Juta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi tai suureksi
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 1/2022

6.2.2022
Juta sai kodin Lohjalta.

19.1.2022
Jutan kanssa samassa hoitopaikassa olevalla koiralla on huomattu ihottumaa, jonka aiheuttajaa selvitellään. Mahdollisen tarttuvuuden vuoksi Jutaa koskevia hakemuksia ei käsitellä tällä hetkellä.

Viipurin koirat - Juta kotihoidossa 23.1.2022

14.1.2022
Reipas Juta pääsi Suomeen! Juta odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan Turun seudulla.

Juta tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Jutan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.1.2022
Mikä pörriäinen! Ihana Juta rakastaa kovasti ihmisiä ja haluaisi pian omaan kotiin.

Jumi ja Juta ovat reippaat siskokset, jotka syntyivät ei-toivottuina pentuina omistetulle saksanpaimenkoiralle. Pentujen syntymän jälkeen omistaja päätti vielä muuttaa muualle, eikä koiraperheellä ollut enää sijaa hänen elämässään. Niinpä emo Teona ja pennut Jumi ja Juta hylättiin Snezhannan tarhalle odottamaan uusia koteja. Emo löysi jo kodin, ja nyt pennut laittavat toivonsa Suomeen.

Juta on kovin sympaattinen tyttö, joka tulee pieni häntä vipattaen tutustumaan ihmisiin. Sitä voi ihan pienen hetken ujostuttaa, mutta nopeasti se kuitenkin haluaa tutustua ihan jokaiseen. Juta toivoo pääsevänsä pian omaan kotiin, sillä tarhalla kasvaminen ei koskaan ole hyväksi nuorelle pennulle. Kunpa sitä pian onnistaisi!

Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta emo on puhdasrotuinen saksanpaimenkoira. Siksi on varmaa, että tytöistä kasvaa aktiivisia ja tekemistä kaipaavia koiria. Juta etsiikin kotia, jossa halutaan touhuta ja mahdollisesti myös harrastaa koiran kanssa. Vähintään pitkät, päivittäiset ulkoilut, pienet koulutushetket ja aktivointipuuhailut on oltava osa Jutan arkea. Ja mikä ettei kiva koirakaverikin olisi kiva olla jo odottamassa!

Jutasta kasvaa aikuisena vähintään keskikokoinen tyttö. Se saattaa venähtää myös suurehkoksi, joten Juta haaveilee kodista, jossa olisi tilaa ja mielellään myös oma piha temmellettäväksi. Tärkeää on, että uudella omistajalla on aikaa ja intoa Jutan kanssa olemiseen ja tekemiseen, ettei sen aika käy pitkäksi ja siten se keksi kaikkea kivaa omaa viihdykettä.

Juta on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Juta 12-2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.