Dusya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 5/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

26.4.2021
Dusya on edelleen vähän ujo, mutta kovin utelias ja ystävällinen ihmisten suhteen. Löytäisipä partakaunotar oman kodin tai hoitopaikan. Kurkkaa video Dusyasta!

Viipurin koirat - Kurt, Kamilla, Dusya & Casper 25.4.2021

15.1.2021
Kaunis, mutta ujo Dusya etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä. Ujouden vuoksi kodissa tulisi olla koirakaveri odottamassa.

Parrakas Dusya saapui Snezhannan tarhalle keväällä sisarustensa kanssa. Pennut oli löydetty kadulta ja tuojat sanoivat niitä sisaruksiksi. Sivuillamme kotia etsivä Casper oli samassa porukassa, joten Casper ja Dusya saattavat olla sisaruksia. 

Snezhanna kuvailee Dusyaa varovaiseksi tytöksi. Se tulee ujosti katselemaan ihmisiä, mutta on kuitenkin arka ihmisten seurassa. Mutta tämä ei ole mikään ihme, eihän se ole elämässään juuri muuta ehtinyt nähdä kuin meluisan tarhan ja sen hyväntahtoiset, mutta kiireiset työntekijät.

Dusya etsii omistajaa, joka haluaa rakentaa luottamuksen tämän kauniin tytön kanssa askel kerrallaan. Aluksi se voi tarkoittaa sitä, että Dusya ihmettelee uutta kotia ja sen ihmisiä piilopaikassaan, kunnes rohkeus riittää sisätiloihin tutustumiseen. Ulkoileminen tulee takuulla olemaan hyvin jännittävää ehkä pitkäänkin, mutta kun senkin on valmis tekemään Dusyalle tutuksi sen omaan tahtiin edeten, oppii Dusya varmasti nauttimaan siitäkin. Tärkeää on kuitenkin, että uudessa kodissa on oma piha, jossa ulkoilua ja hihnassa kävelemistä voi harjoitella pienissä erissä turvallisesti.

Tarhalla kasvaneelle, ujolle koiralle on toisen koiran tuki ja malli aina korvaamaton apu kotiutumisessa. Tämän vuoksi Dusya etsii kotia, jossa olisi koirakaveri jo odottamassa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.