Njusha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 8/2022

26.11.2022
Njusha sai kodin Raumalta.

15.11.2022
Njushan kuoren alta on hoitopaikassa kuoriutunut todella tasapainoisen oloinen ja sympaattinen persoona. Vaan missä on tämän ihanan nuoren tytön oma koti?

Njusha on kahdessa kuukaudessa sujahtanut hoitopaikan arkeen täydellisesti. Tänä aikana Njushan todellinen luonne on päässyt paremmin esiin, ja tämä nuori koiratyttö onkin todella tasapainoisen oloinen ja sympaattinen persoona. Nuoresta iästään huolimatta Njusha ei ole mikään turha sählääjä, vaan sisätiloissa enemmänkin rauhallinen tarkkailijaluonne.

Njusha osaa leikkiä niin ihmisen kanssa, toisen koiran kanssa kuin porukassakin. Jo kahdessa kuukaudessa on käynyt selväksi, että Njusha on todella oppivainen ja älykäs koira. Kaikenlaisesta etsimisestä ja älypeleistä Njusha pitää kovasti. Hän jakaa myös taitavasti muiden kanssa lelut, pedit ja hellyydenosoitukset ja jonottaa keittiössä kauniisti ruokaa tai herkkuja hieman kauempana makoillen.

Kaiken lisäksi Njusha on valtavan suloinen ja kaunis koira, jonka isot ja pehmeät korvat suorastaan kutsuvat rapsuttelijaa. Onnellisimmillaan Njusha varmasti olisi toisen leikkisän koiran seurana, ja oma piha olisi varmasti myös mieleen, sillä ulkona Njusha tykkää ihan vain myös oleskella ja tarkkailla maailmaa. Njusha ei turhaan käytä ääntään, mutta ihmisten tullessa kotiin hän haukkuu iloisen kimakasti ja meinaa pökertyä onnesta. Joku onnekas saa Njushasta aivan valtavan lempeän ja hassun ystävän.

10.10.2022
Njusha on opiskellut kotikoiran elämää kotihoitopaikassaan nyt kuukauden verran.

Njusha on valtavan oppimiskykyinen tyttö, ja onkin jo oikeastaan omaksunut kaikki kotikoiran taidot; Njusha on sisäsiisti harvoja vahinkoja lukuunottamatta, osaa kulkea hihnassa, nukkua yönsä hyvin, sekä olla rauhassa työpäivien ajan.

Njushan hoitopaikassa on kolme muuta koiraa, ja aluksi Njusha tunsi tarvetta vahtia joitain asioita koirakavereiltaan. Jo neljän viikon jälkeen luottamus muihin on vahvistunut, mutta piirre saattaa jatkossa tulla esiin esimerkiksi muutosten tai stressin vuoksi. Tällä hetkellä Njusha kuitenkin tulee muiden kanssa juttuun todella hienosti, hän leikkii muiden kanssa mielellään ja paljon.

Njusha on aktiivinen, älykäs tyttö, ja hän rakastaa ulkoilua, koirakavereiden kanssa painimista, lelujen kanssa peuhaamista sekä ihmisen seuraa. Njusha on ollut hoitajiaan kohtaan täysin luottavainen alkuhetkistä saakka. Myös perheen tuttavat Njusha on ottanut yhtä suurella sydämellä vastaan, nähtyään muiden koirien esimerkin. Njusha on vielä hyvin pentumainen ja leikkisä, ja innostuessaan eivät jalat aina meinaa pysyä maassa ja Njusha myös hammastelee jonkin verran, joten ehkä aivan pienten lasten perheeseen hän ei sovi. Aktiivinen, huumorintajuinen koti, vaikkapa leikkisällä koirakaverilla, olisi varmasti Njushalle mieleen. 

Njusha etsii kotia rauhalliselta alueelta, omakotitalosta tai rivitalosta. 

13.9.2022
Njushan elämä kotihoidossa on lähtenyt hienosti käyntiin. Njusha on hyvin ihmisrakas ja leikkisä tyttö, joka mieluiten olisi kaikessa puuhassa mukana.

Njusha osaa hienosti olla yksinään omassa huoneessaan, nukkuu yöt rauhassa sekä vaikuttaa täysin sisäsiistiltä jo nyt. Njusha on älykäs, huumorintajuinen ja aktiivinen nuori tyttö, joka varmasti nauttisi vaikkapa jostain yhteisestä harrastuksesta.

Njusha on tullut hienosti toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa ulkona, missä hän innostuukin vallan juoksemaan ja leikkimään. Njusha tosin vahtii sisällä lelujaan ja herkkujaan muilta eläimiltä, ja ihmekös tuo, kun ei niitä juuri ole aiemmin kummemmin omistanut. Nyt hän harjoitteleekin laumaelämää pikkuhiljaa, keräten luottamusta siihen, etteivät arvokkaat asiat häneltä lopu. Njusha mahdollisesti pärjäisikin mainiosti myös ainoana silmäteränä, sillä kaikkein rakkain Njushalle on ihminen ja hänen tuomansa tuki, hellyys ja hauskuus, olipa ihminen sitten vieras tai tuttu.

9.9.2022
Nyt oli suloisen Njushan vuoro päästä Suomeen jatkamaan kodinetsintää. Njusha odottaa kotiehdokkaita Joensuun seudulla.

Njusha testattiin ennen Suomeen tuloa PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Njushan rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

30.8.2022
Iloinen Njusha kuuluu viipurilaisten vapaaehtoisten suosikkikoiriin. Siksi se pääseekin usein kävelylle. Lähiniityllä Njusha painelee myös vapaana naama naurussa.

Njusha vaikuttaa koiralta, joka tykkää kaikista ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Lapset ovat tulleet tutuiksi, samoin monet erilaiset koirat. Njusha jakaa positiivista energiaa ympärilleen ja olisi enemmän kuin valmis jakamaan osansa myös Suomeen.

Viipurin koirat - 26.8.2022

27.4.2022
Poloinen Njusha löydettiin yksinään Kamenkasta marraskuussa. Pakkasessa palellut Njusha korjattiin talteen. 

Njushan kerrotaan olevan ihmisrakas ja aktiivinen tyttö. Ikää sillä on nyt noin 9-10 kuukautta. Njushasta kuvatulla videolla tyttö leikkii risujen kanssa, kulkee hihnassa ja istuu onnellisena vapaaehtoisena käyvän miehen jalkojen juuressa rapsuteltavana. Vaikka elämä tarhan aitojen sisäpuolella on ankeaa ja yksitoikkoista, Njusha on kuitenkin päässyt seurustelemaan niin lapsien kuin aikuistenkin (miesten ja naisten) kanssa sekä harjoittelemaan hihnakävelyä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Njushan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Njusha 5/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.