Nessi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 11/2022

18.11.2022
Nessi sai kodin Klaukkalasta.

15.11.2022
Nessi valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Nessiltä testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

2.9.2022
Nessi saapui Snezhannan tarhalle elokuun alussa – jälleen uusi husky(mix)tyttö vailla omaa kotia.

Nessin omistaja menehtyi ja Nessi jäi kodittomaksi. Uskollisena se odotti vanhan kotinsa ulkopuolella viikon verran, mutta kukaan ei tullut sitä hakemaan. Niinpä matka Kamenkasta kohti tarhaa alkoi.

Noin vuoden ikäinen Nessi on kaunis nuori tyttö, jonka persoona ihastuttaa. Tarhalle muutto kodista on aina rankka kokemus. Ihmekös tuo, kun kaikki tuttu ja turvallinen on jäänyt taakse ja ympärillä häärää lauma muita koiria, jotka kaikki haluavat osuutensa vähäisistä resursseista aivan yhtä paljon kuin uusi tulokaskin. Lisäksi entisenä kotikoirana Nessi tietää, mistä se nyt jää paitsi. Tarhalle muutosta on kuitenkin vierähtänyt jo tovi ja tottuminen uuteen on lähtenyt hyvin käyntiin. Koettelemuksistaan huolimatta iloisuuttaan Nessi ei ole menettänyt. Se on sosiaalinen ja reipas sekä viihtyy ihmisten seurassa. Ja kainalossa antamassa pusuja. Ihmiskontaktit ovat tarhalla kuitenkin harmillisen vähissä, sillä tekeminen ei monen sadan koiran tarhalla lopu kesken. Voi kunpa iloinen Nessi ei menettäisi uskoaan ihmisiin odottaessaan ankealla tarhalla omaa kotiaan.

Pääsimme tapaamaan Nessiä elokuussa vieraillessamme tarhalla. Mutkattoman oloinen Nessi lähti iloisesti kanssamme kävelylle, ja hihnassa kulkemisen salat tuntuivat olevan sillä hyvin hallussa. Se käveli hihnassa kauniisti, ei piitannut autoista tai muistakaan ärsykkeistä ja otti itse kontaktia ihmisiin. Emme tiedä, millainen koti sillä on ollut, mutta ehkäpä se on toisinaan päässyt verryttelemään jalkojaan kävelyn merkeissä. Varmaa kuitenkin on, että sillä on ollut jonkinlainen elämä tarhan aitojen ulkopuolella. Kenties se on oppinut sisäsiistiksi tai ehkäpä se on viettänyt aikaa ketjua koristamassa. Yhtä kaikki, toivomme suuresti, että Nessin aika tarhalla jää lyhyeksi välietapiksi ennen kunnollisen kodin löytymistä Suomesta. Voi kuitenkin olla, että entisessä kodissa opitut taidot ovat jääneet vähäisiksi. Uuden kodin tuleekin varautua opettamaan sille kotikoiran taitoja alkeista lähtien, lempeästi ja Nessin tarpeet huomioon ottaen.

Nessi on siro keskikokoinen, vielä aivan liian hoikassa kunnossa oleva nuori tyttö. Se elää sopuisasti kahden nuoren nartun kanssa ja vaikuttaakin tulevan hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Ihmisistäkin se pitää kovin ja on osoittautunut oikein reippaaksi neidiksi. Reippaana ja sosiaalisena tyttönä voisi se soveltua monenlaiseen asuinympäristöön ja perheeseen.

Nessi sterilisoidaan, kunhan se saa kerättyä hieman massaa luittensa ympärille.

Viipurin koirat - Nessi 1.9.2022

Viipurin koirat - Nessi 13.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.