Stina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Syntymäaika: 7/2022
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Tautitestattu: 12/2022

18.12.2022
Stina sai kodin Helsingistä.

17.11.2022
Stina sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

1.11.2022
Suloinen Stina on iloinen ja ihmisrakas tyttö! Talvi lähestyy hurjaa vauhtia ja niin kovasti toivomme, että Stina pääsee ennen kovia pakkasia Suomeen.

Stina ja sen sisko Stella syntyivät huonosti eläimiä pitävään kotiin kesällä. Kodissa oli ihmisillä paljon ongelmia, eikä tyttöjen emoa pentuineen muistettu juuri ruokkia saati muutenkaan hoitaa. Kaikeksi onneksi naapurissa asui vastuuntuntoisia ihmsiä, jotka ilmoittivat Elenalle huonosti pidetyistä koirista ja auttoivat pennut Elenan hoiviin.

Molemmat tytöt olivat todella laihoja saapuessaan tarhalle. Elena aloitti pentujen kunnollisen ruokinnan ja molemmat alkoivat saada lihaa luidensa päälle. Nyt tytöillä on ikää jo sen verran, että omien kotien etsiminen Suomesta alkaa olla ajankohtaista.

Aktiivimme ovat tavanneet Stinan useamman kerran. Stina on joka kerta ottanut vierailijat vastaan riemusta ratketen: mikään ei taida olla sen mielestä mukavampaa kuin ihmisten kanssa seurusteleminen! Kaikeksi onneksi kurja elämänalku ei siis näytä jättäneen Stinaan ainakaan pelkoa ihmisiä kohtaan. Toki uudessa kodissa pitää varautua siihen, että vieraiden ihmisten jännittämistä saattaa uudessa ympäristössä näkyä.

Stinasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Tarhalla se on saanut viettää aikaa muiden koirien seurassa, joten siitä on tullut hyvin koirasosiaalinen tyttö. Koska Stina on vielä nuori koira, eikä sillä ole mitään kokemusta kunnon kodissa elämisestä, joutuu sen kanssa harjoittelemaan kaikki kotikoiran taidot aivan alkeista lähtien. Hihnassa kulkeminen, yksinjääminen, sisäsiisteys, portaissa kulkeminen, ihmisten tavaroiden rauhaan jättäminen… Kaikki ne ovat sille tuiki tuntemattomia asioita, joiden harjoitteluun tulee varata aikaa ja pitkää pinnaa. Uudessa kodissa tulee olla myös intoa koiran kanssa ulkoiluun ja muuhun puuhailuun, sillä takuuvarmasti Stinasta kuoriutuu kotona aktiivinen, tekemistä kaipaava tyttö.

Viipurin koirat - Stina 4.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.