Jumi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi tai suureksi
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 1/2022

5.3.2022
Jumi sai kodin Helsingistä.

14.1.2022
Ihana pörriäinen Jumi pääsi Suomeen ja odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan Imatralla.

Jumi tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Jumin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.1.2022
Reipas ja ihmisrakas Jumi tässä terve! Kuulemma suonissani virtaa paljon saksanpaimenkoiran geenejä, joten etsin aktiivista omistajaa.

Jumi ja Juta ovat reippaat siskokset, jotka syntyivät ei-toivottuina pentuina omistetulle saksanpaimenkoiralle. Pentujen syntymän jälkeen omistaja päätti vielä muuttaa muualle, eikä koiraperheellä ollut enää sijaa hänen elämässään. Niinpä emo Teona ja pennut Jumi ja Juta hylättiin Snezhannan tarhalle odottamaan uusia koteja. Emo löysi jo kodin, ja nyt pennut laittavat toivonsa Suomeen.

Jumi on reipas ja eläväinen tyttönen, joka haluaa olla siellä missä tapahtuu. Jumi ottaa kaikki vieraatkin ihmiset vastaan riemuiten eikä ujostelusta ole yleensä tietoakaan. Jumi rakastaa huomiota ja ihmisten kanssa touhuamista, kuten tietysti jokaisen pennun toivoisikin rakastavan.

Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta emo on puhdasrotuinen saksanpaimenkoira. Siksi on varmaa, että tytöistä kasvaa aktiivisia ja tekemistä kaipaavia koiria. Jumi etsiikin kotia, jossa halutaan touhuta ja mahdollisesti myös harrastaa koiran kanssa. Vähintään pitkät, päivittäiset ulkoilut, pienet koulutushetket ja aktivointipuuhailut on oltava osa Jumin arkea. Ja mikä ettei kiva koirakaverikin olisi kiva olla jo odottamassa!

Jumista kasvaa aikuisena vähintään keskikokoinen tyttö. Se saattaa venähtää myös suurehkoksi, joten Jumi haaveilee kodista, jossa olisi tilaa ja mielellään myös oma piha temmellettäväksi. Tärkeää on, että uudella omistajalla on aikaa ja intoa Jumin kanssa olemiseen ja tekemiseen, ettei sen aika käy pitkäksi ja siten se keksi kaikkea kivaa omaa viihdykettä.

Jumi on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Jumi 12-2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.