Michelle

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 4/2021
Tautitestattu: 8/2022

13.10.2022
Michelle sai kodin Vantaalta.

9.9.2022
Kaunis Michelle sai matkalipun Suomeen ja odottaa omaa kotia nyt Somerolla.

Ennen Suomeen tuloa Michelle testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Michellen rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

8.5.2022
Ihmiset hurmaantuvat suurista luppakorvista ja tapittavasta katseesta. Michelle saa kodin syksyllä ollessaan pentu, mutta jo seuraavana keväänä se hylätään nuorena aikuisena. Koira on käynyt tarpeettomaksi omistajalleen.

Michelle päätyi Snezhannan tarhalle viime syksynä. Joku oli löytänyt yksinäisen pennun viipurilaiselta huoltoasemalta, ottanut mukaansa ja tuonut tarhalle. Michelle ei joutunut etsimään kotia pitkään, se huomattiin pian ja sille luvattiin antaa sitoutunut koti. Huolenpitoa koko loppuelämäksi. Mutta toisin kävi. Keväällä Snezhannalle kiirii tieto koirasta, joka juoksentelee yksinään kylällä. Snezhanna tunnistaa koiran ja soittaa tämän omistajalle. Omistajalla on lyhyt mutta tyhjentävä vastaus: koira karkailee eikä hän enää tarvitse eikä halua koko koiraa. 

Snezhannan on pakko ottaa Michelle, sillä eihän sitä voi kadullekaan jättää. Vuoden ikäiselle pitkään kotona asuneelle tytölle on keksittävä sopiva aitaus, jonne on sijoitettuna sellaisia koiria, joiden kanssa tytön oletetaan pärjäävän. Yksi sellainen löytyy ja Michelle muuttaa tarhalle asumaan kahden uroksen kaveriksi. 

Snezhanna kertoo Michellen olevan hyvin ihmisrakas ja kiltti koira. Se osaa kulkea hihnassa ja sillä saattaa olla hallussaan joitain muitakin kotikoirantaitoja. On silti hyvä varautua siihen, että tarhaoloihin palautetun tytön kanssa voi joutua harjoittelemaan alkuun sisäsiisteyttä ja yksinoloja. Michelle on varmasti sekoitus yhtä sun toista, mutta ulkonäön perusteella siinä on iso ripaus ajokoiraa, ehkäpä venäjänajokoiraa. Michellestä löytyykin varmasti paljon riistaviettiä eikä sitä voi pitää välttämättä koskaan vapaana aitaamattomalla alueella, mutta plussina mainittakoon rotukuvauksen mukainen lempeys ja tasapainoisuus - niitä tästä tytöstä vaikuttaisi Snezhannan kertoman perusteella löytyvän!

Michellellä on myös etunaan se, että se on aikoinaan viettänyt pentuna koiratarhalla vain pienen hetken, kun oma koti löytyi lähes samantien. Niinpä Michelle on ehtinyt näkemään ja kokemaan kaikenlaista, mikä tarkoittaa sitä ettei monet ihmisille niin arkipäiväiset asiat kotona ja ulkona välttämättä säikytä sitä.

Joutuminen koiratarhalle on monelle koiralle järkyttävä kokemus. Michelle on joutunut kokemaan sen nyt kahdesti. Snezhanna ei halua enää antaa Michelleä venäläiseen kotiin vaan toivoo, että uusi sitoutunut koti löytyy Suomesta.

Viipurin koirat - Michelle 5/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.