Njusha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 8/2022
Sijainti: Joensuun seutu, Suomi

9.9.2022
Nyt oli suloisen Njushan vuoro päästä Suomeen jatkamaan kodinetsintää. Njusha odottaa kotiehdokkaita Joensuun seudulla.

Njusha testattiin ennen Suomeen tuloa PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Njushan rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

Njushan yhteyshenkilönä toimii Ayla.

30.8.2022
Iloinen Njusha kuuluu viipurilaisten vapaaehtoisten suosikkikoiriin. Siksi se pääseekin usein kävelylle. Lähiniityllä Njusha painelee myös vapaana naama naurussa.

Njusha vaikuttaa koiralta, joka tykkää kaikista ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Lapset ovat tulleet tutuiksi, samoin monet erilaiset koirat. Njusha jakaa positiivista energiaa ympärilleen ja olisi enemmän kuin valmis jakamaan osansa myös Suomeen.

Viipurin koirat - 26.8.2022

27.4.2022
Poloinen Njusha löydettiin yksinään Kamenkasta marraskuussa. Pakkasessa palellut Njusha korjattiin talteen. 

Njushan kerrotaan olevan ihmisrakas ja aktiivinen tyttö. Ikää sillä on nyt noin 9-10 kuukautta. Njushasta kuvatulla videolla tyttö leikkii risujen kanssa, kulkee hihnassa ja istuu onnellisena vapaaehtoisena käyvän miehen jalkojen juuressa rapsuteltavana. Vaikka elämä tarhan aitojen sisäpuolella on ankeaa ja yksitoikkoista, Njusha on kuitenkin päässyt seurustelemaan niin lapsien kuin aikuistenkin (miesten ja naisten) kanssa sekä harjoittelemaan hihnakävelyä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Njushan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Njusha 5/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.