Mija

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 25 kg)
Syntymäaika: 10/2021
Tautitestattu: 8/2022

14.10.2022
Mija sai kodin Tampereelta.

27.9.2022
Muutama viikko sitten Mija karisti tarhan pölyt tassuistaan ja on nyt tutustunut maailmaan Lahdesta käsin.

Upean värinen Mija on kotihoidossa ollessaan paljastunut hellyydenkipeäksi nallekarhuksi, jolle oma ihminen on kaikki kaikessa. Yöt se viettää mieluiten kotihoitajan vieressä tai vaihtoehtoisesti keskellä paljasta lattiaa. Vieraat ihmiset sen sijaan ovat Mijan mielestä yhä jännittäviä, mutta pienen tutkailun jälkeen saattaa se kipaista pikaisesti nuuhkaisemaan kättä ja toisinaan kelpuuttaa rapsutukset myös vähän vähemmän tutuilta ihmisiltä.

Karvaiset kaverit ovat Mijan mielestä lähtökohtaisesti aina kivoja. Kotona se jakaisi rakkauttaan kissaa kohtaan jopa enemmän kuin kissa välittäisi ottaa vastaan ja ulkona taas tervehtisi iloisesti jokaista vastaantulevaa koiraa. Jäniksille se sen sijaan haluaisi antaa kyytiä, joten hihnan toisessa päässä tulee olla varuillaan. Vaikka Mija on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa, on se melko tomera tyttö ja jotkut asiat pitäisi mieluiten itsellään jakamisen sijasta. Mija voisikin pärjätä myös ainoana koirana, kunhan lähipiiristä löytyy koirakavereita puistossa temmeltämiseen ja energian purkamiseen.

Hoitotoimenpiteet ovat sujuneet Mijan kanssa hienosti! Paksu turkki on saatu pestyä, takut selvitettyä ja myös kynnet lyhennettyä. Sisäsiisteysharjoittelut ovat käynnissä, mutta vahinkoja sattuu yhä sisälle. Monessa asiassa on kuitenkin edistytty muutaman viikon harjoittelulla: oviaukot eivät enää lamaannuta, ruokaa odotetaan nätisti istuen ja autoonkin hyppääminen luonnistuu hienosti, vaikkakin toisinaan autoilu aiheuttaa Mijalle huonon olon. Ei yhtään hassummat pari viikkoa.

Reipas ja kaunis Mija on osoittautunut upeaksi tytöksi. Se on pärjännyt kotihoidossa kerrostalossa hienosti eikä ole vaikuttanut erityisen haukkuherkältä. Yksin jäädessään saattaa se kuitenkin vinkua ja haukkua jonkun aikaa, joten uuden kodin tuleekin varautua harjoittelemaan yksinoloa pienin askelin. 

Mija on arviolta noin vuoden ikäinen ja painaa tällä hetkellä 25 kiloa. 

9.9.2022
Upean värinen Mija pääsi totuttelemaan kotikoiran elämään hoitopaikassa. Mija odottaa omaa kotia Lahdessa.

Ennen Suomeen tuloa Mija testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Mijan rabiesvasta-ainetason.

23.8.2022
Tapasimme suloisen Mijan. Mija jännitti alkuun vieraita, mutta jo muutamien minuuttien kuluttua oli kiipeämässä syliin.

Mija asuu kahdestaan veljensä Marsin kanssa. Mija on sisaruksista reippaampi. Sekin jännittää alkuun vieraita, mutta on hirvittävän kiinnostunut ja kovaa vauhtia tulossa tekemään läheisempää tuttavuutta. Ei kulu kauaa niin tyttöä saa ensin vähän rapsutella, sitten vähän enemmän rapsutella ja pian koko koira on sylissä tassut olalla rapsuteltavana. Velipoika Mars yrittää seurata siskonsa esimerkkiä, mutta on paljon varovaisempi. Siskonsa turvin Mars uskaltautuu kuitenkin rapsuteltavaksi ja lipomaan kättä. Molemmat sisarukset etsivät koteja, mistä löytyy koirakaveri.

Viipurin koirat - Mars & Mija 13.8.2022

1.6.2022
Ihanasta Mijasta uusi video!

Viipurin koirat - Mija 5/2022

24.5.2022
Mija sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

2.5.2022
Kirjava kaunokainen, Mija! Mija on ihastuttava tyttö. Sosiaalinen ja ihmisrakas, joten eiköhän matka omaan kotiin voisi jo alkaa?

Mija sisaruksineen syntyi maailmaan juuri kylmien öiden ja lähestyvän talven kynnyksellä. Pennut ovat peräisin Chernichnoesta ja ne ovat kotikoiran jälkeläisiä. Emo sai kuitenkin enimmäkseen elää ulkona pihalla, joten ei ole ihme että se sitten eräänä lokakuisena päivänä pyöräytti pienen pentueen. Omistaja ei pennuista välittänyt vaan otti yhteyttä Snezhannaan. Pienille pennuille oli vaikea löytää sopivaa paikkaa täpötäydeltä tarhalta, joten Olga tarjosi luotaan tiloja. Mija sisaruksineen asui ensin jonkin aikaa Olgalla, ja kun niiden rokotukset olivat voimassa siirtyivät ne Snezhannan tarhalle.

Pentuja oli alunperin neljä, mutta yksi tyttö löysi kodin. Nyt omaa kotia etsii kirjava kaunis kolmikko: Mars, Mija ja Motja.

Snezhanna kertoo Mijan olevan kiltti ja ystävällinen tyttö. Ihmiset ovat siitä ihania ja Mijalla kerrotaan olevan myös yksi innokas pieni lapsiystävä. Onnekas Mija on saanut tutustua myös tarhan ulkopuoliseen ympäristöön vapaaehtoisten avulla. Sen kanssa on harjoiteltu hihnassa kulkemista ja erilaiset ihmiset ovat viettäneet sen kanssa aikaa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Mijan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Mija kevät 2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.