Dolmatic

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2016
Tautitestattu: 1/2022

20.2.2022
Dolmatic hurmasi ihanalla luonteellaan kotihoitajan ja pysyvä koti löytyi hoitopaikasta.

14.1.2022
Hurmaava Dolmatic matkusti Suomeen! Dolmatic odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Lohjalla.

Dolmatic tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä leishmanioosi, jotka olivat kaikki negatiivisia. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) ja ihomato (Dirofilaria repens) olivat positiivisia. Dolmatic aloitti lääkehoidon D. repensiin ennen Suomeen matkustamista.

Viipurin Koirat testasi Dolmaticin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

15.11.2021
Komea Dolmatic sai sivuilleen videon:

Viipurin koirat - Dolmatic 3.11.2021

9.11.2021
Dolmatic on rauhallinen ja persoonallinen poika, joka on elänyt elämänsä ensimmäiset neljä vuotta oman kylänsä katuja kuljeskellen. Omaa kotia sillä ei ole ollut koskaan.

Dolmatic tuli tarhalle noin 4-vuotiaana. Sitä ennen se oli asunut kylällä ja viettänyt paljon aikaa erään kaupan pihassa, missä sitä ruokittiin. Tarhalla asuessaan Dolmatic on paljastunut varsin sympaattiseksi ja hellyttäväksi pojaksi. Tarhan vapaaehtoiset ovat opettaneet Dolmaticia kävelemään hihnassa ja viettäneet sen kanssa muutenkin paljon aikaa. He kuvailevat Dolmaticia fiksuksi ja tasapainoiseksi pojaksi. Dolmatic on myös tarhalla asuessaan ollut hyvin hiljainen poika. Turhan tähden Dolmatic ei hauku vaan siihen on jo oltava jokin erityisen hyvä syy.

Lempeä Dolmatic jättäisi mielellään jo pienen ulkoaitauksen taakseen ja muuttaisi lämpimän katon alle, omaan kunnolliseen kotiin. Koska Dolmatic on elänyt todennäköisesti koko elämänsä ulkona eikä sillä ole kokemusta kotikoirana olemisesta, haaveilee se kärsivällisestä omistajasta. Sellaisesta, joka on valmis ottamaan pojan vastaan juuri sellaisena kuin se on, iloitsee pienistäkin edistysaskeleista eikä turhaudu vaikka kaikki ei sujuisikaan aina toivotusti.

Dolmatic on kasvanut ja asunut melko rauhallisella kylällä, joten rauhallinen kotiympäristö jatkossakin on sen toiveissa. Reipas koiraystävä saattaisi toimia mukavana sopeuttamisapuna Dolmaticille, ja vielä mukavampaa se voisi olla jos kodista löytyisi kiva tyttökaveri. 

Neljä vuotta kadulla, yksi koiratarhalla. Viisi vuotta ei-kenenkään koirana. Vaikka elämästä kotikoirana Dolmatic ei tiedä mitään, olisi se totta vie jo valmis kokeilemaan.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.