Karli

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (alle 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 2016
Tautitestattu: 1/2022

14.5.2022
Karli sai kodin Joensuusta.

28.4.2022
Karlin elämä hoitopaikassa maalla on asettunut hyvin uomiinsa. Sressitasot ovat laskeneet ja pojasta on paljastunut aivan hurmaava ilopilleri.

Karli todella, todella rakastaa ihmisiä! Aivan kaikkia ihmisiä ja ihan joka paikassa. Missä tahansa Karli on käymässä niin jokainen ihminen on päästävä tervehtimään ja rapsutuksia vastaanottamaan. Paikallinen eläinkaupan täti on hurmattu niin hyvin, että herkkujen runsas saanti on taattu joka kerta. Eläinlääkärissä muut odotushuoneessa olijat saivat huomata Karlin läsnäolon, niin innokkaasti kaikki käytiin tervehtimässä.

Kotona Karli istuu sohvalla sylissä ja nukkuu kyljessä kiinni saman peiton alla yönsä. Huolimatta pojan ihmisrakkaudesta, yksinolot sujuvat mainiosti. Karli ei ole kertaakaan tuhonnut mitään yksin ollessaan vaan käyttää aikansa lähinnä nukkumiseen. Välit hoitopaikan tyttökoiran kanssa ovat hyvät, vaikka ensin Karlia kovasti jännitti koiraseura. Nyt Karli on löytänyt jopa leikkikaverin kotihoitajan vanhempien koirasta, vaikka sekin oli alkuun hurjan pelottava.

Resurssejaan Karli puolustaa toisilta koirilta, varsinkin ruokaa.Tämä on hyvä huomioida uudessa kodissa. Karlista löytyy myös huomattava määrä vahtiviettiä ja poika omistaa komean vahtihaukun.

Karlilla on kotikoirantaidot hyvin hallussa, poika kävelee hienosti hihnassa ja sisäsiisteys on erittäin hyvällä mallilla.Persoonana Karli on erittäin hellyttävä ja poika saa kotihoitajan aina hyvälle tuulelle. Karli viihtyisi varmasti monenlaisessa kodissa. Tärkeintä ovat ne omat ihmiset ja heidän kanssaan vietetty aika. Niin ja peitot. Karli rakastaa kaivautua peittojen alle kuin luolaan ja nukkua siellä päiväunet. Monesti on poika ollut kadoksissa, kun on mennyt nukkumaan jonkun peittokasan alle piiloon.

12.2.2022
Karli on iloinen ja reipas poika, joka saattaisi pärjätä talouden ainoana koirana, kunhan omilla ihmisillä on sille riittävästi aikaa.

Karli toivoo kovasti, että vihdoin olisi sen vuoro löytää oma loppuelämän koti. Karli on ehtinyt kokemaan paljon, eivätkä läheskään kaikki kokemukset ole olleet hyviä. Karli oli tarhalle joutuessaan laiha ja lisäksi Karlin epäillään kokeneen väkivaltaa menneisyydessään. Tarhalla Karli alkoi voimaan paremmin ja hetken tarhaelämän jälkeen poika löysi kodin Venäjältä. Tämä onnenpotku ei ollut kuitenkaan pysyvä ja Karli palautettiin varsin pian takaisin tarhalle.

Kuukausi sitten Karli pääsi matkustamaan Suomeen kotihoitoon. Kotikoiran elämä sujui Karlilta heti hyvin, mutta herkkähaukkuinen poika ei soveltunut kerrostaloon, vaan joutui etsimään itselleen uuden hoitopaikan. Nyt Karli on asunut viikon verran uudessa hoitopaikassa ja sopeutunut sinne hyvin kaikista kokemistaan töyssyistä huolimatta. 

Karli on aktiivinen poika, joka on aina valmis lähtemään ulos. Kurjista kokemuksistaan huolimatta Karli suhtautuu ihmisiin luottavaisesti, eivätkä edes isokokoiset miehet jännitä poikaa. Karli onkin ehtinyt hurmaamaan iloisuudellaan kaikki sen tavanneet ihmiset. Karli kommunikoi hyvin ja tykkää tehdä myös aivotyötä. Karlista voisikin saada jopa harrastuskaverin johonkin kivaan lajiin. Karlilla on hoitopaikassa rauhallinen narttukoira kaverina. Karli tulee hoitopaikan koiran kanssa pääsääntöisesti hyvin juttuun, mutta puolustaa siltä jonkin verran resursseja.

Energisyydestään huolimatta Karli osaa rauhoittua hienosti, eikä ole koko aikaa touhottamassa. Päivänokoset ovat Karlille tärkeä rutiini. Se nappaa itse sohvalta viltin ja kääriytyy sen uumeniin torkkumaan. Öisin Karlia on vaivannut levottomuus ja tämän takia poika saattaa välillä haukkua erilaisille äänille. Emme tiedä johtuuko tämä Karlin huonoista kokemuksista, mutta ehkä turvallinen ja rauhallinen arki opettaa pojalle, että myös öisin voi nukkua rauhassa. Karlin tulevan kodin on hyvä ymmärää, että reippaudestaan huolimatta Karli tarvitsee vielä paljon aikaa ja malttia, jotta se pystyy selättämään menneisyyden traumat. 

Olisiko nyt vihdoin aika Karlin onnen kääntyä ja löytää koti joka on valmis sitoutumaan tähän suloiseen poikaan? Karlia ei luovuteta kerrostaloon, eikä perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

14.1.2022
Reipas Karli pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää.

Karli tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia. Ihomato (Dirofilaria repens) oli positiivinen. Karli aloitti lääkehoidon D. repensiin ennen Suomeen matkustamista.

Viipurin Koirat testasi Karlin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

25.12.2021
Karli palautettiin tarhalle ja jatkaa kodin etsimistä Suomesta. Karlille sopii parhaiten koti, jossa ei ole kissoja. Se pärjää myös ainoana koirana.

15.12.2021
Karlilla on venäläinen kotiehdokas. Se on menossa kotikokeilujaksolle.

30.10.2021
Karli pääsi tarhan ulkopuolelle ulkoilemaan:

Viipurin koirat - Karli 17.10.2021

16.10.2021
Karli sai videon sivuilleen:

Viipurin koirat - Karli 12.10.2021

8.10.2021
Karlin menneisyydessä ei ole ollut hurraamista, mutta tulevaisuus voi näyttää valoisammalta, jos oman kodin ovi tälle viisivuotiaalle pojalle aukeaa.

Karli päätyi tarhalle kesäkuussa Kalininan kylästä omistajansa kuoltua. Sillä on ollut koti, mutta erittäin huono sellainen. Tarhalle tullessaan Karli oli traumatisoitunut ja kiljui kuin siihen olisi sattunut. Epäillään, että se on kokenut väkivaltaa ja lisäksi ruokavalio on ollut heikko vähävaraisen ja terveysongelmien kanssa painivan omistajan luona.

Karli asuu nyt tarhan työntekijöiden mökissä neljän muun koiran kanssa. Se on tullut toimeen toisten koirien kanssa ja yhteiselo on sopuisaa, vaikka Karli oli kodissaan ainoa koira. Poika voi jo paremmin ja luottamus ihmisiä kohtaan on alkanut palautua: Karli viihtyy nyt ihmisten seurassa herkkuja ja rapsutuksia koiramaiseen tapaan kerjäten. Se käy tarpeillaan vapaana ja palaa mökkiin kutsuttaessa.

Karli unelmoi kannustavasta ja rakastavasta kodista, jossa se saisi rauhassa edelleen toipua kovista kokemuksistaan ja totutella suuren maailman ihmeisiin. Vaikka Karlilla on entuudestaan jonkinlaisia kokemuksia ihmisten kanssa asumisesta ja elämisestä, emme tiedä millaisia taitoja sillä on tassuissaan, joten oppitunteja kotikoiruuden alkeista on hyvä varautua pitämään.

Karli on pieni keskikokoinen: säkäkorkeutta on alle 50 cm ja painoa viitisentoista kiloa. Karli kastroidaan piakkoin tarhalla, ja se on valmis matkustamaan Suomeen marraskuussa. Lyhytturkkinen Karli toivoo kovasti, että sen ei tarvitsisi jäädä värjöttelemään tarhalle kylmiksi talvikuukausiksi.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.