Dana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 47 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 9/2021
Tautitestattu: 6/2022

17.9.2022
Dana sai kodin Vaasasta.

10.7.2022
Herttainen Dana on ihastuttava pentu! Danaa pääsee sovitusti tapaamaan hoitopaikassaan Vihdissä.

Uudet asiat ja ihmiset jännittävät alkuun Danaa, mutta saatuaan tuumailla niitä kaikessa rauhassa ei pieni tyttö mahda enää mitään uteliaisuudelleen. Dana etsii kotia rauhalliselta alueelta, ei kaupungin vilinästä. Danan hoitopaikka on omakotitalossa, mutta Dana on avoin muillekin asuinmuodoille, kunhan ympäristö vain on tarpeeksi rauhallinen. Tulevassa kodissa voisi hyvin olla kiva poikakaveri odottamassa, mutta Dana saattaisi myös pärjätä ainoana koirana.

Viipurin koirat - Dana kotihoidossa 7/2022

15.6.2022
Dana on hieman ujo ja ajoittain varovainen pentu, mutta varsinaisesti arka se ei ole. Kaupungin keskusta saattaa silti olla sille asuinalueena liian pelottava.

Dana on tutustunut kotihoitopaikkaan uteliaasti häntä heiluen. Kotihoitajakin on tosi kiva, jonka kasvoja ja käsiä täytyy paljon pusutella. Dana nukkuu mielellään hoitajan sängyssä ihan kylki kyljessä muiden koirien ja hoitajan kanssa. Muutoinkin päivisin sängyssä on kiva pötkötellä ja kuulostella kodin tapahtumia.

Dana saattaa hieman vahtia ruokaa toisilta hoitoperheen koirilta, mutta unohtaa sen jo, kun syöminen alkaa. Dana ei ole ollut vilkas tai villi ja on pikemminkin rauhallinen ilottelija niin sisällä kuin ulkonakin. Hoitoperheen muut eläimet, kuten koirat, kissat ja kanat, eivät ole aiheuttaneet suurtakaan hämmennystä ja Danan mielestä ne kuuluvat ”kalustoon”.

Sisäsiisteys on Danalle vielä ihan uusi juttu ja tarpeet kyllä tulevat ulos, jos hoitaja ehtii sinne viedä hädän tullessa.

Dana toivoo kotia, joka sijaitsisi rauhallisella alueella.

Dana painaa tällä hetkellä 15 kg ja sen säkä on 47 cm.

11.6.2022
Dana matkusti Suomeen! Dana odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Vihdissä.

Dana tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens) sekä leishmanioosi, jotka olivat negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Danalla positiivinen. 

Viipurin Koirat tutkitutti myös Danan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

21.5.2021
Dana sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

2.5.2022
Danalle lisättiin video:

Viipurin koirat - Dana 23.4.2022

28.4.2022
Dana on ystävällinen mutta ujo tyttö. Danan elämässä ei kovin paljon ilonaihetta ole vielä ollut, mutta toivoa oman kodin löytymisestä ei ole heitetty menemään.

Dana ja sen sisarukset päätyivät Snezhannan luokse maaseutualueelta lähellä Viipuria. Ne eivät joutuneet suoriltaan tarhalle vaan asuivat ensimmäiset kaksi kuukautta miespuolisen tarhan työntekijän luona. Kun pennut olivat vahvistuneet ja rokotukset annettu, siirtyivät ne tarhalle. Pentujen emo eli kadulla, mutta täysin selvää ei ole oliko emo jonkun hylkäämä vai elämänsä kadulla viettänyt yksilö.

Danan sisarukset Stjopa ja Rada etsivät myös kotia sivuillamme.

Dana on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä, joka sujuu hyvin. Sympaattinen ja ystävällinen Dana vaikuttaa ihastuttavalta tytöltä.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.