Antti

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 1/2022

17.2.2022
Antti sai kodin hoitopaikastaan.

24.1.2022
Antti on ollut kovin ihmeissään elämänmuutoksesta tarhalta kotihoitoon. Rohkaistumista on kuitenkin jo tapahtunut, ja lelut ja ihmisten läheisyys ovat alkaneet kiinnostaa.

Antti on ulkona kovin varovainen: velipojan kyljessä vähän matkaa päästään etenemään, mutta jos vähänkin toinen menee edelle, Antti painuu maahan eikä halua jatkaa matkaa. Hoitopaikan pihalla ulkoilu onnistuu jo paremmin: siellä Antti käy tekemässä hädät jopa ilman koirakaveria. Antti on ollut lähes sisäsiisti alusta lähtien, muutamaa vahinkoa lukuun ottamatta.

Sisällä Antti on jo hieman rohkaistunut ja hakeutuu itse ihmisen luo rapsuteltavaksi. Leluillakin se on alkanut jo leikkiä. Antti on ollut kovin hiljainen hoitolainen, toki ajan kanssa oma äänikin saattaa vielä löytyä.

Antti on kovin liikuttava, pieni poika, joka etsii kotia rauhalliselta alueelta. Tulevassa kodissa tulee olla reipas koirakaveri tukena ja turvana uusiin asioihin sopeutumisessa. Antti painaa tällä hetkellä noin 15 kg.

14.1.2022
Antti matkusti Suomeen! Antti joutui asumaan tarhalla vähän yli kaksi vuotta, mutta nyt se jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta.

Antti tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Antin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

30.12.2021
Antti on useaan otteeseen harjoitellut ulkoilua hihnassa. Katso uusimmalta videolta miten se jo sujuu:

Viipurin koirat - Antti 29.12.2021

11.3.2021
Tarhalta terveisiä! Antti pääsi jaloittelemaan ja nauttimaan hangesta hihnassa tarhan ulkopuolella. Antti sai myös uusia kuvia.

1.11.2020
Antin kodinetsintä keskittyy sellaisiin koteihin, jotka sijaitsevat rauhallisessa ympäristössä ja joissa on koirakaverikin jo odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

1.6.2020
Antti kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

7.2.2020
Antti on ihana pentu. Vaikka se ei ole aiemmin ollut hihnassa, lähtee se reippaasti häntä heiluen ihmisten mukaan. Ulkona parasta on ihminen eikä Antti malttaisi millään lopettaa pusujen antamista.

Viipurin koirat - Antti 31.1.2020

30.12.2019
Reipas poika Antti on varsinainen hurmuri. Ei riemulla ole rajaa, kun Antti saa ihmisistä seuraa!

Loppuvuodesta Snezhannan tarhalle päätyi iso pentujoukko Kamenkan kylästä. Pennut ovat kaikki vähän eri paria, mutta silti se saattavat olla samaa pentuetta. Niin tai näin, iloisia ja hauskoja pentuja ne ovat kaikki, taattua A-luokkaa: AnteroAnttiAattoAsmoAarneAikkuAila sekä Annikki.

Antti on pojista reippaimpia. Se innostuu uusista ihmisistä niin kovasti, ettei malta pysyä neljällä tassulla mitenkään. Antti hyppii ja pomppii riemuissaan ja saa ihania ilohepuleita ympäri aitausta. Voisi veikata, ettei uudessa kodissakaan voi olla nauramatta Antin mainioille hepuleille! Voi olla, että Antilla tulee muutenkin riittämään energiaa ihan kiitettävästi, sen verran elämäniloiselta pojalta se vaikuttaa.

Antti on kasvanut isossa pentujoukossa, joten koirien sosiaalinen kieli on tullut sille tutuksi. Sujuvasti Antti tuleekin kaikkien pentukavereidensa kanssa juttuun.

Antin oikeassa etujalassa on harmillinen virheasento. Jalka ei tällä hetkellä vaikuta vaivaavan Anttia, joten joko siinä on vanha murtuma, joka on luutunut vinoon, tai sitten kyse on kasvuhäiriöstä. Tämä tulee ottaa huomioon Antille kotia tarjotessa, sillä emme vielä osaa sanoa, voidaanko jalan virheasentoa korjata esimerkiksi leikkauksella, ja miten se kaikki tulee Antin elämään myöhemmin vaikuttamaan. Toivottavasti joku silti näkisi Antin kultaisen luonteen ja haluaisi tarjota sille hyvän loppuelämän.

Emme tiedä, missä Antti ja muu A-tiimi on kasvanut aivan pienimmän pentuaikansa. Emme siis tiedä, ovatko ne nähneet maailmaa juuri yhtään. Ne ovat sosiaalistuneet ihmisiin, mutta välttämättä eivät mihinkään muuhun. Uudessa kodissa tulee siis varautua siihen, että pentuja ujostuttaa aluksi monikin asia. Rauhallisella totuttamisella ne sopeutuvat ja tottuvat vielä moniin asioihin, mutta kaikki se on tärkeää tehdä pennun ehdoilla ja tahdissa.

Siitä olemme täysin varmoja, että näillä pennuilla ei ole mitään käsitystä kotikoirien perustaidoista: ne eivät tiedä, millaista on jäädä yksin kotiin, miten hihnassa tulisi kulkea tai mitä sisäsiisteys tarkoittaa. Ne eivät tiedä, että suurin osa ihmisistä on kivoja ja että on normaalia, että kotiin tulee vieraita ihmisiä kylään. Ne eivät ole välttämättä koskaan tavanneet lapsia ja voivatkin siksi aluksi ihmetellä, että mitä nämä mini-ihmiset ovat. Mutta jos olet valmis panostamaan yhden tällaisen ihanan pennun kotiuttamiseen ja näyttämään sille, että maailma on täynnä ihania asioita, olet sille pennulle kullanarvoinen!

Viipurin koirat - Antti 14.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.