Lex

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri
Syntymäaika: 4/2019
Tautitestattu: 10/2022

7.10.2022
Lex sai kodin Salosta.

25.7.2022
Lexille lisättiin video. Poika näyttää suhtautuvan pentuihin pitkämielisesti ja ystävällisesti.

Viipurin koirat - Lex ja pennut Joy, Lola & Nika

15.7.2022
Malamuutti Lex toivoo kotia ulkoilua harrastavasta perheestä. Lexillä on voimaa ja menohaluja, joten kovin heiveröisen ihmisen talutettavaksi se ei sovi. Lexillä on myös sen verran seikkailumieltä, ettei sitä voi ulkoiluttaa vapaana.

Lex on hyväntuulinen koirapoika, joka on tullut tarhalla mutkattomasti toimeen toisten koirien kanssa.

Lexin vanhemmat ovat terveystutkittuja ja koiranäyttelyissä menestyneitä.

30.6.2022
Lex on 3-vuotias alaskanmalamuutti, joka on elänyt koko elämänsä kotikoirana. Sen omistaja antoi sen pois loukattuaan selkänsä, mutta uusi koti osoittautui huonoksi.

Elena törmäsi kesäkuun puolessa välissä yksinään teitä pitkin jolkottelevaan komeaa, isoon poikaan. Lex otettiin talteen ja Elena ajatteli, että vetovaljaat päällä olevaa mukavaa ja ystävällistä poikaa kaipaa varmasti joku jossain. Viidakkorumpi pistettiin pärisemään ja Lexin omistajaa metsästettiin pitkin somea. Viikon kuluttua eräs mies otti Elenaan yhteyttä törmättyään Lexin ilmoitukseen ja kertoi olevansa koiran ensimmäinen omistaja. Lex oli asunut miehen kanssa Pietarissa kotikoirana pennusta saakka, sen kanssa oli harrastettu ja siitä oli pidetty hyvää huolta. Miehen loukattua selkänsä hän oli antanut koiran toiseen kotiin, mutta koti oli osoittautunut huonoksi. Lex ehti olla uudessa kodissaan vain kokonaiset kolme päivää.

Aiemmassa kodissaan Lex asui ainoana koirana. Elenan mukaan Lex on kuitenkin tullut tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Lex sai viettää muutaman ensimmäisen päivän Elenan kotona, mutta sen jälkeen se siirtyi muiden kodittomien luokse suurelle, lähes 300 koiran tarhalle Svetogorskiin. Elena kertoi Lexin hajottaneen aitauksensa oven ja nykyään poika kulkeekin mielensä mukaan oman koppinsa ja suuren keskipihan väliä. 

Lex etsii koirakokenutta kotia, missä sitä odottaisi ulkoilusta ja liikunnasta pitävä ihminen tai perhe. Lex on asunut ainoana koirana, joten se sopeutunee kotiin missä ei ole koirakaveria. Jos tulevassa kodissa on koira/koiria, niiden olisi kuitenkin hyvä olla vastakkaista sukupuolta. Meillä ei ole tietoa millaisen peruskoulutuksen Lex on saanut, joten tulevalta omistajalta täytyy löytyä halua ja aikaa kouluttaa fyysisesti vahvaa ja energistä koiraa. Lex ei muuta kerrostaloon vaan etsii itselleen mieluiten omakotitaloa mistä löytyy kunnollinen oma piha jykevällä aidalla.

Lexin entinen omistaja lähetti siitä kuvia ja antoi luvan niiden käyttämiseen sivuillamme.

Luovutamme Lexin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Lex 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.