Jekku

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60-65 cm)
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 11/2022

25.11.2022
Jekku sai kodin Somerolta.

Jekun tautitesit olivat muiden vektorivälitteisten tautien paitsi Dirofilaria repensin osalta negatiiviset. Jekku aloittaa Advocate-kuurin sen häätämiseksi jo Viipurissa. Jekulta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

4.10.2022
Jekusta ei voi kuin todeta, että onpahan tässä kertakaikkisen upea ja näyttävä poika. Pian alkaa Jekun kolmas talvi tarhalla ja otsa rypyssä mietimme, onnistaako isoa poikaa kodinsaannissa ollenkaan..?

Jekku pääsi kanssamme jaloittelemaan tarhan ulkopuolelle. Ankea pieni aitaus vaihtui pieneen aukioon metsän reunalle. Ympärillä vilisti useampia koirakoita, maa oli täynnä mielenkiintoisia tuoksuja ja tuulenvire kävi kasvoihin koiramuistiin. Jekku otti uudet ihmiset ja ulkoilureissun iloisin mutta rauhallisin mielin vastaan. Vaikka nenä vei sitäkin ajoittain mennessään, ei Jekku vaikuttanut miltään sähläriltä. Se oli oikeastaan yllättävänkin rauhallinen siihen nähden, että kyseessä oli sen ensimmäinen ulkoilu ehkä moneen kuukauteen. Muille koirille ei räyhätty eikä Jekku muutenkaan haukkunut millekään. Pientä jännitystä saattoi olla ilmassa, mutta Jekku tuli hyvin toimeen muiden koirien kanssa, oli kiinnostunut ihmisistä (ja nameista!) eikä pistänyt pahakseen vaikka se nostettiin syliin punnitusta varten. 

Muutaman tapaamiskerran perusteella Jekusta on todettava, että se vaikuttaa tasapainoiselta ja mukavalta koiralta. Ulkonäöstä sen jo huomaa, että Jekku on saksanpaimenkoirien sukua. Niinpä näitä rotuominaisuuksia voi Jekusta löytyä sen kotiuduttua, kuten mm. oman kodin vahtitaipumusta. Jekku on asunut tarhalla jo pitkään, mahdollisesti pennusta saakka. Tarhaoloissa varttunut Jekku ei ole saanut sosiaalistua kummoisestikaan ja siksi kaupunkiympäristö on tuumivaiselle Jekulle liian vilkas asuinympäristö. 

Jekku painaa tällä hetkellä vain vaatimattomat 22 kiloa. Se on aivan liian laihassa kunnossa ollakseen näinkin iso koira. Jekku jää toiveikkaana odottamaan, että sopivanoloinen koti huomaisi sen ja haluaisi omakseen. Kotikoiran taidot ovat Jekulle vieraita, mutta pitkäjänteinen ja ymmärtäväinen ihminen pääsee pojan kanssa positiivisen vahvistamisen keinoin varmasti pitkälle. 

Viipurin koirat - Jekku 24.9.2022

5.6.2022
Jekku on asunut tarhalla jo ainakin muutaman vuoden. Se on hiukan varovainen mutta ihmisiin kuitenkin ystävällisesti suhtautuva nuori poika.

Snezhannalla ei ole tietoa Jekun menneisyydestä. Jekku asui tarhalla jo Snezhannan vaihtuessa tarhan johtoon kesällä 2020. Vierailimme itse tarhoilla maaliskuuhun 2020 saakka eikä Jekkua vielä tuolloin näkynyt, joten oletettavasti poika sisaruksineen on päätynyt tarhalle tämän jälkeen. 

Snezhanna kertoo Jekun olevan hiukan varovainen mutta ihmisiin kuitenkin ystävällisesti ja uteliaasti suhtautuva nuori poika. Vapaaehtoiset ovat opettaneet sitä kävelemään hihnassa ja Jekku on päässyt muutamia kertoja tutustumaan tarhan ulkopuoliseen ympäristöön. Samassa aitauksessa asuu useampi nuori uroskoira, joista kaksi on Jekun veljiä. Jekku tulee hyvin aitauskavereidensa kanssa toimeen.

Jekku on arviolta noin 3-vuotias poika, joka on elänyt suurimman osan elämästään koiratarhalla pienessä aitauksessa. Emme tiedä missä poika on varttunut ja millaisia ihmiskontakteja sillä on ollut ennen tarhalle saapumistaan. On selvää, että Jekku tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä totutellessaan uuteen kotiinsa. Koirakaverin tuki tulee varmasti olemaan Jekulle tärkeä apu sen sopeuttamisprosessissa. Saksanpaimenkoiran geenit näkyvät selvästi komeassa ja raamikkaassa Jekussa, joten kyseisen rodun omainaisuuksiin on hyvä perehtyä huolellisesti.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Jekun ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Viipurin koirat - Jekku 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.