Marta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 57 cm)
Syntymäaika: 2/2018
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Lappeenranta, Suomi

12.9.2021
Iloinen ja sympaattinen Marta muutti Lappeenrantaan. Alku hoitopaikassa on lähtenyt hyvin käyntiin.

Ihmisrakas Marta oli tarhalla kaksi pitkää vuotta. Nyt hoitopaikkaan päästyään Martalla on useita asioita ihmeteltävänä. Marta asuu taajama-alueella kerrostalossa. Kaverina on pienempi 6-vuotias uroskoira, jonka kanssa Marta on tullut hyvin toimeen. Autossa matkustaminen Martalta on sujunut hyvin, kunhan sinne on ensin päästy. Autoon meneminen on Martasta jännittävää ja onkin tarvittu kantoapua, että autoon asti on päästy. Pahoinvointia matkustaessa ei ole ollut. Martaa on näin alkutaipaleella kovasti nukuttanut, väsyttäähän se kaiken uuden kokeminen, että onkin hyvä huilata.

Marta muistuttaa kovasti ulkonäöltään venäjänajokoiraa, joten riistaviettisyyttä on luvassa. Voikin olla aivan turhaa haaveilla Martan irtipitämisestä aitaamattomalla alueella, sillä neiti saattaa kadota saman tien horisonttiin pupun perässä. Ulkoilu hihnassa on vielä Martalle uusi asia, jota harjoitellaan. Uuden kodin tuleekin olla valmis panostamaan kauniin hihnakävelyn opettamiseen Martalle. Tällä hetkellä mennään vielä hihnassa turhan reipasta vauhtia.

Sisäsiisteyttä ja muita kotikoiran taitoja harjoitellaan ja kodin tulee olla valmis niitä Martan kanssa hiomaan loppuun saakka. Fiksu Marta varmasti ajan kanssa taidot oppii, rauhallisella ja palkitsevalla tavalla opettetaessa. Marta on herkän oloinen ja kiltti tyttö, joka suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja tulee tarvitsemaan aktiivisen kodin. Luppakorvainen Marta odottaa oman kodin kutsua Lappeenrannassa.

10.9.2021
Vuodet tarhalla on nyt takana päin, hurraa! Reipas Marta joutui odottamaan Suomeen pääsyä pitkään, mutta nyt aukeni ovi hoitopaikkaan ja pian toivottavasti omaan kotiin asti.

Martan yhteyshenkilönä toimii Arja.

9.9.2021
Marta pääsee pian Suomeen! Matkaa odotellessa Marta testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta ja sen rabiesvasta-ainetasot tutkittiin.

Marta jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

28.2.2020
Miten ihmeessä näin ihana koira on vielä tarhalla? Marta on iloinen ja ihmisrakas tyttö, joka riemastuu ihmisistä kovasti.

Kun ihminen vain vilkaiseekin Martaa, se suorastaan läiskähtää aitauksensa verkkoa vasten ikään kuin se ajattelisi, että mitä enemmän sitä on näkyvissä, sen paremmin se huomataan. Se pääsi kämppisensä Indin kanssa hihnalenkille ja oli tällöin kovasti koirakaverinsa perään, joten se varmasti hyötyisi kodissaan reippaasta koirakaverista vetoapuna. Kun se hetken on poukkoillut hihnan päässä, se rauhoittuu ja pystyy jo hiukan haistelemaankin. Se palaa kuitenkin tyytyväisenä omaan turvalliseen häkkiinsä. Vaikkei se mitenkään erityisen ujo tai arka olekaan, ovat kotikoiran tavat sille kokonaan uusia ja tuntemattomia, joten se tulee tarvitsemaan apua ja tukea kotiutuessaan. Sen perimässä on varmasti jotain ajavaa rotua, mikä on hyvä huomioida, sillä sen korvat todennäköisesti katoavat sen haistaessa riistan. 

Viipurin koirat - Marta 23.2.2020

13.1.2019
Marta rakastaa ihmisiä eikä riemulla ole rajaa kun tarhavieraat astuvat aitaukseen!

Marta ilmestyi Irinan tarhalle alkusyksyllä. Martan menneisyydestä ei ole tarkempia tietoja, mutta ihmisrakas Marta on tainnut kuitenkin pentuaikana saada aimo annoksen ihmisseuraa, sillä se tuntuu rakastavan kaikkia - ja palavasti! Martan häntä ja peppu vispaavat vauhdikkaasti kun sen aitaukseen astuu. Marta on onnensa kukkuloilla ja haluaisi kovasti osansa huomiosta, silityksistä ja totta kai myös herkuista. Kun aitauksessa on hetken aikaa istuskellut ja touhuillut, rauhoittuu Martakin mukavasti. Mutta onhan Martan innostus ymmärrettävää. Tarhavieraita käy muutaman kerran viikossa ja koiria on lähes parisataa. Tarhan työntekijät eivät koiria liikoja huomioi, joten Marta saa käytännössä seurustella vain tarhavieraiden kanssa. Ihmisrakas Marta kun haluaisi seurustella paljon enemmän, koko ajan! Tarhalla aika käy myös mahdottoman pitkäksi eikä nuori koira saa purettua energiaansa mihinkään.

Marta on nuori, vähän alle vuoden ikäinen tyttö. Se on innokas, iloinen ja ihmisiä rakastava touhottaja. Marta jakaa saman pienen aitauksen muutaman vanhemman nartun ja yhden nuoren uroksen kanssa. Yhteiselo sujuu hyvin, ainakin jos Martalta kysyy. Vanhemmat nartut voivat olla vähän helisemässä nuorison kanssa. Vaikka Marta on innokas, on se silti kamalan kiltin ja symppiksen oloinen tyttö. Kunhan jostain löytyisi ihminen, jolla riittäisi aikaa nuorelle Martalle. Marta ei luonnollisestikaan ymmärrä mitään kotikoirantaidoista, koska niitä ei ole sille opetettu. Martasta saisi taatusti kivan kaverin lenkkipoluille sekä kaikenlaiseen yhteiseen tekemiseen!

Viipurin koirat - Marta 12.1.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.