Maya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko keskikokoinen
Syntymäaika: 12/2013
Tautitestattu: 12/2022

16.12.2022
Maya matkusti Suomeen, viipyi pari yötä hoitopaikassa ja jatkoi siitä yhteiseen kotiin Baronin kanssa kohti Rovaniemeä.

28.10.2022
Maya on surusilmäinen, monia elämänvaiheita kokenut iäkkäämpi saksanpaimenkoirarouva, jolle soisi vihdoin eläkepäivät omassa, lämpöisessä ja rakastavassa kodissa Suomessa.

Pian 9 vuotta täyttävä Maya on Elenan oma koira, mutta Elena on joutunut surullisena toteamaan ettei hän pysty tarjoamaan Mayalle sitä mitä hänen rakas koiransa eniten tarvitsisi: kodin, missä huolenpitoa ja huomiota riittäisi yllin kyllin vanhalle rouvalle. Mayan tarina alkaa siitä, kun se huhtikuussa 2015 hylättiin kodistaan. Elenan tuttu pelasti koiran hoiviinsa eikä nuori Maya joutunut kadulle asumaan. Maya muutti pian Elenan kerrostaloasuntoon, missä asui tuohon aikaan myös Elenan nuori poika. Kun suunnitelmat omasta koiratarhasta alkoivat muuttumaan todeksi 2017, muutti Maya Elenan mukana ja jäi asumaan tarhalle. Elenan tarha on siis ollut Mayan koti nyt jo useita vuosia.

Olemme tavanneet Mayan monesti. Se on vieraisiin ihmisiin ystävällisesti suhtautuva tyttö, joka tulee Elenan suurella keskipihalla sujuvasti toimeen muiden aikuisten koirien kanssa. Pentuja se ei kuitenkaan jaksa ollenkaan. Elena kuvailee Mayaa upeaksi ja fiksuksi koiraksi, joka osaa myös joitain käskyjä. Huomaamme tämän itsekin, kun Maya pääsee kanssamme kävelylle lokakuisella tarhareissulla. Se ottaa paljon kontaktia ihmiseen ja huomatessaan että tarjolla on muutakin kuin hyvää mieltä, istahtaa se välittömästi maahan.

Maya on mukavaa kävelyseuraa. Se ei riuhdo eikä rähjää vaan lampsii rauhallisena eteenpäin maata haistellen. Ikää alkaa kuitenkin olla eikä Mayan kävely ihan vaivattomalta näytä. Takajalat laahustavat vähän perässä ja Maya saattaa hyvin kärsiä mm. nivelrikosta. Silmämääräisesti hampaat eivät ole niin pahassa kunnossa, mutta tuskin Maya on koskaan kunnollista hammashoitoa saanut. Eläinlääkärikuluihin on siis varauduttava.

Maya on hyvin ihmisystävällinen tyttö, joka mielellään jakaa pusuja vieraillekin. Maya voisi hyvin soveltua monenlaiseen kotiin ja perheeseen, mutta mm. mahdollisten kipujen vuoksi olisi parempi ettei kodissa olisi paljon portaita. Tämän vuoksi pari-. rivi- ja omakotitalo menevät etusijalle. Maya pärjäisi varmasti ainoanakin koirana eikä välttämättä itse edes niin kaipaisi koirakaveria. Ihmiset ovat Mayalle tärkeitä.

Elena kertoo, että Maya näyttää päivä päivältä vain surkeammalta. Ja onhan tyttö aika surkea näky tarhalla. Ei Maya sinne kuulu, vaan kukapa kuuluisikaan. Iäkäs Maya haluaisi löytää Suomesta oman ihmisen, joka ottaisi tytön hyvinvoinnin sydämen asiakseen ja tarjoaisi sille parhaimman mahdollisen loppuelämän kodin - vaikka yhteinen aika ei olisikaan niin pitkä. 

Toivomme, että tänä talvena Maya saa nauttia oman kodin lämmöstä, kunnollisesta kipulääkityksestä, pehmeästä pedistä ja oman ihmisen hellistä silityksistä.

Viipurin koirat - Baron & Maya 16.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.