Minni

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 10/2022

15.10.2022
Minni sai kodin Juuasta.

8.10.2022
Kaunis Minni jätti Viipurin taakseen ja pääsi harjoittelemaan kotikoiran elämää hoitopaikkaan. Minni odottaa omaa kotia Varkauden seudulla.

16.8.2022
Ensi katsomalta voisi ajatella, että aitauksen jakavat Minni ja Malta ovat niin samasta puusta veistettyjä, ettei niitä erota toisistaan. Mutta ehei, Minnillä on pystyt korvat kun taas Maltan korvat lerpattavat hauskasti. 

Siskoilla on eroavaisuuksia myös luonteissaan. Lyhyen tuttavuuden perusteella voi todeta, että Minni on tytöistä rohkeampi ja itsenäisempi. Siinä missä Minni nuuskii reippaasti pusikoita, seurailee Malta siskoaan hiukan vinkuen ja huolehtii visusti siitä, ettei sisko pääse karkaamaan kovin kauas. Maltalle etsitään siis ainakin toistaiseksi koirakaverillista kotia kun taas Minni saattaisi pärjätä ainokaisenakin koirana. Maltalle on luvassa hoitopaikka Suomesta, joka tietää sitä, että Minni jää tarhalle ilman siskoaan. Molemmat tytöt suhtautuvat luottavaisesti vieraisiinkin ihmisiin.

Viipurin koirat - Malta & Minni 13.8.2022

10.5.2022
Mustat koirat hukkuvat usein massaan, mutta ei tämä tyttö. Minni on musta - ja aivan upea musta onkin!

Minni on peräisin Kravtsovon (suom. Hovinmaa) kylästä, joka sijaitsee lähellä tarhaa. Maatalon koira pyöri kahdeksan pentunsa kanssa alueella. Pennut olivat heitteillä ja huonolla ruualla. Emokoiran omistajan kanssa sovittiin, että emo sterilisoidaan ja pentujen rokotussuojan ollessa valmis ne siirtyvät tarhalle. Kaksi pentua ehti saada kodin ja joulukuussa, pakkasten juuri pahentuessa, tarhalle muutti viisi tyttöä ja yksi poika. 

Tarhalle päätyneistä pennuista kaksi löysi kodit Venäjältä. Nyt esittelemme jäljelle jääneen nelikon, joka etsii kotia kauttamme: Dasha, Malta, Minni ja Mysti.

Minni on ihastuttava ja kaunis tyttö. Snezhanna kertoo Minnin olevan sosiaalinen ja aktiivinen nuori neiti. Vapaaehtoiset ovat opettaneet Minnin kävelemään hihnassa ja siinä tyttö käveleekin jo varsin tottuneesti. Minni on saanut viettää aikaa tarhalla käyvien vapaaehtoisten kanssa, joiden joukkossa on myös miehiä ja lapsia. Vaikka Minni onkin ei-toivottu pentu, on se saanut nauttia emonsa hoivasta ja seurasta useamman kuukauden ajan. Paljon maailmaa on näkemättä ja kokematta, ja tuekseen Minni toivoisi ymmärtäväistä ihmistä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.