Motja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 50 cm, 17 kg)
Syntymäaika: 10/2021
Tautitestattu: 6/2022

6.7.2022
Motja sai kodin Turusta.

19.6.2022
Viikko Suomessa hoitopaikassa on vierähtänyt. Paksuturkkinen Motja on rauhallinen ja kiltti pusutyttö.

Motjan mielestä rapsutukset on ihan parasta ja Motja antaa hienosti harjata paksua turkkiaan. Motja ei ole vielä haukkunut hoitopaikassa kertaakaan mutta osaa kyllä tarvittaessa olla topakka tyttö ja pitää puolensa. Motja jännittää vielä vähän uusia asioita, ihmisiä ja koiria, eikä siksi sovi keskustan vilinään. Autot on Motjasta pelottavia mutta niihin totutellaan sopivan matkan päästä. Metsälenkeillä Motja viipottaa menemään innoissaan uroskoirakaverin kanssa. Tarpeita tehdään ulos mutta täysin sisäsiisti Motja ei vielä ole. Kotihoitopaikan kissan kanssa Motja on tullut hyvin toimeen.

Motjalla on tällä hetkellä korkeutta 50 cm ja painoa 17 kg.

11.6.2022
Motja matkusti Suomeen! Motja odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Lahdessa.

Motja tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

24.5.2022
Motja sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

23.5.2022
Motja pääsi nauttimaan vapaaehtoisten kanssa ulkoilusta ja sai videon itselleen.

Viipurin koirat - Motja 22.5.2022

2.5.2022
Motja on reipas ja ihmisrakas pentu! Motjan suurimpana toiveena olisi päästä ikiomaan kotiin, mistähän sellainen näin mukavalle tytölle löytyisi?

Motja sisaruksineen syntyi maailmaan juuri kylmien öiden ja lähestyvän talven kynnyksellä. Pennut ovat peräisin Chernichnoesta ja ne ovat kotikoiran jälkeläisiä. Emo sai kuitenkin enimmäkseen elää ulkona pihalla, joten ei ole ihme että se sitten eräänä lokakuisena päivänä pyöräytti pienen pentueen. Omistaja ei pennuista välittänyt vaan otti yhteyttä Snezhannaan. Pienille pennuille oli vaikea löytää sopivaa paikkaa täpötäydeltä tarhalta, joten Olga tarjosi luotaan tiloja. Motja sisaruksineen asui ensin jonkin aikaa Olgalla, ja kun niiden rokotukset olivat voimassa siirtyivät ne Snezhannan tarhalle.

Pentuja oli alunperin neljä, mutta yksi tyttö löysi kodin. Nyt omaa kotia etsii kirjava kaunis kolmikko: MarsMija ja Motja.

Snezhanna kuvailee Motjaa rohkeaksi ja reippaaksi pennuksi. Motja viihtyy hyvin ihmisseurassa, niin lasten kuin aikuistenkin. Motja myös kuuluu niihin onnekkaisiin koiriin, jotka ovat päässeet harjoittelemaan vapaaehtoisten kanssa hihnakävelyä ja muuten vaan nauttimaan ihmisseurasta tarhan ulkopuolelle.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.