Sonya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

18.11.2022
Sonya sai kodin Espoosta.

15.11.2022
Sonya valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Sonyalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

27.9.2022
Kukas tämä pieni ja ihana heilurihäntä on? Hetkinen, näyttää tutulta. Tapasimme Sonyan elokuussa, mutta tyttö sai kodin. Kovista lupauksista huolimatta perhe jaksoi pentua kokonaiset kolme viikkoa.

Sonya ja sen sisko päätyivät liikkuvan sterilointiklinikan tuomina Snezhannan tarhalle heinäkuun lopussa. Reippaat pennut oli otettu talteen ulkoa, mutta luottavaisesta suhtautumisesta ihmisiin pääteltiin etteivät tytöt mitään villikoiran pentuja olleet. Toinen ihmisrakkaista siskoksista löysi pian oman kodin, mutta Sonyan ehdimme tapamaan tarhalla elokuisella reissullamme.

Pörröinen Sonya oli reipas pentu, joka puski itsensä syliin ja mielellään jäi siihen rapsuteltavaksi. Pian tuon tapaamisen jälkeen Snezhanna iloitsi kodin löytymisestä, mutta pettymys oli suuri kun pentu palautettiin. Syyksi hylkäämiselle kerrottiin ettei pentu ollut oppinut sisäsiistiksi. Vaikka tarhalle paluu oli tietysti kurjaa, ehkäpä on parempi että Sonyalle löytyy uusi, kunnollisempi koti Suomesta.

Sonya pääsi kanssamme hihnakävelylle kun vierailimme tarhalla viime viikonloppuna. Reipas tyttö lähti iloisesti ulkoilemaan ja suhtautui ympärillä oleviin uusiin ihmisiin luottavaisesti. Ihmiset tuntuivatkin olevan Sonyan mielestä ykkösjuttu ja oli vaikeaa valita kenen jalkoihin juoksisi seuraavaksi. 

Sonya asuu yhdessä Snezhannan tarhan pentuaitauksista. Jaoimme ennen lähtöämme aitauksen koppiin ja makuukaukaloihin lämmittävää pehmustia, joihin tyttö meni tyytyväisenä kierimään. Sonyalla on ohut karva ja toivomme uuden kodin löytyvän sille pian, ettei sen tarvitsisi jäädä tarhalle palelemaan hyisiin syyssateisiin talven paukkupakkasista puhumattakaan. 

Etsinnässä on loppuelämän koti, sitoutunut ihminen, joka ymmärtää että samaan pakettiin pennun kanssa kuuluu sisäsiisteysharjoittelukin. Muitakin uusia taitoja voi joutua treenaamaan, sillä kukaan ei välttämättä ole koskaan opettanut Sonyalle mitä tarkoittaa vaikka yksin oleminen. Hihna ei ollut Sonyalle uusi asia, mutta meno oli vielä pentumaisen poukkoilevaa innostusta. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Sonya 12.8. & 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.