Sunny

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 52 cm, 13 kg)
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 6/2022

7.9.2022
Sunny sai kodin Pieksämäeltä.

21.8.2022
Pieni Sunny täällä hei! Omiin ihmisiinsä syvästi kiintyvä Sunny etsii kotia ennen kaikkea rauhalliselta seudulta.

Sunny suhtautuu hoitoperheen kaikkiin ihmisiin luottavaisesti ja ystävällisesti. Ei väliä onko kyseessä teini-ikäinen, mies tai nainen, kaikkien syli ja rapsutukset saavat tämän pikkumiehen hännän vipattamaan. Sunnylle kävisi koirakaverillinen koti, mutta siitä voisi olla myös ainoaksi koiraksi. Sunnyn kissoihin suhtautuminen ei ole ihan selvää vaikka hoitokodissa sellainen asuu. Sunny luovutetaankin kissakotiin vain harkiten.

Sunny jännittää alkuun vieraita ihmisiä, jotka saavatkin lähes poikkeuksetta haukut vastaan heti ensikättelyssä. Mutta, jos vieras on varustautunut namipurkilla ja rennolla mielellä, ei mene kauaakaan kun Sunny alkaa itsekin rentoutumaan ja kaveeraamaan.

Sunnyn hoitopaikka sijaitsee Helsingissä rauhallisella pientaloalueella omakotitalossa. Sunny reagoi herkästi haukkumalla varsinkin toisiin koiriin, joten ihanteellisin koti tälle pikkukettuselle olisi rauhallinen, väljään asuttu seutu. Sunny etsiikin omistajaa, jolla riittää motivaatiota positiivisen vahvistamisen keinoin auttaa Sunnya vielä niissä asioissa mitkä ovat sille vaikeita. 

Viipurin koirat - Sunny kotihoidossa 8/2022

21.7.2022
Sunnyn kotikoiran elämä on jatkunut hienosti. Sunny nauttii sohvalla pötköttelystä, pehmolelujen retuuttamisesta, herkuista ja lenkkeilystä.

Ihmisten ohittaminen lenkeillä on jo huomattavasti helpompaa ja Sunny saattaa haukahtaa muutaman kerran vain jos vastaan tulee esim. ihminen vedettävän kauppakärryn kanssa. Vieraita koiria nähdessään Sunny vielä innostuu kovasti mutta tässäkin on jo tapahtunut edistystä. Kotihoitopaikan omien koirien kanssa Sunny tulee erinomaisesti toimeen, samoin kylässä välillä käyvän vanhemman narttukoiran kanssa.

Pihalla Sunny seuraa naapuruston tapahtumia ja ajoittain innostuu haukkumaan mutta esim. naapureitten näkeminen ja äänien kuuleminen ei enää aiheuta haukkumista. Kaiken kaikkiaan tuntuu, että mitä tutummaksi Sunny tulee ympäristönsä kanssa, sitä rauhallisemmin se asiat ottaa.

Lenkillä näkyvät rusakot aiheuttavat kuitenkin edelleen kovasti innostusta. Sunny ei ole tuhonnut sisällä mitään vaikka sopivasti suuhun sattuvat sukat ja puutarhakäsineet kulkeutuvatkin helposti Sunnyn pedille. Leluja ja erityisesti pehmoleluja Sunny rakastaa yli kaiken. Sunny on alusta asti ollut sisäsiisti paria vahinkoa lukuun ottamatta.

Sunny on hellyttävä koirapoika, joka nauttii leikkimisestä toisten koirien kanssa mutta joka voisi asua myös perheen ainoana koirana. Sunny on yleensä siellä missä perheen ihmisetkin, rapsutuksia ja hellyyttä se tulee hakemaan usein ja kiipeää samaan tuoliin ihmisen viereen, ihmisen läheisyys on niin ihanaa!

21.6.2022
Sunny on ollut kotihoidossa Helsingissä nyt runsaan viikon ja sopeutunut kodin rutiineihin jo melko hyvin.

Sunnysta näkee, että se on entinen kotikoira, kodin äänet ja tapahtumat eivät pelota vaan imuri, TV yms. ovat tuttuja. Sunnyn kotihoitoperheeseen kuuluu vanhemmat sekä 19- ja 13-vuotiaat nuoret, pikkulapsia Sunny ei ole tavannut. Sunny on alusta asti suhtautunut kaikkiin perheenjäseniin ystävällisesti ja luottavaisesti eikä ole esim. pelännyt miespuolisia perheenjäseniä, kaikkien rapsutukset ovat yhtä ihania.

Sunny on kotihoidossa melko rauhallisella omakotialueella. Ulkona Sunny ei pelkää autoja eikä polkupyöriä mutta samalla puolella katua vastaan tulevia vieraita ihmisiä Sunny sen sijaan pelkää ja heille se haukkuu. Tätä on ruvettu Sunnyn kanssa työstämään namipalkintojen avulla. Sunny kulkee hihnassa hienosti, ei vedä mutta menee eteenpäin innokkaasti ja on aina valmis lähtemään lenkille. Ulkona Sunny innostuu rusakoita ja siilejä nähdessään mutta kotona suhtautuu ystävällisesti ja melko rauhallisesti hoitopaikan vanhempaan kissaan.

Kotihoitoperheen kahden narttukoiran kanssa Sunny tulee hyvin toimeen mutta ulkona vieraat koirat selkeästi jännittävät.

Ensimmäinen pesu oli Sunnysta hurja kokemus mutta toinen kerta oli jo paljon helpompi, myös harjaaminen sujuu hyvin, samoin korvien katsominen, kynsiä ei ole vielä leikattu. Sunny on alusta asti ollut sisäsiisti, tosin muutama kakkavahinko sattui alun ripulin yhteydessä, mutta Sunny oppi pian menemään ulko-ovelle ja pyytämään ulos jos oli hätä.

Sunnylla on kantava haukku ja ulkoa kuuluviin ääniin Sunny reagoi haukkumisella, joten Sunnyn tuleva koti olisi hyvä olla joko omakotitalossa tai rivitalossa.

Sunny on vielä pentumainen ja hyppii mielellään ihmistä vasten sekä ottaa ihmisen kädestä kiinni kevyesti hampaillaan. Sunny vaikuttaa kuitenkin nopeasti oppivan asioita namien avulla, joten sen kanssa on helppo harjoitella uusia taitoja.

Sunny on hellyttävä ja ihana koirapoika, joka rakastaa ihmisen huomiota ja kiipeää vaikka syliin jos vain saa olla lähellä ihmistä. Rapsutukset ovat ihania ja silloin painuvat Sunnyn silmät onnesta aivan kiinni. Ihanaa on myös pihalla juokseminen ja auringossa pötköttely sekä pehmolelujen retuuttaminen. Joku onnellinen saa tästä koirapojasta ihanan perheenjäsenen ja reippaan lenkkikaverin.

11.6.2022
Pikkuinen Sunny matkusti hoitopaikkaan Suomeen!

Sunny tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

11.5.2022
Sunny on kompaktin kokoinen, iloinen ja ihmisrakas poika. Sunny hylättiin tarhalle kodista, mutta kunpa tarha olisi vain lyhyt välietappi ja matka jatkuisi pian loppuelämän kotiin Suomeen.

Sunny on noin 10 kuukauden ikäinen poika, jonka omistaja toi sen helmikuussa tarhalle. Syyn kerrottiin olevan lapsen allergia, mutta Snezhanna ajattelee että omistajat eivät pikemminkään enää jaksaneet nuoren koiran kanssa. Niin tai näin, nyt Sunny on koditon ja jatkaa elämäänsä suurella, melkein 300 koiran tarhalla.

Sunny on Snezhannan mukaan ystävällinen, utelias ja sosiaalinen poika. Kooltaan se on pienehkö tai ainakin pienehkö verrattuna moniin viipurilaisiin koiriin. Korkeutta sillä on tällä hetkellä n. 45 cm tai vähän päälle. Sunny onkin saanut tarhalla lempinimekseen Mini-Sunny. 

Sunny on elänyt kodissa, mutta emme silti tiedä millaisia kotikoirantaitoja sillä on hallussa. Voi olla, että yksinolemista joutuu opettelemaan eikä sisäsiisteydestäkään mitään takeita ole. Hihna on sille tuttu juttu. Sunny saattaa olla reippaampi kuin monet tarhalla kasvaneet nuoret, samanikäiset koirat, mutta emme tietenkään varmuudella tiedä millaisissa oloissa se on varttunut ja mitä se on aiemmassa elämässään kokenut. Joka tapauksessa tarhalla uutta, rakastavaa kotia odottelee nyt aurinkoinen Sunny, joka on valmiina matkaamaan Suomeen heti sopivan kodin löydyttyä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.