Nita

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2021
Tautitestattu: 1/2022

28.1.2022
Nita sai kodin Tuusulasta.

14.1.2022
Nita pääsi Suomeen! Nita odottelee sopivia kotiehdokkaita Helsingissä.

Nita tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Nitan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

6.12.2021
Mikä kaunotar! Siro Nita pelastui tarhalle yöpakkasten alkaessa kolkutella. Tarhalla Nitasta on kuoriutunut iloinen ja reipas tyttö!

Nita ja sen sisarukset syntyivät ulos kodittomalle koiralle Kamenkan kylässä (ent. Kaukjärvi). Pennut olivat alle parin kuukauden ikäisiä, kun paikallinen eläinten ystävä huomasi palelevat pennut ja toimitti ne Snezhannan tarhalle. Pienet rääpäleet ovat kovasti vahvistuneet ja varttuneet tarhalla. Pennuista kaksi löysi kodin Venäjältä, ja nyt on Nitan ja Natan aika koettaa onneaan kodin löytymiseksi Suomesta.

Nita on siskoksista vaaleampi ja sirompi. Se on oikea kaunotar, joka sulattaa hetkessä kenen tahansa sydämen. Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat tehneet hyvää työtä siskosten kanssa ja totuttaneet niitä ahkerasti hihnassa kävelemiseen sekä ylipäätään ihmisten kanssa olemiseen. Ja työ on tuottanut hienoa tulosta, sillä sekä Nita että Nata ovat kasvaneet sosiaalisiksi ja reippaiksi tytöiksi.

Nitasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se on rakenteeltaan siro, joten saattaa olla, että se jää siroksi myös aikuisena. Se on kuitenkin varmaa, että siitä tulee aktiivinen ja touhukas tyttö, joka kaipaa elämäänsä muutakin ohjelmaa kuin sohvalla makaamista. Toki rapsutukset ja seurustelu ovat tärkeä osa koiranelämää myös, mutta päiviin pitää kuulua runsaasti myös ulkoilua, aktivointia ja yhteistä puuhailua omien ihmisten kanssa. Sillä reseptillä Nitastakin kasvaa fiksu ja filmaattinen nuori tyttö, jonka kanssa on ilo jakaa yhteinen polku.

Nita on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Nita

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.