Asti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2016
Tautitestattu: 6/2022

11.6.2022
Asti pääsi vihdoin omaan kotiin!

Asti tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

22.5.2022
Asti sai uuden videon.

Viipurin koirat - Asti 22.5.2022

19.5.2022
Asti on asunut jo vähän yli kaksi vuotta tarhalla. Mistä löytyisi oma koti Astille?

Asti saapui tarhalle vähän yli kaksi vuotta sitten. Tarha on edelleen Astin koti, mutta koiraa ei tunnista enää samaksi. Sen kauhtunut, laiha olemus on tipotiessään ja turkki on upea. Silmiin on syttynyt ilo eikä niissä enää näy samanlaista huolestunutta katsetta. Astin maksa-arvoissa havaittiin muutoksia ja sen ruokavaliota muutettiin. Asti söi jonkin aikaa maksavaivaisille suunnattua erikoisruokaa, mutta nykyään se syö samaa ruokaa kuin muutkin koirat ja sen maksa-arvot olivat viimeisimmässä labrakokeessa normaalit.

Astille on yritetty löytää kotia Venäjältä, mutta sopivaa kotia ei ole löytynyt. Eikä Snezhanna mihin tahansa kotiin Asti suostuisikaan luovuttamaan. Ei kai Asti joudu viettämään loppuelämäänsä tarhalla?

Asti on arviolta noin 6-vuotias. Se on reipas ja rohkea, itsevarma ja sosiaalinen. Se rakastaa ulkoilua vapaaehtoisten kanssa ja siitä saisi varmasti kivan lenkkeilykaverin. Asti jakoi aiemmin saman aitauksen uroksen kanssa, mutta nyt sillä on kaverinaan toinen narttu. Asti on kuitenkin tullut vaihtelevasti muiden narttujen kanssa toimeen, joten varminta olisi luovuttaa se kotiin missä olisi poikakaveri odottamassa. Astia voidaan harkita myös ainoaksi koiraksi, jos omistaja viettää aikaa suurimmaksi osaksi kotona tai kodilla on resursseja mahdollisen eroahdistuksen hoitamiseen. Astia ei luovuteta kerrostaloon.

Mikäli sydämessäsi läikähti ja sinulla voisi olla koti tarjolla hyvään aikuiseen ikään ehtineelle huskytytölle, odottaa Asti hakemustasi.

13.12.2021
Hurmaavalle Astille lisättiin video:

Viipurin koirat - Asti 8.12.2021

4.7.2021
Asti on ystävällinen ja aktiivinen tyttö, joka päätyi tarhalle kodista. Asti unelmoi pitkistä metsälenkeistä ja rakastavasta kodista!

Asti päätyi Snezhannan tarhalle alkuvuodesta 2020. Se oli hylätty sinne kodista, sillä kerrostaloelämä ei sujunut. Astin kerrottiin tekevän tuhoja ja ulvovan yksinään. Näin varmasti olikin, mutta aivan kuten meillä kotimaassakin osataan, myös Venäjällä husky saatetaan hankkia vain ja ainoastaan kauniin ulkonäön vuoksi. Rotuun eikä sen tarpeisiin tutustuta kunnolla, vietävän suloinen ja sinisillä silmillä tapittava pallero on saatava. 

Emme tiedä millainen koti Astilla on ollut. Tiedossa ei myöskään ole, asuiko Asti siellä pennusta saakka vai oliko se kiertänyt jo useammassa paikassa. Tarhalle se saapui melko laihassa kunnossa. Turkki oli epäsiisti ja isoja karvattomia alueita löytyi sieltä sun täältä. Vaikutti siltä, ettei Asti ollut saanut kovin hyvää hoitoa ennen tarhalle päätymistä. Ehdimme tavata tytön muutamia kertoja ennen kuin koronapandemia sulki rajat maaliskuussa 2020. Vaikka Asti suhtautui meihin ystävällisesti, oli se kovin levoton ja stressaantuneen oloinen joutumisestaan tarhalle.

Nyt Asti on kotiutunut tarhalle ja Snezhannan mukaan ihmisrakas ja ystävällinen tyttö. Se nauttii suuresti kävelylenkeistä, mutta suurin osa sen elämästä kuluu pienen pienessä aitauksessa, jonka se jakaa yhden uroksen kanssa. Kaikkien koirien kanssa Asti ei tule toimeen, joten varminta on etsiä sille kotia sopuisan poikakaverin luota. Ainoaksikin koiraksi Astia voidaan harkita, mutta kodin tulisi olla sellainen, missä yksinolojen harjoitteluun voidaan panostaa kunnolla tai sitten sellainen koti, missä niitä ei juurikaan tulisi.

Asti etsii kotia ihmisen luota, jolle liikunta on lähellä sydäntä. Astista saisi varmasti kaverin monille metsäretkille ja vaelluksille. Kaupunkiin kerrostaloon Astia ei luovuteta. Pieni unohdettu koira-aitaus omakotitalon nurkassa maallakaan ei tee Astia onnelliseksi. Asti haluaa rakastetuksi perheenjäseneksi, omistajansa silmäteräksi, joka saa olla mukana perheensä arjessa. Asti haluaa nauttia kunnollisista lenkeistä, juoksun hurmasta ja oman ihmisen huolenpidosta. Kotisohvalla lököttelystä omistajansa jalkojen juuressa, herkullisesta puruluusta tapahtumarikkaan päivän jälkeen.

Vaikka Astin kanssa tuskin tulee samanlaisia arkuushaasteita niin kuin monen tarhalla varttuneen koiran kanssa, tulee uuden kodin olla valmis harjoittelemaan esimerkiksi yksinolemista ja sisäsiisteyttä. 

Asti odottaa toiveikkaana Viipurissa, että oikea ihminen huomaisi sen ja tarjoaisi sille kodin.

Olemme tavanneet Astin yli vuosi sitten juuri sen saavuttua tarhalle. Luovutamme Astin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.