Masha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2/2017
Tautitestattu: 10/2022

13.10.2022
Masha sai pysyvän kodin hoitopaikastaan. Onnea Masha <3

8.10.2022
Mashan pitkät vuodet tarhalla päättyivät, kun se viimein löysi hoitopaikan Suomesta. Masha odottaa kotia Turussa.

Sen elämää hoitopaikassa voi seurata Instagram-tilillä.

4.9.2022
Masha tarvitsee kipeästi apuamme. Masha tarvitsee kodin!

Ruuastaan tarkka Masha on jälleen riitaantunut aitaustovereidensa kanssa. Masha ei pärjää missään aitauksessa vaan saa aina selkäänsä. Sillä on useita haavoja ympäri kehoa. Kannamme Mashan ulos aitauksesta. Se ontuu, toinen etujalka on ottanut osumaa. Jo ennestään repaleiset korvat ovat haavoilla. Alahuuli roikkuu vahingoittuneena.

Ruoka on monelle koiralle tärkeä, ellei jopa se tärkein resurssi. Onhan oma henki siitä kiinni ja tarhalla asuvan Mashan koko elämä on kulunut puolustaessa sitä vähääkään mitä on saatavilla. Masha puolustaa ruokaa toisilta koirilta ja aloittaa tappelut, mutta jää aina lopulta alakynteen.

Mashalle ei ole mitään paikkaa tarhalla, joten se joutuu väliaikaisesti asumaan tarhalla sijaitsevassa klinikkarakennuksessa häkissä. Se ei kuitenkaan ahdistunut häkistä vaan kävi pienen ihmettelyn jälkeen rauhallisena makaamaan. Ehkäpä se oli edes hiukan huojentunut siitä, että tällä kertaa sen ei tarvinnut olla varuillaan muiden koirien suhteen ja se sai levätä kerrankin rauhassa.

Mashaa on revitty ja riepoteltu tarhalla monta vuotta. Se on joutunut elämään pitkään muiden koirien pelossa ja sen elämä on ollut hirveää. Moni meistä menettää yöunensa Mashan vuoksi, mutta kaikilla meistä on useampia koiria kodeissamme. Ja Masha tarvitsee kodin ainoana koirana. Masha etsii kotia suht rauhalliselta alueelta. Kodissa on hyvä olla aiempaa koirakokemusta.

Olemme säästäneet Mashalle paikan lokakuun alussa saapuvasta koirakuljetuksesta ja toivomme hartaasti, että Masha pääsisi silloin Suomeen. Masha tarvitsee apuamme! Masha tarvitsee oman, turvallisen kodin - nyt enemmän kuin koskaan ennen.

Viipurin koirat - Masha 26.8. & 1.9.2022

29.8.2022
Masha-polo. Aikanaan Masha oli varsin itsevarma tyttö, jolle oli vaikea löytää sopivaa aitauskaveria, koska kaveri jäi helposti Mashan jalkoihin.

Nykyään tilanne on ollut jo pitkään toinen ja muistamme, että Mashaa kiusattiin pari vuotta sitten eräässä aitauksessa niin, ettei se uskaltautunut edes syömään. Se laihtui silmissä. Nyt tapasimme Mashan pitkän tauon jälkeen ja jouduimme huomaamaan, että sillä oli varsin tukalat oltavat nykyisessäkin aitauksessaan. Pari muuta koiraa oli jengiytynyt sitä vastaan, eikä Masha uskaltanut juurikaan liikkua. Se ei päässyt edes tervehtimään meitä, vaikka olisi halunnut. Masha kulki lähes ryömien, häntä tiiviisti koipien välissä ja yritti kaikkensa, etteivät aitauskaverit olisi provosoituneet. Kesti aikansa, että saimme toiset koirat harhautettua ja kiinnitettyä hihnan Mashan vaaleanpunaiseen pantaan, joka on tuliainen Suomesta vuosien takaa. Autauksesta päästyään Masha onneksi palasi omaksi tutuksi itsekseen, pussasi naamamme ja alkoi innolla haistella pusikoita. Miten ihanaa onkaan hengähtää hetki, liikkua vapaasti ja saada rapsutuksia. Maistella nurmikkoa ja tuntea maata tassujensa alla. Ja miten kamalaa meistä kaikista oli se, että jouduimme palauttamaan Mashan kävelyn päätteeksi samaan aitaukseen. 

Masha tarvitsee kodin! Vaikka se päivän päätteeksi siirrettiinkin jälleen kerran toiseen aitaukseen, on tämä tyttö saanut osakseen jo ihan tarpeeksi kurjuutta. Kaikki aitaukset ovat täynnä ja jokaisesta saattaa löytyä uusi kiusaaja, jota ei pääse kaltereiden vuoksi minnekään pakoon.

Masha etsii kotia suht rauhalliselta alueelta. Kodissa on hyvä olla aiempaa koirakokemusta.

18.3.2019
Masha pääsi kokeilemaan hihnakävelyä! Jännityksestä huolimatta Masha selviytyi hienosti ja jatkaisi mielellään hihnaharjoituksia omassa kodissa.

Viipurin koirat - Masha 16.3.2019

30.12.2018
Mashasta on kasvanut kaunis ja reipas tyttö. Ihmiset ovat sen mielestä kivointa maailmassa!

Mashalla ei pentuna käynyt tuuri, sillä kukaan ei tarjonnut sille kotia. Koirien kodinsaantimahdollisuudet laskevat yhtä nopeasti kuin ne kasvavat, eli Mashankin kohtaloksi tuli tarhan vakioasukkaaksi muuttuminen. Ainoa positiivinen asia on se, että tarhalle jääminen ei kuitenkaan ole tehnyt Mashasta arkaa, vaan se on päinvastoin tullut reippaammaksi kuin pentuna. Se tulee hyvinkin vauhdikkaasti tervehtimään ja se tekee jokseenkin kaikkensa, että se saisi huomiota kaikkien muidenkin edestä.

Mashasta on kasvanut keskikokoinen tyttö. Koska se on varttunut pennusta asti tarhalla, ei sillä ole mitään kokemusta esimerkiksi hihnassa kävelemisestä tai edes sisällä asumisesta. Onkin selvää, että uudella omistajalla tulee olla jaksamista sen kaiken opettamiseen Mashalle. Mutta yleensä aina aikuiset koirat oppivat ne taidot kyllä nopeasti, kunhan niitä johdonmukaisesti asioihin opettaa.

Mashalla tulee välillä nokkapokkaa toisten narttujen kanssa, joten suosittelemme sitä ensisijaisesti kotiin, jossa olisi kiva poikakoira kaverina. Masha on ainakin tarhalla kohtuullisen vilkas koira, joten siitä saa varmasti menevän lenkkeilykaverin!

8.6.2017
Suloinen Masha on kiltti mutta hiukan ujo tyttö. Masha odottaa sisarustensa kanssa oman kodin löytymistä Irinan tarhalla.

Luppakorvaiset sisarukset MuhkuMahti, Masha, Mai ja Meda päätyivät alkukesällä Irinan tarhalle. Vieraiden saapuessa aitaukseen Masha katselee tarkkaavaisesti ihmisten puuhia, mutta pysyy visusti paikallaan loikoillen sivussa muutaman muun varovaisen pennun kanssa. Mashaa saa rapsutella, mutta omaehtoisesti tyttö ei uskaltaudu hakemaan vierailta huomiota. Masha istuu sylissä rauhallisesti ja antaa nätisti käsitellä itseään. Tarhalla Masha ei ole vielä viettänyt kovin pitkää aikaa, joten luonnollisesti sitä varmasti jännittää myös tarhaympäristö, jossa koiria ja meteliä piisaa.

Sympaattisen oloinen Masha toivoisi kovasti kutsua omaan kotiin. Tarhaympäristö on ikävä paikka pennulle kasvaa, sillä omasta pienestä aitauksesta ei juuri maailmaa pääse näkemään. Ihmistenkin kanssa saa viettää aikaa aivan liian vähän. Mashan paras mahdollisuus onneen onkin tässä ja nyt: omaan kotiin pentuna. Kodin suhteen Mashalla ei ole sen kummempia toivomuksia, mutta olisi kiva että koirakaveri olisi näyttämässä reipasta esimerkkiä. Kovin vilkas ympäristö voi olla liian jännittävä Mashalle. Pääasia on kuitenkin, että jostain löytyy tytölle oikeanlainen ihminen: kärsivällinen ja ymmärtäväinen omistaja, joka on valmis tekemään kaikkensa pienen koiratytön eteen. Mashasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö.

Masha ja sen sisarukset on varhaissteriloitu ennen tarhalle saapumista.

Viipurin koirat - Masha 10.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.