Asti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2016
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

4.7.2021
Asti on ystävällinen ja aktiivinen tyttö, joka päätyi tarhalle kodista. Asti unelmoi pitkistä metsälenkeistä ja rakastavasta kodista!

Asti päätyi Snezhannan tarhalle alkuvuodesta 2020. Se oli hylätty sinne kodista, sillä kerrostaloelämä ei sujunut. Astin kerrottiin tekevän tuhoja ja ulvovan yksinään. Näin varmasti olikin, mutta aivan kuten meillä kotimaassakin osataan, myös Venäjällä husky saatetaan hankkia vain ja ainoastaan kauniin ulkonäön vuoksi. Rotuun eikä sen tarpeisiin tutustuta kunnolla, vietävän suloinen ja sinisillä silmillä tapittava pallero on saatava. 

Emme tiedä millainen koti Astilla on ollut. Tiedossa ei myöskään ole, asuiko Asti siellä pennusta saakka vai oliko se kiertänyt jo useammassa paikassa. Tarhalle se saapui melko laihassa kunnossa. Turkki oli epäsiisti ja isoja karvattomia alueita löytyi sieltä sun täältä. Vaikutti siltä, ettei Asti ollut saanut kovin hyvää hoitoa ennen tarhalle päätymistä. Ehdimme tavata tytön muutamia kertoja ennen kuin koronapandemia sulki rajat maaliskuussa 2020. Vaikka Asti suhtautui meihin ystävällisesti, oli se kovin levoton ja stressaantuneen oloinen joutumisestaan tarhalle.

Nyt Asti on kotiutunut tarhalle ja Snezhannan mukaan ihmisrakas ja ystävällinen tyttö. Se nauttii suuresti kävelylenkeistä, mutta suurin osa sen elämästä kuluu pienen pienessä aitauksessa, jonka se jakaa yhden uroksen kanssa. Kaikkien koirien kanssa Asti ei tule toimeen, joten varminta on etsiä sille kotia sopuisan poikakaverin luota. Ainoaksikin koiraksi Astia voidaan harkita, mutta kodin tulisi olla sellainen, missä yksinolojen harjoitteluun voidaan panostaa kunnolla tai sitten sellainen koti, missä niitä ei juurikaan tulisi.

Asti etsii kotia ihmisen luota, jolle liikunta on lähellä sydäntä. Astista saisi varmasti kaverin monille metsäretkille ja vaelluksille. Kaupunkiin kerrostaloon Astia ei luovuteta. Pieni unohdettu koira-aitaus omakotitalon nurkassa maallakaan ei tee Astia onnelliseksi. Asti haluaa rakastetuksi perheenjäseneksi, omistajansa silmäteräksi, joka saa olla mukana perheensä arjessa. Asti haluaa nauttia kunnollisista lenkeistä, juoksun hurmasta ja oman ihmisen huolenpidosta. Kotisohvalla lököttelystä omistajansa jalkojen juuressa, herkullisesta puruluusta tapahtumarikkaan päivän jälkeen.

Vaikka Astin kanssa tuskin tulee samanlaisia arkuushaasteita niin kuin monen tarhalla varttuneen koiran kanssa, tulee uuden kodin olla valmis harjoittelemaan esimerkiksi yksinolemista ja sisäsiisteyttä. 

Asti odottaa toiveikkaana Viipurissa, että oikea ihminen huomaisi sen ja tarjoaisi sille kodin.

Olemme tavanneet Astin yli vuosi sitten juuri sen saavuttua tarhalle. Luovutamme Astin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.