Mysti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 60 cm, 23 kg)
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 6/2022

7.8.2022
Mysti sai kodin Turusta.

21.6.2022
Mysti on asunut vähän yli viikon hoitopaikassaan Helsingissä. Mysti on hoidossa aikuisperheessä ja kaverina sillä on nuori uroskoira.

Pari ekaa päivää Mystiä jännitti rappu ja hissi niin paljon, että se jäi mieluummin paikoilleen makaamaan, kuin eteni edes superherkkujen houkuttelemana. Alkujännityksen jälkeen kulkeminen on kuitenkin alkanut sujumaan hienosti ja nyt Mysti tepastelee hissiin ja rappuun rutiininomaisesti.

Ulkoilemassa käydään vielä toistaiseksi ihan parin sadan metrin säteellä pihapiirissä. Mysti tekee reippaasti tarpeensa ulos, ja alkaa pian sen jälkeen hakeutua takaisin kotiin päin. Kodin toisen koiran kanssa samanaikaisesti ulkoillessaan sillä riittää rohkeus ja mielenkiinto viettää ulkona enemmän aikaa.

Ohi menevät autot, pyörät ja sähköpotkulaudat ovat täysin ok, Mysti ei ole kiinnostunut näistä vempaimista eikä kiinnitä niihin huomiota. Mysti on ollut innostunut pulujen katselusta, mutta kehotuksesta jatkanut kuitenkin ongelmitta matkaa eri suuntaan.

Pissoja tulee vielä myös sisälle, mutta ei ihan niin usein sentään, kuin ensimmäisinä päivinä. Ulkona Mysti ei ole vielä juuri tavannut muita koiria, mutta kauempaa ohi meneviin koiriin Mysti suhtautuu lähinnä mielenkiinnolla korvat pystyssä seuraten. Kerran rapussa tuli tuntematon koira vastaan, ja tilanteen yllättävyys sai Mystin haukkumaan.

Sisällä Mysti on todella ihmisrakas ja hakeutuu mielellään sohvalle kainaloon. Mysti suhtautuu samalla iloisella intensiteetillä myös hoitoperheen mieheen. Sisällä näkyy ajoittain myös pentumainen rasavilliys - Mysti tutkii paikkoja vauhdikkaasti ja ihmiseltä saatu huomio innostaa hyppimään ja ujeltamaan, kuten myös se, jos ihminen tulee ovesta sisään. Tätä energiasta ja innosta voisi olla hyötyä harrastuksissa. Mysti käyttää nenäänsä erityisen aktiivisesti ja vainuaa jokaisen lattiankohdan, missä on ollut nami.

Ensimmäisinä päivinä Mysti vaikutti mustasukkaiselta kodin toisen koiran saamasta huomiosta, mutta se tuntuisi myös olevan helpottamaan päin. Mysti leikkii kodin toisen koiran kanssa paljon vetoleikkejä ja painimista. Kynsienleikkuuta oli alkuun jännittävää, mutta nyt Mysti ottaa jo rennosti ja saattaa jopa nukkua samalla kun kynsiä leikataan.

Ainakin tässä vaiheessa hetkittäinen yksin tai edes eri huoneeseen jääminen on Mystistä epämukavaa, joten sitä pitää varautua harjoittelemaan. Mysti on jäänyt kerran vähäksi aikaa yksin kotiin koiraseurassa. Valvontakamera kuvasi kaksi keskenään leikkivää koira jotka alkoivat hetken päästä nukkumaan.

Viipurin koirat - Mysti kotihoidossa 6/2022

11.6.2022
Mystiä onnisti ja se pääsi Suomeen. Mysti harjoittelee kotikoirantaitoja hoitopaikassaan Helsingissä.

Mysti tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

10.5.2022
Mustako muka tylsä ja ankea väri? Pah, Mysti erottuu hienosti joukosta upealla, mustalla turkillaan. Valkoistakin löytyy, mutta vain ripaus kynsilakkana varpaiden päällä.

Mysti on peräisin Kravtsovon (suom. Hovinmaa) kylästä, joka sijaitsee lähellä tarhaa. Maatalon koira pyöri kahdeksan pentunsa kanssa alueella. Pennut olivat heitteillä ja huonolla ruualla. Emokoiran omistajan kanssa sovittiin, että emo sterilisoidaan ja pentujen rokotussuojan ollessa valmis ne siirtyvät tarhalle. Kaksi pentua ehti saada kodin ja joulukuussa, pakkasten juuri pahentuessa, tarhalle muutti viisi tyttöä ja yksi poika. 

Tarhalle päätyneistä pennuista kaksi löysi kodit Venäjältä. Nyt esittelemme jäljelle jääneen nelikon, joka etsii kotia kauttamme: Dasha, MaltaMinni ja Mysti.

Mikä ihanuus! Mystin kehutaan olevan iloinen, sosiaalinen ja ihmisten seurasta nauttiva tyttö. Ainakin tarhalla Mysti nauttii kovasti ihmisten kanssa seurustelusta ja hellittelyhetkistä. Hihnassakin Mysti on oppinut kulkemaan, kiitos vapaaehtoisten. Mystin päivät kuluvat tarhalla pienessä aitauksessa nukkuen, leikkien ja syöden. Suurella, lähes 300 koiran tarhalla, ihmisten kanssa vietetty aika on kuitenkin vähäistä ja jos sinne sattuu jäämään, on edessä vieläkin yksinäisemmät vuodet. Nyt kun kaikki ovet ovat vielä avoinna, toivottavasti joku huomaa Mystin ja tarjoaa sille elämän, mikä muuten jää kokonaan elämättä.

Viipurin koirat - Mysti 5/2022

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.