murtaa Elvinin jännityksen ja seuraavassa hetkessä se saattaa häntä heiluen seurata koirakaveria. On kuitenkin selvää, että vielä on pitkä matka kuljettavana, että Elvin osaisi olla rennosti aitauksen ulkopuolella.

Elvin etsii kotia, jossa olisi reipas koirakaveri odottamassa. Elvin toivoo myös, että uusi koti olisi rauhallisella alueella ja siinä olisi oma piha, jotta poika saisi jatkaa hihnaharjoituksia omassa tahdissaan. Elvin on kultainen poika, jolle toivomme kovasti omaa kotia.

Viipurin koirat - Elvin 13.10.2019

17.6.2019
Elvin on iloinen ja hieman ujo poika. Hetken tuumailun jälkeen se uskaltaa tulla haistelemaan aitaukseen saapuneita vieraita ja hakemaan herkut kädestä.

Viipurin koirat - Elvin 15.6.2019

22.10.2017
Elvin on ystävällinen ja ihmisrakas pentu. Elvin ei voi käsittää, miksi se on joutunut koiratarhalle ja pojan toiveissa olisikin löytää oma koti mahdollisimman nopeasti!

Snezhannan tarhalla, pienessä ulkohäkissä näkyy pienten tassujen sipsutusta. Joukko iloisia pentuja hyörii ja pyörii malttamattomina matalassa majassaan, odottaen kovasti ihmisvieraita. Elviniä hiukan ujostuttaa alkuun, mutta kun se uskaltautuu rapsuteltavaksi ja saa muutaman namin, riemastuu se välittömästi. Madotuksessa käytettävä maksapasteija vie Elvinin kielen mennessään ja poika menee aivan sekaisin moisesta herkusta. Ei taida Elvin olla kokenut kovin montaa herkkuhetkeä elämässään. Elvin vaikuttaa kovin ihmisrakkaalta ja kiltiltä pojalta, joka mieluusti tulee hakemaan vierailta huomiota ja herkkuja. Sirosta Elvinistä tuskin kasvaa mitään jättiä, ja Elvin saattaa hyvinkin jäädä siroksi keskikokoiseksi pojaksi aikuisena. 

Elvinin menneisyydestä ei ole tietoa. Sen verran luottavaisesti se kuitenkin suhtautuu ihmisiin, että ihmisseuraa sillä on varmasti ollut aiemminkin ympärillään. Emme kuitenkaan tiedä, onko Elvin saanut koskaan asua sisällä kodissa vai onko sillä ollut tyytyminen ulkona pihapiirissä elämiseen. Elvin haluaa löytää ihmisen, jolla riittää motivaatiota ja aikaa pienen pennun kotiuttamiseen. Harjoitukset sisäsiisteydestä yksin olemiseen on aloitettava aivan alkeista monen muun asian tapaan. Elvinillä on hyvin ohut turkki ja toivomme kovasti, ettei sen tarvitsisi jäädä tarhalle palelemaan ja oma koti löytyisi ennen talvea.

Viipurin koirat - Elvin 21.10.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus. Jos harkitset kodin tarjoamista Elvinille, luethan ajatuksella myös tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.