Rintintin

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 28 kg)
Syntymäaika: 3/2019
Tautitestattu: 7/2019

23.9.2022
Ruuben sai kodin Hämeenlinnasta.

18.9.2022
Komealle Ruubenille lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Rintintin kotihoidossa 09/2022

10.7.2022
Ruuben jatkaa kodin etsintää tutusta, vanhasta hoitopaikastaan käsin.

13.6.2022
Ruuben on kerrassaan valloittava persoona. Se rakastaa läheisyyttä, ja nukkuukin joka yö sängyssä vieressä. Se hakeutuu muutenkin aina ihmisen lähelle ja tykkää käpertyä sohvalla viereen.

Maharapsutukset ovat ihan Ruubenin lemppareita ja se aina heittäytyy selälleen niiden toivossa. Ruuben osaa välillä myös olla aika vaativa huomionsa suhteen ja etenkin iltaisin se saattaa alkaa kovaäänisesti vaatimaan huomiota itselleen.

Ruuben rakastaa ulkona oleskelua ja etenkin metsälenkit ovat erityisesti sen mieleen. Sen mielestä on ihan parasta juosta niin lujaa kuin vain mahdollista metsäpolkua pitkin. Vielä parempi on, jos lenkin varrelta löytyisi myös ojia, joissa voisi käydä aina välissä pulahtamassa. Talvella se rakastaa kaivautua lumeen ja kahlata hangessa. Hihnalenkitkin onnistuvat hyvin

Yksinolo sujuu täysin ongelmitta ja kotiin tullessa Ruuben on aina iloisesti ovella vastassa häntä heiluen. Ruuben tykkää kanniskella tavaroita suussaan. Se käy aina valitsemassa sukkakorista mieluisan parin ja vie sen olohuoneeseen. Sen jälkeen se saattaa tulla hakemaan uuden parin ja tekee sille samalla lailla. Omistajien kotiutuessa Ruuben on aina niin innoissaan, että tarvitsee suuhunsa jonkun kengän jota se onnellisena häntä heiluen kantaa ympäri taloa. Ruuben ei kuitenkaan riko kenkiä tai sukkia. Välillä innostuessaan suuhun saattaa eksyä myös omistajan käsi, mutta siitä Ruuben ottaa aina todella hellästi kiinni ja päästää irti heti pyydettäessä.

Kaikki hoitotoimenpiteet kynsienleikkuusta pesuun sujuvat hienosti ongelmitta. Ruuben myös matkustaa autossa hienosti.

Vieraiden ihmisten kanssa Ruubenilla on kuitenkin ongelmia. Jotkut vieraat ovat olleet Ruubenille ihan okei, eikä se parin kerran jälkeen juurikaan välitä heistä. Kuitenkin etenkin isokokoisten miesten kanssa Ruubenilla on ongelmia ja heitä se selvästi pelkää. Tällöin Ruuben saattaa haukkua ja napata, ellei sitä osata ohjata pois tilanteesta.

Ruuben osaa peruskäskyt ja muutaman tempun. Se on todella nopea oppimaan sille päälle sattuessaan, mutta välillä se osaa olla todella vaikeasti motivoitavissa. Se saattaa unohtua keskittymään kaikkeen muuhun ja se voi olla vaikea saada innostumaan tarpeeksi, jotta sen motivaatio riittäisi keskittymään olennaiseen.

Lenkillä irti ollessaan se pääsääntöisesti tulee reippaasti luokse sitä kutsuttaessa, mutta joskus korvat tuntuvat olevan pelkkinä koristeina. Tällöinkään Ruuben ei lähde kauas haahuilemaan, vaan tulee kyllä luokse sitten kun mielestään kerkeää.

Perheen vanhemman nartun kanssa Ruuben tulee hyvin juttuun, joskin välillä Ruubenin leikit meinaa yltyä hieman liian rajuksi vanhukselle. Tällöin niitä pitää hieman toppuutella, jolloin Ruuben osaa kyllä jättää vanhuksen rauhaan. Omaa perhettään kohtaan Ruuben on kuitenkin aivan ihana ja se kiintyy vahvasti omaan perheeseensä.

2.6.2022
Ruubenilla on haasteita vieraiden ihmisten kohtaamisessa omassa kodissa, minkä vuoksi sille joudutaan etsimään uutta kotia jo toistamiseen.

5.2.2022
Ruuben löysi oman kodin Keski-Suomesta!

24.1.2022
Jos haaveilet nuoresta aikuisesta koirasta, jolla pentuajan riekkumiset olisivat jo takanapäin ja kotikoiran käytöstavat hienosti hallussa, tutustu tähän komeaan ja kohteliaaseen poikaan!

Kotihoitaja kuvaa Rintintiniä eli nykyisin Ruubenia kohteliaaksi, älykkääksi ja tottelevaiseksi pojaksi. Se on samaan aikaan reipas ja ujon herkkä, veikeän leikkisä ja rauhallinen.

Sisällä Ruuben on omaksunut yhden sängyn "päämajakseen", jossa lekottelee rauhallisesti suurimman osan aikaa ja seurailee kotihoitajan tekemisiä. Ruuben tykkää hengailla ikkunan ääressä ja katsella maailman menoa. Rappukäytävästä kuuluville äänille Ruuben haukahtaa tai murahtaa, mutta ei muuten käytä ääntään. Se nauttii myös maharapsutuksista ja läheisyydestä: halatessa poika suorastaan sulaa käsiin.

Ulkona Ruuben on oppinut aika hyvin kävelemään hihnassa vetämättä. Toisia läheltäkin ohi kulkevia koiria Ruuben katsoo ja hyvin hillitysti kulkee ohi, ellei sitten järjestetä tapaamista. Ruuben on koiramaailman sosiaalisten taitojen mestari ja rakastaa leikkimistä toisten koirien kanssa koirapuistossa. Se tulee toimeen kaiken ikäisten, kokoisten ja rotuisten koirien kanssa. Myös pallon tai frisbeen noutaminen kuuluu Ruubenin suosikkipuuhiin. Koirapuistosta poika on kuitenkin valmis lähtemään kotiin aina kun sitä huudetaan.

Ruubenille hiukan haastaviin asioihin kuuluvat ahtaat porraskäytävät, yllättäen kulman takaa tupsahtavat ihmiset ja yllättävät kovat äänet, esimerkiksi metallinen kolina, pressun lepatus tai kiljuvat lapset pulkkamäessä. Kodinkoneiden äänet eivät poikaa kuitenkaan häiritse. Uusien ihmisten kanssa poika on alkuun ujo.

Yksin jäädessä Ruubenilla ei ole ilmennyt minkäänlaista eroahdistusta. Se ei koske mihinkään eikä ole tehnyt mitään tuhoa, ilmeisesti poika vain lepäilee sohvalla tai sängyssä kotihoitajan poissaolon ajan. Ruuben on täysin sisäsiisti ja nukkuu yöt ilman keskeytyksiä. Kovin aamuvirkku Ruubenin tulevan omistajan ei tarvitse olla, sillä tämä poika tykkää nukkua aamuisin myöhään.

Ruuben osaa hienosti säädellä aktiivisuuttaan: siitä saa seuraa pitkillekin kävelyretkille ja koirapuistossa se jaksaa peuhata energisenä, mutta sisällä poika on hyvin hillitty ja kohtelias. Se ei koskaan hypi päälle, mutta lähtee mielellään mukaan kotihoitajan hassutteluun, esimerkiksi tanssimaan musiikin tahdissa. Ruuben ottaa hyvin katsekontaktin, joten sille on helppo opettaa uusia asioita.

Ruubenin unelmakoti olisi aikuisperhe, sillä Ruuben tuntuu hieman pelkäävän pieniä korkeaäänisiä lapsia. Koirakaveri tulevassa kodissa (mielellään narttu, ei dominoiva) antaisi Ruubenille itsetuntoa ja luottamusta uusissa tai yllättävissä tilanteissa. Kissakotiin Ruuben ei sovellu. Kaupungin hektisyyden sijasta Ruuben saattaisi pitää maaseudun tai pienemmän kaupungin rauhasta.

6.11.2021
Ruuben eli Rintintin sai sivulleen videon ulkoiluhetkestä:

Viipurin koirat - Ruuben/Rintintin 10/2021

12.10.2021
Rintintin eli nykyisin Ruuben palaa etsimään uutta kotia. Ruuben on komea ja aktiivinen poika, jolla on kotikoiran taidot jo hyvin hallussa.

Ruuben on liikunnallinen ja leikkisä poika, joka on aina valmis lenkille. Se on myös hyvin innokas oppimaan uutta ja varmasti nauttisi erilaisista harrastuksista. Ruubenin kanssa on myös käyty juoksulenkeillä, jolloin koira on juossut nätisti vierellä. Ruuben pitää kovasti puruleluista ja koiranleluista.

Vieraat ihmiset jännittävät Ruubenia ja se saattaa reagoida tuhahtelemalla tai haukkumalla. Tutustumista helpottaa selvästi muut koirat ja Ruuben uskaltaakin ajoittain käydä moikkaamassa vieraita koiranulkoiluttajia, kunhan saa tehdä sen omalla tahdillaan. Tutustuttuaan ihmisiin Ruuben nauttii huomiosta ja tykkää, kun kotiin tulee ystäviä käymään. Lapset ovat kuitenkin Ruubenista pelottavia, eikä Ruubenia siksi luovuteta ainakaan pienten lasten perheeseen.

Muiden koirien kanssa Ruuben on tullut toimeen sujuvasti. Koirapuistossa uusien koirien tapaaminen on Ruubenille mieluisaa puuhaa. Lenkeillä vastaantulevia koiria Ruuben saattaa ensin hieman jännittää. Kuitenkin aina toisen koiran luokse päästyään menee Ruuben etukumaraan ja alkaa leikkimään.

Ruuben on kotona ollessaan reipas, mutta ulkona sillä on jännittävämpää. Yllättävät tilanteet saavat Ruubenin säikkymään, jolloin reaktiona on karkuun meneminen. Etenkin vastaantulevat potku- ja rullalaudat pelottavat sitä. Toisinaan Ruuben palautuu tilanteesta nopeasti, mutta välillä se jää kierroksille ja jatkaa vetämistä. Harjoittelun myötä arkuus on kuitenkin helpottunut. Ruubenilla on myös viime aikoina ollut haasteita kerrostalon pihalla, jolloin se on haukkunut lähestyville vieraille ihmisille. Riittävän kaukana olevia ihmisiä se ei kuitenkaan huomioi eikä käytöstä ole esiintynyt muualla kuin kotitalon pihalla.

Autolla matkustaminen on Ruubenista mukavaa puuhaa ja hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Yksinolo sujuu myös hienosti ilman haukuntaa ja Ruuben pärjää yksinään työpäivän ajan. Ovikellolle Ruuben haukkuu, mutta ei rappukäytävän äänille. Ruuben on asunut koko Suomessa oloaikansa kerrostalossa kaupungissa. Ruuben on n. 60 cm korkea ja painoa sillä on 28 kg. Ruubenilla ei ole todettu mitään sairauksia ja se on myös kastroitu.

28.8.2019
Komea Rintintin matkusti omaan kotiin Helsinkiin.

24.7.2019
Kaikki Rintintiniltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Rintintiniltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi.

12.7.2019
Utelias Rintintin on reipas koiranalku, joka haluaa olla menossa mukana! Ylin toive on tietenkin menolippu Suomeen oman ihmisen luo.

Neljä pahvilaatikkoon pakattua pentua, Rintintin, Rilke, Rinna ja Rita, tuotiin Olgan tarhan portille kesän alussa. Ne oli löydetty mökkialueelta Viipurin kaakkoispuolelta. Näiden suloisten pentujen ihmiskontaktit ovat jääneet ensimmäisinä elinkuukausina harmillisen harvoiksi ja ne olivatkin ensimmäisellä vierailukerralla selvästi hämmennyksissä aitaukseen astuneista ihmisistä. Sittemmin vierailijoihin on jossain määrin totuttu, mutta silti on turvallisempaa pitää pientä välimatkaa. Ainoastaan pentueen uros, Rintintin, ei turhia arastele vaan haluaa oman osansa ihmisten huomiosta.

Häntä viuhuen utelias Rintintin kirmailee ihmisen luota toisen luo kuin kysyen mitäs täällä tapahtuu? Pojan katseessa ja olemuksessa on kuitenkin havaittavissa, ettei ihmisten seura ole tälle pojalle niin kovin tuttu juttu ja se onkin hieman hämillään siitä miten ihmisten kanssa nyt kuuluisikaan olla. Syliin kaappaaminen ei näytä Rintintiniä pahemmin hetkauttavan ja häntä jatkaa vipottamista. Pieni tuumivaisuus tekee Rintintinistä hieman aitauksen hulivilejä rauhallisemman oloisen, mutta oman kodin ja reipastumisen myötä Rintintinistäkin varmasti löytyy liikuntaa ja puuhastelua kaipaava koirapoika.

Rintintin toivoo sisarustensa tavoin pääsevänsä pian omaan kotiin opiskelemaan kotikoiran taitoja. Kaikkea kummaa on varmasti vastassa, sillä tähänastinen koiranpennun elämä on Rintintinin kohdalla ollut kovin rajoitettua. Kiva koirakaveri näyttämässä mallia siitä miten maailmaan tutustutaan, ei varmasti haittaisi Rintintiniä. Olisihan se kiva pistää välillä leikiksikin, kun eihän kaiken tarvitse olla niin vakavaa, eihän? Kaikkein eniten Rintintin toivoo kuitenkin omistajaltaan kärsivällisyyttä pienen koiranalun kasvattamisessa, sillä eihän tarhalla kasvanut poika voi tietää mitään kotikoiran elämästä.

Viipurin koirat - Rintintin 9.7.2019

Viipurin koirat - Rintintin 27.6.2019

Viipurin koirat - Rintintin 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.