Nuka

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2017

7.8.2022
Nuka sai kodin hoitopaikastaan.

25.7.2022
Nuka palaa etsimään uutta kotia. Nukasta on tulossa pian lisätietoja.

18.2.2019
Nukan kuulumisia omasta kodista:

"Nuka on nyt ollut noin viisi kuukautta meillä. Hän on kotiutunut oikein mukavasti, ja alun pienenpienien hankaluuksien jälkeen kiltimpää koiraa saa kyllä hakea. Eroahdistus oli alkuun ongelma, ja Nuka seurasi minua kotona aivan koko ajan, mutta ajan myötä on täysin rentoutunut, köllöttelee kaikessa rauhassa suurimman osan ajasta. Tykkää kissasta kovasti :) Ulkona olisi niin kiva juosta vaikka monta tuntia joka ikinen päivä. Toisen koiramme Nemin kanssa se ei tosin enää näytä olevan niin kivaa kuin alussa, kun sillä on tuo paimenvietti niin kova että saa paimentamisellaan latistettua Nukan juoksuinnon :/ Mutta leikkitreffit on jo sovittu erään työkaverini koiran kanssa, ja koirapuistossakin on leikkinyt pitkään ja innokkaasti kaikkien uusien tuttavuuksien kanssa."

16.9.2018
Nuka sai kodin Kuopion seudulta.

28.6.2018
Nuka on fiksu ja oppivainen poika, ja vieläpä aika kaunis koira. Nuka odottaa omaa kotia Vantaalla.

Kotihoitajan mukaan Nuka voisi pärjätä vilkkaammallakin seudulla, jos sillä on reipas koirakaveri näyttämässä mallia. Nuka on muutenkin vapautuneempi koirakaverien seurassa kuin yksinään. Jäädessään kokonaan yksin kotiin Nuka haukkuu ja ulisee, mutta koirakavereiden kanssa jäädessä ei ole ongelmaa. Hoitopaikan kissat Nuka hyväksyi nopeasti eikä ole osoittanut kiinnostusta niiden jahtaamiseen tai kiusaamiseen.

Nuka ei ole kovin arka eikä pelokas, mutta varovainen se on, ja jossain määrin pehmeä, ja saattaa säpsähtää äkillisiä liikkeitä. Vieraiden kanssa Nuka on suht pidättyväinen, mutta toisaalta ohikulkijat eivät aiheuta siinä sen kummempaa ihmettelyä, ja autot, bussit, mopot ym. saavat mennä menojaan, tosin kovaäänisiä koneita pitää vähän katsoa pitempään. Nuka ei ole reagoinut ukkoseen eikä lentokoneiden jylinään. Vieraat koirat voivat olla Nukan mielestä vielä vähän pelottavia.

Nuka haluaa aktiiviseen kotiin, ei sohvaperunaksi. Nuka on sitkeä tyyppi joka on valmis vaikkapa juoksemaan koirakaverin kanssa kunnes toinen väsähtää, ja on aina iloisena valmiina lähtemään ulos tai reissuun. Nuka osaa kuitenkin hyvin myös rauhoittua torkkumaan eikä ole koko ajan touhuamassa. Nuka ei ole tehnyt pahemmin mitään tihutöitä, ja kengät ja sukat on saaneet olla rauhassa. Pehmolelut sen sijaan joutuvat pienen väkertelyn kohteeksi kun tylsistyttää. Nuka osaa myös tehdä tarpeensa ulos ja tulee tarvittaessa tökkimään kuonollaan kun pitäisi päästä pihalle.

17.5.2018
Ihanaa Nukaa onnisti ja poika pääsi jatkamaan kodin etsintää hoitopaikasta käsin. Nukaan pääsee tutustumaan Vantaalla.

19.10.2017
Nuka kastroitiin.

Viipurin koirat - Nuka 13.4.2018

Viipurin koirat - Nuka 26.10.2017

30.5.2017
Herttainen Nuka on kovin kiinnostunut ihmisten seurasta, mutta pieni jännitys vaivaa vielä poikaa. Nuka olisi jo valmis muuttamaan oman kodin turvaan reipastumaan.

Nuka tutkii ihmisten touhuja kiinnostunena ja uskaltautuu aivan lähelle tekemään tuttavuutta. Kun on pojan vuoro päästä syliin kuvattavaksi, tulee kuitenkin kiire ja Nuka vilahtaa kopin suojiin. Sieltä se antaa nostaa itsensä kiltisti ylös, ja istuu sylissä rauhallisena siihen päädyttyään. Näyttää siltä ettei ihmisen läheisyys kuitenkaan ollut mikään ikävä juttu, uusi ja jännittävä se taitaa kuitenkin olla. Nukan toivoisi löytävän pian sen oman ihmisen joka ottaisi pojan luokseen, sillä mitä nuorempana kotielämää pääsee opettelemaan, sitä helpommin se yleensä sujuu. Vielä hiukan ujosteluun taipuvainen Nuka rohkaistuisi kotioloissa luultavasti piankin, kunhan saisi tutustua uuteen ympäristöön ja ihmisiin turvallisesti ja kaikessa rauhassa.

Nuka muutti Irinan tarhalle toukokuussa, eikä sen historiasta ole tarkempaa tietoa. Näyttää siltä, että pojasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Nuka tarvitsee kodin joka sitoutuu hoitamaan koiraa huolellisesti ja rakkaudella koko sen elämän ajan, parhaassa tapauksessa yli kymmenen vuotta. Hyvä ruoka, lämmin peti ja riittävä liikunta kuuluvat jokaisen koiran toivelistaan, ja niitä odottaa myös Nuka-poika uudelta kodiltaan. Nuka sopii todennäköisesti hyvin toisen koiran kaveriksi, mutta voisi oppia elämään myös perheensä ainoana koirana.

Viipurin koirat - Nuka 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.