Kapris

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 10/2020
Tautitestattu: 12/2021

7.8.2022
Kapris sai kodin Kangasalta.

12.5.2022
Innokas kaveri puutarhatöihin ja sohvalla lököttelyyn ilmoittautuu tässä! 1,5-vuotias Kapris on asunut Suomessa jo viisi kuukautta, mutta omaa kotia ei ole vieläkään löytynyt. Kai näin ihanan pojan joku haluaa?

Hoitoperheen tuttuja ihmisiä kohtaan Kapris on luottavainen ja haluaa olla siellä missä oma laumakin. Sekä ihmiset että eläimet ovat sille tärkeitä. Kapris on lämpimissä väleissä hoitopaikan muiden koirien ja kissojen kanssa. Leikkisä poika osaa ottaa sisällä rennosti ja päiväunia saatetaan nukkua kissan kanssa vierekkäin. Kapris on tavannut vieraita koiria ja on usein aika innoissaan kohtaamisista, kun ei malttaisi millään odottaa että pääsee jo tosissaan aloittamaan kunnon jahtaamis- ja painileikit. Ja näillä kintuilla muuten lähtee!

Kapriksen hoitopaikka sijaitsee rauhallisella seudulla omakotitalossa, jota ympäröi metsä. Kapris onkin vähän sellainen metsänpoika, joka stressaantuu liiasta kaupunkivilinästä. Omakotitalo maalta tai hyvin rauhalliselta seudulta olisi tämän pojan toive. Kapris ei ole kerrostalo- eikä kaupunkikoira.

Kapriksessa on paljon hyviä puolia. Kotihoitaja kuvailee Kaprista oikein fiksuksi pojaksi. Se todella nauttii omien ihmisten läheisyydestä, on siellä missä muutkin ja osallistuu uskollisesti kotitöihin. Se on sisäsiisti ja puhuu hyvin koiraa sekä vähän kissaakin.

Vieraat ihmiset ovat Kapriksesta alkuun jännittäviä ja niille voidaan haukkua, mutta Kapris on jo muutaman minuutin kuluttua nenä ojossa odottamassa herkkuja. Kapris asuu aikuistaloudessa eikä se ole tottunut lapsiin. Lapsia se on tavannut etäältä ja arkaillut niitä samoin kuin vieraita aikuisiakin.

Viipurin koirat - Kapris kotihoidossa 5/2022

23.1.2022
Kaprikselle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Kapris kotihoidossa 19.1.2022

13.1.2022
Kapris on viettänyt kohta kuukauden kotihoidossa eikä voi ymmärtää miten se elämä yhtäkkiä näin ihanaksi muuttuikaan. Kiltille Kaprikselle etsitään toistaiseksi koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Kapris on hoidossa aikuisperheessä. Vaikka poika ihmisiä vähän jännittääkin, tykkää se silti olla siellä missä muutkin ja omassa porukassa meno on jo aika rentoa. Mieluisat nukkumapaikat löytyvät muiden koirien seurasta tai hoitomamman jalkojen juuresta. Keittiön lattialla on myös mukava maata eikä rennosti pötköttävää poikaa haittaa vaikka ihmiset yli astuvatkin, sillä voihan aina jotain makoisaa pudota alas Kapriksellekin.

Kapris tulee mainiosti toimeen hoitopaikan muiden koirien kanssa, joita on kolme. Myös kissan kanssa elo sujuu hyvin. Isolla aidatulla pihalla se koikkelehtii innoissaan lumihangessa ja juoksee koirakavereiden kanssa kilpaa talon ympäri kirmaten.

Vaikka Kapriksella on vielä paljon opittavaa ja uudet asiat jännittävät, on se silti kiinnostunut kaikesta ja uteliaisuus vie useimmiten voiton.

Kapriksen hoitopaikka sijaitsee omakotitalossa metsän ympäröimänä hyvin rauhallisella alueella. Liikenne ja kodin ulkopuoliset häiriöt ovat sille toistaiseksi vielä vieraita asioita. Koska Kapris on kuitenkin vähän varovainen ja tarhaoloissa varttunut, etsitään sille kotia rauhallisesta ympäristöstä ja asuinmuodoista omakotitalo on tällä hetkellä vaihtoehdoista parhain. Kodissa olisi myös oltava koirakaveri, jotta Kapris saa riittävästi tukea kotiutumisessa kaiken uuden äärellä.

Kapriksella on tällä hetkellä korkeutta vähän yli 60 cm ja painoa 22 kg. Pitkäjalkaista honteloa pääsee sovitusti tapaamaan Kirkkonummella.

17.12.2021
Sympaattinen Kapris jätti tarhaelämän taakseen. Kapris opettelee nyt ahkerasti kotikoiran taitoja kotihoitopaikassa Suomessa.

Kapris tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

Viipurin Koirat testasi Kapriksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

13.12.2021
Kaprikselle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Kapris 10.12.2021

3.4.2021
Ujo Kapris on arka pentu, jolle ihmiset ovat ihmeellinen asia. Kaprikselle etsitään osaavaa ja kokenutta kotia tai hoitopaikkaa.

Kapris ja sen sisarukset löytyivät ulkoa Kondratjevon (suom. Säkkijärven) alueelta vuoden alussa. Tarhalla on satoja koiria ja vaikka paikallisia vapaaehtoisia käy seurustelemassa koirien kanssa aiempaa enemmän ja useammin, jää arkojen pentujen kanssa vietetty aika liian vähäiseksi.

Kapris kurkistelee kopin oviaukosta, kun vieras ihminen lähestyy sitä. Tuumimisen jälkeen se kuitenkin uskaltaa varovasti hakea herkkuja kädestä. Kapris ei siis ole toivottoman arka, mutta ehdottomasti se tarvitsisi ympärilleen ymmärtäväisen ihmisen, turvallisen kotiympäristön ja reippaan koirakaverin.

Kapriksen kodinetsintää on viivyttänyt sikaripunkin aiheuttamat iho-ongelmat. Sikaripunkki ei ole tarttuva, ja yleensä se parantuu hyvin, kun se hoidetaan jo pentuna. Mahdollista kuitenkin on, että sikaripunkki alkaa myöhemminkin oireilla, joten uuden omistajan tulee perehtyä asiaan jo valmiiksi. Kapris on kastroitu tarhalla.

Kapriksen sisaruksia ovat KipinäKaneliKuskus ja Kardemumma.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.