Kiara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2015
Tautitestattu: 8/2022

9.9.2022
Kiara matkusti omaan kotiin!

Ennen Suomeen tuloa Kiara testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Kiaran rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

30.8.2022
Kiara on käynyt tutkimuksissa sitkeän alipainonsa vuoksi. Sillä epäillään haimaentsyymin puutetta, ja siihen liittyvää imeytymishäiriötä. Kiara tarvinnee entsyymiä suun kautta loppuelämänsä ajan.

Kiara muutettiin erityisadoptiokoiraksi ja yhdistys tukee sen adoptiota taloudellisesti.

23.8.2022
Tapasimme ihastuttavan Kiaran tarhalla.

Viipurin koirat - Kiara 12.8.2022

6.8.2022
Kiarasta ei tällä hetkellä oteta hakemuksia vastaan.

7.7.2022
Kiara on jo elämää nähnyt vanhempi koirarouva, joka päätyi kesäkuun alussa Snezhannan tarhalle. Ystävällinen Kiara toivoo itselleen kunnollista eläkekotia missä vanhenevan koiran hoitokuluista ei olla valmiita tinkimään.

Liikkuva sterilointiklinikka toi Kiaran Snezhannan tarhalle kesäkuun alussa. Se oli löydetty yksinään Lebedevkan kylästä. Snezhanna pitää varmana, että ihmisrakkaalla tytöllä on joskus ollut koti, mutta syystä tai toisesta se on päätynyt kadulle. Kiaran kuvat ovat kiertäneet laajalti pitkin venäläistä somea, mutta kukaan ei ole tyttöä kaivannut. Moni kotikoira, olipa kyseessä sitten sekarotuinen tai rotukoira, on joutunut viime aikoina omistajansa hylkäämäksi ihmisten huonontuneen taloudellisen tilanteen vuoksi. 

Snezhannan mukaan Kiara rakastaa ihmisiä, aivan kaikkia. Tarhalla käyviin vapaaehtoisiin kuuluu myös lapsia ja miehiä ja Kiara on suhtautunut kaikkiin yhtä ystävällisesti ja avoimesti. Muiden koirien kanssa Kiaran kerrotaan tulevan hyvin toimeen. Se jakaa tällä hetkellä saman aitauksen toisen aikuisen nartun ja yhden uroksen kanssa eikä yhteiselossa ole ongelmia. Hihnakävely sujuu Kiaralta kuin vanhalta tekijältä. 

Snezhanna arvelee Kiaralla olevan ikää jo ainakin seitsemän vuotta. Se voi olla vanhempikin, mutta todellista ikää kukaan ei tiedä. Vaikka Kiara vaikuttaa päällisin puolin hyväkuntoiselta, on tavallista että seniorikoiralta löytyy hoidettavia vaivoja, kuten mm. nivelrikkoa. Venäjällä asuessaan Kiara tuskin on koskaan saanut minkäänlaista suunhoitoa, joten tulevan omistajan on varauduttava myös hampaiden hoidattamiseen. 

Kiara toivoisi niin kovin löytävänsä ihmisen, jonka sydän sykkii erityisesti vanhemmille koirille. Vaikka Kiaran kanssa on odotettavissa korkeampia eläinlääkärilaskuja kuin nuoren pennun kanssa, ansaitsee sekin yhtä lailla huolenpitoa ja rakkautta. Pehmeä peti mihin käydä pitkäkseen, hyvälaatuinen ruoka, leppoisat kävelylenkit ja kivuttomat loppuelämän päivät, niistä Kiara unelmoi.

Emme ole itse tavanneet Kiaraa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Kiaran ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti

Viipurin koirat - Kiara 6/2022

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.